maritbet girişmaritbet
Bursa’dan sağlıklı çevre için 20 milyon liralık yatırım

Bursa’dan sağlıklı çevre için 20 milyon liralık yatırım

Bursa Büyükşehir Belediyesi sağlıklı çevre için 20 milyon liralık yatırım yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Çayı'nın bir kolu olan ve yaklaşık 90 yıl önce sel baskınlarının önlenmesi amacıyla yapılan Alman Kanalı'nı ıslah ederek ayrıcalıklı bir rekreasyon alanı haline getirecek çalışmaların startını verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ıslah, çevre düzenlemesi ve bağlantı yolları ile toplamda 20 milyon TL'yi bulacak yatırımın bölgeye prestij katacağını söyledi.

Son yıllarda dünya genelinde yaşanan iklim değişiklikleri Asya, Avrupa ve Amerika kıtasındaki genişmiş ülkelerde bile sel baskınları ve kuraklık gibi afetlere yol açarken, Büyükşehir Belediyesi'nin çevre yatırımları ile sel baskınları tarih oluyor. Büyükşehir sınırlarındaki 25 derede düzenli olarak ıslah çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinden geçen Gökdere, Hacivat ve Nilüfer Çaylarının kollarında ıslah çalışmasının yanında çevre düzenlemeleri ile dere kenarlarını yeni yaşam alanlarına dönüştürüyor. Gökdere ve Hacıvat Deresi'ndeki ıslah ve çevre düzenleme çalışmaları hızla devam ederken, Nilüfer Çayı'nın bir kolu olan ve 1925- 1926 yıllarında ovada yaşanan olası sel baskınlarının önüne geçmek için yaptırılan Yunuseli'deki Alman Kanalı'nda da ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarının startı verildi.

Bir dönemde 1 milyar TL'lik çevre yatırımı

Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması amacıyla üst yapının yanında BUSKİ kanalı ile altyapı çalışmalarına da büyük ağırlık verdiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve dere ıslahı gibi çalışmalar için BUSKİ'nin yılda 250 milyon TL'lik yatırım yaptığını hatırlattı. Bir dönemde BUSKİ'nin çevre yatırımları için harcadığı kaynağın 1 milyar TL'yi aştığını ifade eden Başkan Altepe, “Gökdere ve Hacıvat deresinin ardından şimdi de Alman Kanalı'nda ıslah ve rekreasyon çalışmalarını başlatıyoruz. Bu kanal 1925- 1926 yıllarında henüz barajlar yapılmadan önce ovada yaşanan sel baskınlarının önlenmesi amacıyla yapılmış. İki yıl süren çalışmalarda Almanya'dan getirilen ekskavatörler kullanıldığı için Nilüfer Çayı'nın bu koluna Alman Kanalı denmiş. O yıllarda Bursa'nın ve ovanın sigortası olan bu kanalı şimdi de hem daha sağlıklı hem de yaşanabilir bir alan olması için yeniden düzenliyoruz. Tabanından yan duvarlarına ve çevre düzenlemelerine kadar önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Sadece ıslah ve düzenleme için 10 milyon TL'ye, bağlantı yolları ile birlikte de toplamda 20 milyon TL'lik bir yatırımı bölgeye kazandırıyoruz” diye konuştu.

Düzenli olarak devam eden 25 derenin ıslahı için bugüne kadar 41 milyon TL'lik harcama yapıldığına dikkat çeken Başkan Altepe, bu tür büyük bütçeli yatırımların ancak Büyükşehir Belediyeleri kanalıyla yapılabileceğini, yeni yasanın yürürlüğe girmesinin ardından İznik ve Uluabat Gölü ile Gemlik Körfezi'nin de yeniden hayat bulacağını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Alman Kanalı'na hem daha sağlıklı hem de çağdaş bir görünüm kazandıracak çalışmanın startı verildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da 450 milyon TL’lik çevre yatırımı!
  • 07.06.2017 17:27

Bursa'da 450 milyon TL’lik çevre yatırımı!

"Yaşanılmasından mutluluk duyulan sağlıklı şehir Bursa” vizyonuyla çalışan Bursa ...

Bursa, modern Emniyet Müdürlüğü binasına kavuşuyor
  • 03.01.2017 09:25

Bursa, modern Emniyet Müdürlüğü binasına kavuşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü’ne de modern bir hizmet binası ka ...

'Bursa, Timsah Arena'da şampiyonluklar yaşayacak'
  • 13.04.2016 16:32

'Bursa, Timsah Arena'da şampiyonluklar yaşayacak'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, emlaktasondakika.com'a özel açık ...

Bu bölgeye yatırım yapan kazanacak!
  • 28.04.2015 14:08

Bu bölgeye yatırım yapan kazanacak!

Türkiye’de birikimini araziye yatırmak isteyen yatırımcının yanı sıra memur ve i ...

Bursa’dan sağlıklı çevre için 20 milyon liralık yatırım
  • 21.11.2013 13:25

Bursa’dan sağlıklı çevre için 20 milyon liralık yatırım

Bursa Büyükşehir Belediyesi sağlıklı çevre için 20 milyon liralık yatırım yaptı ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl’de yatırım tespit çalışmalarına başladı!
  • 06.07.2013 08:40

Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl’de yatırım tespit çalışmalarına başladı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından Bü ...