maritbet girişmaritbet
BUSKİ’den engellilere su faturasında yüzde 50’ye varan indirim!

BUSKİ’den engellilere su faturasında yüzde 50’ye varan indirim!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, engelli abonelere su tüketim bedelleri üzerinden yüzde 50 ile yüzde 20 arasında değişen oranlarda indirim uygulayacak

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, engelli abonelere su tüketim bedelleri üzerinden yüzde 50 ile yüzde 20 arasında değişen oranlarda indirim uygulayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hizmet alanı içinde yer alan 25 derenin ıslah edilmesi noktasından BUSKİ'nin önemli yatırımları hayata geçirdiğini belirterek, engellilere yönelik olarak indirim kararının ise engellilere yönelik pozitif ayrımcılığın önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantısı Heykel'deki tarihi belediye binasında yapıldı. Meclis toplantısı öncesinde yapılan BUSKİ Genel Kurulu'nda konuşan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, hizmet kurumu olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle, engelli abonelerin su faturalarında indirime gitme kararı aldıklarını söyledi. İndirimli tarifeye ilişkin engelli vatandaşlardan da yoğun talep aldıklarını belirten Çetinavcı, “Uygulayacağımız indirim tarifesi, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın özürlüler için hazırladığı vergi rehberindeki kıstaslar dikkate alınarak hazırlandı. Buna göre çalışma gücünün asgari yüzde 80'ini kaybetmiş bulunan birinci derecedeki engelli abonelere yüzde 50, çalışma gücünün asgari yüzde 60'ını kaybetmiş bulunan ikinci derecedeki engelli abonelere yüzde 35, çalışma gücünün asgari yüzde 40'ını kaybetmiş üçüncü derecedeki engelle abonelere de yüzde 20'lik indirim uygulayacağız” diye konuştu.

Çetinavcı, hizmet alanı içinde bulunan bütün derelerdeki ıslah çalışmalarının da titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.

Enerji yatırımları başlıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de hizmet alanı içinde bulunan 25 derenin tamamında ıslah ve temizleme çalışması gerçekleştirildiğini hatırlatarak, özellikle iklim değişikliklerine bağlı olarak yaşanması muhtemel sel baskını risklerinin önemli ölçüde ortadan kaldırıldığını söyledi. Engelli abonelere yönelik indirim uygulamasının da pozitif ayrımcılığa güzel bir örnek olduğunu dile getiren Başkan Altepe, BUSKİ bünyesinde kurulacak enerji şirketi ile yenilenebilir enerji kaynaklarının tesisi için önemli çalışmaları hayata geçireceklerini söyledi. Hamitler çöplüğünden elektrik enerjisi elde edilmesine yönelik kurulan tesisin üretime başladığını 20 bin konutun elektrik ihtiyacının buradan karşılanacağını hatırlatan Başkan Altepe, “Bunun yanında BUSKİ'nin ana isale hatları üzerine kurulacak hidroelekrik santralle, kendi ihtiyacımız olan elektriği üreteceğiz. Rüzgar ve güneş enerjinin kullanımına yönelik yatırımlarımızı da hayata geçirmek üzere çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yatırımlar için kaynak şart

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gündeme gelen Belediye Otobüs İşletmesi yerinin satışına ilişkin soruları da yanıtlayan Başkan Altepe, “Planlarda olup, uygulamada olmayan yolları açıyoruz. Sadece 30 metrelik yolda 250 bina kamulaştırıldı. Kamulaştırma için bugüne kadar yüzlerce arsa satın aldık. Bu binaları almak ve yıkmak için kaynak gerekli. Biz o yerin satışından elde edeceğimiz geliri kamulaştırma harcamaları için kullanacağız. 4 dönemde yapılan kamulaştırmayı 3,5 yılda gerçekleştirdik. Satın alırken normal de bir tane parseli satmaya kalktığımız zaman mı sorun oluyor? Niye değerli bir arsamızı satıp da bu yatırımları yapmayalım. Mahkeme kararını inceleyip, gerekeni yapacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı!
  • 28.11.2020 08:37

BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne borcu olan abonelere 31 Ağu ...

Mustafakemalpaşa’da içme suyu hattı yenileniyor!
  • 31.10.2020 07:30

Mustafakemalpaşa’da içme suyu hattı yenileniyor!

Bursa Mustafakemalpaşa İlçesi’nin içme suyunu sil baştan yenileyecek 326 kilomet ...

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti
  • 25.09.2020 09:37

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti

Türk sanayisinin önemli mihenk taşlarından biri konumundaki Kütahya Porselen, 50 ...

BUSKİ'den 12 milyon 500 bin TL'ye satılık arsa!
  • 15.11.2018 10:36

BUSKİ'den 12 milyon 500 bin TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü'ne ai ...

Doğancı Barajı'nda bakım çalışması yapılacak
  • 27.07.2017 12:09

Doğancı Barajı'nda bakım çalışması yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ, Doğancı Barajı’nda bakım ve onarım çalışmalar ...