maritbet girişmaritbet
Çatalca Belediyesi spor tesisleri yaptırmak istiyor!

Çatalca Belediyesi spor tesisleri yaptırmak istiyor!

Çatalca Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı pazartesi günü yapıldı. Dört gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında 3 tane de yazılı önerge verildi

 

Çatalca Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı pazartesi günü yapıldı. Dört gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında 3 tane de yazılı önerge verildi.

Gündemin birinci maddesi İmar Komisyonu'na havale edilirken, gündemin ikinci, üçüncü maddeleri de kabul edildi. Gündemin ikinci maddesi olan Ferhatpaşa Mahallesi 658 ada 1 nolu parselde yapılması planlanan Piknik Koordinasyon Merkezi hakkında Başkan Cem Kara tarafından meclis üyelerine bilgi verildi. Meclis toplantısında Çatalca'ya yapılması planlanan Piknik Koordinasyon Merkezi ve spor tesisi oylamasında her iki projeye Ak Parti grubu ret oyu kullandı.

BAŞKAN CEM KARA; “ÇATALCA'YI TANITMAK İSTİYORUZ”

Meclis toplantısında Piknik Koordinasyon Merkezi ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Cem Kara parselin daha önce yeşil alanda kaldığına dikkat çekerek sözlerine başladı. Başkan Cem Kara, “Bu parsel belediyemize tescil edilmiş bir alandır. Önceden yeşil alanda kalan bu yer, Çatalca imar planlarında günübirlik turizm ve rekreasyon alanı gözükmektedir.” dedi. Piknik Koordinasyon Merkezi'nde neler olacağını da detaylıca açıklayan Başkan Cem Kara, “Çatalca'yı tanıtmak istiyoruz. Özellikle yaz aylarında İstanbul'dan gelen misafirlerimize Çatalca'mızı tanıtacağız ve misafirlerin gidecekleri yere kolay ulaşmasını sağlayacağız. Göreve gelirken oluşturduğumuz 120 Projenin de içinde yer alan bu merkezin içinde yöresel ürünlerimizi, tarım ürünlerimizi tanıtıp satabileceğimiz stantlar da olacak” dedi.

SPOR KOMPLEKSİ DETAYLARIYLA ANLATILDI

Gündemin bir diğer maddesi Kaleiçi Mahallesi 658 ada 1 nolu parselde yapılması düşünülen spor tesisi ile alakalı da bilgi veren Başkan Cem Kara, “Kaleiçi Mahallesi'nde Anadolu İmam Hatip Lisemizin arkasında kalan bu parsel de öncesinde yeşil alanda kalmaktaydı. 11 Nisan 2012 tarihinde spor tesisi alanı olarak belediyemiz adına tescil edildi. Bu projemizde de içinde biri kapalı iki halı saha, yine biri kapalı iki tenis kortu ve fitness salonu bulunan bir kompleks oluşturmak istiyoruz.” dedi. Slayt gösterisi eşliğinde anlatılan her iki projenin ardından yapılan oylamalarda Ak Parti grubu ret oyu kullanırken, iki proje de oy çokluğu ile meclisten geçti.

KATLI OTOPARK VE KATI ATIK İSTASYONU

İki projenin de yap işlet devret modeli ile yapılacağını söyleyen Başkan Cem Kara, “Çatalca artık büyüyor ve yatırımcıyı ilçemize çekmeye çalışıyoruz.” dedi. Ak Parti grubu adına sorulan; “Büyükşehir Belediyesi'nden bu iki tesis için yardım alındı mı?” sorusu üzerine cevap veren Başkan Cem Kara, “İlçemizde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken, Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olan yatırımların yapılmasını öncelikli olarak istemekteyiz. Geçtiğimiz gün İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan huzur toplantısında gündeme gelen Çatalca'daki trafik sorunu için Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyet raporlarında ve yatırım planlarında bulunan katlı otoparkın yapımı hala gerçekleşmemiştir. Bununla beraber katı atıkların bertaraf edilmesi de Büyükşehir Belediyesi'nin görevleri arasındadır. Biz Çatalca Belediyesi olarak ilçemizin en uzak noktalarından, Yalıköy'den, Binkılıç'tan çöpleri toplayıp, Silivri Katı Atık İstasyonu'na götürmek zorunda kalıyoruz. Gidiş ve dönüş mesafesi zaman zaman 185 kilometreyi buluyor. Bu hem ülke ekonomisine zarardır hem de zaman adına zarardır. Biz belediye olarak Büyükşehir Belediyesi'ne katı atık istasyonu yapılması için Koğukdere mevkiinde bir yer tahsis ettik. İlk önce Büyükşehir Belediyesi'nden bu ihtiyaçlarımızın yapılmasını bekliyoruz.” dedi.

SON ÜÇ BUÇUK YILDA BELEDİYE ATAĞA KALKTI

Meclise sunulan 3 yazılı önergeden birisi olan belediye tarafından satışı yapılacak yerler hakkında da açıklama yapan Belediye Başkanı Cem Kara, “Çatalca'nın imar planları çıktıktan sonra Belediyemize ve ilçemize neler kazandırdığımızı anlatan, hangi yerlerin belediyemize tescil ettirdiğimizi anlatan bir sunum eşliğinde burada meclis üyelerimize bilgi vermiştim. Tekrardan bilgi vermekte fayda olacağını sanıyorum” diyerek, “Türkiye'deki tüm belediyeler mal alır, mal satar. Çatalca'da belediye son dönemde çıtayı yükseltti. Daha önceden Çatalca'ya 17 adet park yapılmışken, son 3 buçuk sene içerisinde var olan bu parklara 19 adet yeni sosyal tesis daha eklenmiştir. 89 yıllık belediyemizde sadece bir adet eski kaymakamlık lojmanı şimdi de kültür evi olarak kullanılan binamız dışında herhangi bir restorasyon işlemi gerçekleşmemiştir. İlçemizde 300'e yakın tarihi ve kültürel varlığımız var. Son 3 buçuk yılda 70 eserimizin restitüsyon, rölöve projeleri yapıldı. İlçemizin Çakıl, Ovayenice ve İzzettin Mahallelerinde asfaltsız ve kaldırımsız yol hemen hemen kalmadı. Binkılıç, Çiftlikköy ve Karacaköy mahalleleri daha önceden belediye olduğu için buralarda belediye başkanı arkadaşlarımız daha önceden bu tür hizmetleri yapmışlar. Bizde eksikleri tamamlıyoruz” dedi.

Sosyal sorumluluk gereği de çalışmaların sürdüğünü söyleyen Belediye Başkanı Cem Kara, “Şu ana kadar birçok köyümüze bir ya da birkaç defa gidip halk toplantıları düzenledik. Hangi köyümüzde hangi mahallemizde ne gelişme varsa onları halkımıza bildirdik. Yalan söylemeden, her sözümüzün altında belgemiz ve imzamız ile beraber halkımıza konuları aktardık. Yaptığımız her işin hesabını verebiliriz.” dedi.

502 SAYFALIK FAALİYET RAPORUYLA TÜM ÇALIŞMALAR BİLDİRİLİYOR

İstanbul'un en büyük coğrafyasının Çatalca ilçesi olduğunu tekrardan hatırlatan Belediye Başkanı Cem Kara, “Çok az gelir almaktayız ve bu az gelirle beraber kısıtlı personelimiz ile İstanbul'un en büyük ilçesine hizmet götürüyoruz. 2004 yılında 58 sayfa, 2005 yılında 38 sayfa, 2006 yılında 92 sayfa, 2007 yılında 101 sayfa ve 2008 yılında 113 sayfa faaliyet raporları sunulmuş. Biz göreve geldiğimizden itibaren hem Çatalca Belediyesi'nin gelirlerinde artış yaşanmıştır hem de 2009 yılında 272 sayfalık, 2010 yılında 371 sayfalık ve 2011 yılında da 502 sayfalık detaylı ve açıklayıcı faaliyet raporlarıyla şeffaf bir şekilde tüm çalışmalarımızı göstermiş bulunmaktayız.” dedi.

DAHA ÖNCEDEN DE ÇATALCA BELEDİYESİ'NDEN SATIŞ YAPILMIŞ

Çatalca Belediyesi tarafından daha önceden de yer satıldığını belirten Başkan Cem Kara, “2006 yılında Çatalca Belediyesi tarafından arsa ve dükkanların da içinde bulunduğu 9 yer satılmıştır. Bu satışlarla birlikte Çatalca Belediyesi'nin gelirleri artış göstermiştir. Bu artışın nedeni de bu satışlardır. İhtiyaç var ise veya yeni yatırımlar yapılacak ise satışlar yapılır. Biz de bu satışlarla beraber Karacaköy'de ve Çiftlikköy'de bulunan 2b'li arazileri alacağız.” dedi.

Başkan Cem Kara'nın bu açıklamalarından sonra Başkanlığa havale edilen yazılı önergelerin ve komisyondan gelecek raporların görüşülmesi için Çatalca Belediye Meclisi 7 Aralık 2012 Cuma günü saat 10:30'da tekrardan Meclis Salonunda toplanacak.

Aralık ayı meclis toplantısının birinci birleşiminin gündemi ise şöyleydi:

GÜNDEM

1. 1/1000 Ölçekli  Subaşı Köyü 1. Etap Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü'nün yazısı.

2. Mülkiyeti Belediyemize ait İlçemiz Ferhatpaşa Mahallesi 658 ada 1 nolu parselde bulunan arsanın yapım karşılığı 10 yıllığına kiraya  verilebilmesi için encümene yetki verilmesi ile ilgili  Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün yazısı.

3. Mülkiyeti Belediyemize ait İlçemiz Kaleiçi Mahallesi 605 ada 3 nolu parselde bulunan arsanın yapım karşılığı 10 yıllığına kiraya  verilebilmesi için encümene yetki verilmesi ile ilgili  Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün yazısı.

4. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. maddesine göre Destek Hizmetleri Müdürlüğüne Cengiz Uçar'ın atanması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün yazısı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çatalca Belediyesi’nden satılık 3 gayrimenkul!
  • 06.04.2018 15:19

Çatalca Belediyesi’nden satılık 3 gayrimenkul!

İstanbul Çatalca Belediye Başkanlığı; Ovayenice, Ferhatpaşa ve Subaşı mahalleler ...

Çatalca Belediyesi 151 dönüm arsa satın aldı!
  • 01.06.2015 10:56

Çatalca Belediyesi 151 dönüm arsa satın aldı!

Çatalca Belediyesi bütçeden artan gelirlerini 22 adet arazi alarak değerlendirdi ...

Cem Kara ‘Çatalca’nın bir öğrenci şehri olmasını diliyorum’
  • 20.10.2014 09:52

Cem Kara ‘Çatalca’nın bir öğrenci şehri olmasını diliyorum’

18 – 19 Ekim 2014 tarihlerinde düzenlenen sempozyuma ülkenin dört bir yanından a ...

Çatalca’da Çanakça Camisi’nin açılışı yapıldı
  • 25.07.2014 09:17

Çatalca’da Çanakça Camisi’nin açılışı yapıldı

Hep birlikte oruçlar ve sonrasında Çanakça Camisi açıldı ...

Çatalca Belediyesi, ilçe merkezini çiçeklerle bezedi
  • 11.06.2014 15:05

Çatalca Belediyesi, ilçe merkezini çiçeklerle bezedi

Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çatalca’yı çiçeklerle bezemeye baş ...

Çatalca Belediyesi bir dizi açılışa imza attı
  • 18.11.2013 08:23

Çatalca Belediyesi bir dizi açılışa imza attı

Çatalca Belediyesi tarafından yenilenen Ulusal Egemenlik parkının açılışları Paz ...