maritbet girişmaritbet
Bursa'da Adalet Spor Tesisleri, törenle hizmete açıldı!

Bursa'da Adalet Spor Tesisleri, törenle hizmete açıldı!

‘Spor Kenti Bursa’ hedefiyle spor yatırımlarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi tarafından Hürriyet Mahallesi’nde yaptırılan Adalet Spor Tesisleri, törenle hizmete açıldı

Bursa'yı ulaşımdan tarih ve kültüre kadar her alanda geleceğe taşırken, yeni açılan tesislerle ‘Spor kenti Bursa' kimliğine değer katan Büyükşehir Belediyesi, tesis hamlesine devam ediyor. Hürriyet Mahallesi'nde Ziraat Okulu denilen alanda, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden tahsis edilen noktada yapılan Adalet Spor Tesisleri'nin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, amatör spora desteklerinin süreceğini söyledi.

“Adalet spor tesisleri amatör spora can katacak”

Bursa'nın geleceği için koyulan hedeflerde sporun önemli yer tuttuğunu anlatan Başkan Altepe, “Spor kenti Bursa'ya güzel bir tesis daha kazandırıyoruz. Hürriyet ve Altınok spor kulüplerinin yanı sıra Soğukkuyu ve Mutlular spor kulüplerinin de yararlanacağı bu tesis, geleceğin sporcularını yetiştirecek. Amatör sporun nabzının atacağı bu tesis, 9 yıldır bölgeye kazandırmak istediğimiz bir tesisti. Bugüne kadar çok uğraştık ama olmadı, ancak bu dönemde Ziraat Okulu dediğimiz bu alanın Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ve ilgili kurumlardan tahsisini aldık. Bölgeye yakışan, bölgedeki kulüplere can katacak, gençlere aktivite merkezi olacak tesisin açılışından dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Bursa'nın her zaman marka olması gerektiğinin altını çizen Başkan Altepe, “Bursa, dünya kenti olsun istiyoruz. Bursa artık diğer şehirlere fark atıyor. Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarla işbirliği halinde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bursa'nın Bursa'dan yönetilmesi gerekliliğini her zaman vurguluyoruz” dedi.

“Bursa sporcu sayısında İstanbul'u geçti”

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarından da bahsederek, “Bursa, spor kenti olsun, 7'den 70'e herkes spor yapsın istiyoruz. Sağlıklı ve disiplinli bir gençlik yetişsin. Gençlerimiz gözbebeğimizdir. Her zaman amatör spora destek vermeye devam edeceğiz, amatör spor için ne yapsak azdır. Belediyespor kulübümüz 6 bin lisanslı sporcusuyla başarılarını Avrupa'ya taşıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne dek 105 tesisi kente kazandırdık, 120'ye ulaşmayı hedefliyoruz. Sporda İstanbul'dan sonra ikinci olmayı hedeflemiştik artık sporcu sayısında İstanbul'un önüne geçtik. İstanbul'da 44 bin, Bursa'da 48 bini aşkın sporcu var” şeklinde konuştu.

“Bursa hızını aldı”

Başkan Altepe, Bursa'nın gurur verici bir noktada olduğunu da ifade ederek, “Bursa, hızını aldı gidiyor. Bugüne dek sporda Türkiye'de örnekti, artık dünyaya örnek oluyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla sporun geleceğini de düşündüğünü vurgulayan Başkan Altepe, “Bursa'nın gençlerine sahip çıkması ve Bursaspor'a da altyapıdan sporcu yetişmesi için yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Bursa kulüpleriyle de marka olacak. 30 bin metrekare alanda kurulan Adalet Spor Tesisleri, 7200 metrekare futbol sahası, 2800 metre yürüyüş ve koşu parkuru, otopark ve idari bina alanından oluşuyor. Tesis 2 milyon TL'ye (2 trilyon) mal oldu. Amatör sporun nabzı artık burada atacak” diye konuştu.

Milletvekili Su'dan Büyükşehir'e övgü

AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su da keyifle izlediği törende, “Tesislerin temelini birlikte atmıştık, açılışını da birlikte yapıyoruz. Bursa'da belediyeler atakta. Büyükşehir Belediyesi ise tek kelimeyle maşallah, havada, karada, denizde her yerde çalışıyor. Sporda da önemli tesisleri hizmete açıyor” diyerek, Başkan Altepe'yi tebrik etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi'nin işbirliğiyle bölgenin ihtiyaçlarının giderildiğini ve bölgenin yatırım açısından çok şanslı olduğunu kaydetti.

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar da çok sayıda spor kulübünün bulunduğu Hürriyet Mahallesi'ne özellikli bir tesis kazandıran Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Vardar, gençlerin bu tesislerde spor yaparak sağlıklı bir geleceğe emin adımlarla yürüyeceğini belirtti.

Başkan Altepe'ye teşekkür

Adalet Mahallesi Muhtarı Sabri Saç, Hürriyet Spor Kulübü 2.Başkanı Metin Pınarcı ve Adalet Spor Kulübü adına Mümin Gözyılmaz da Adalet Spor Tesisi'ni bölgeye kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ederek, destekleri için çiçek, plaket ve forma hediye etti. Törende, Altınok ve Hürriyet Spor kulüpleri sporcuları ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü izcileri de spora desteklerinden dolayı Başkan Altepe'ye bol bol tezahürat etti. Kurdele keserek tesisin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri daha sonra penaltı atarak futboldaki yeteneklerini sergiledi ve genç sporcularla fotoğraf çektirdi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları da törene katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Elmasbahçeler Spor Tesisi’nin temeli atılıyor
  • 08.02.2014 11:39

Bursa Elmasbahçeler Spor Tesisi’nin temeli atılıyor

Bursa Elmasbahçeler Spor Tesisi’nin temeli 9 Şubat’ta atılacak ...

Bursa Minareliçavuş Spor Tesisleri hizmete girdi
  • 04.01.2014 16:27

Bursa Minareliçavuş Spor Tesisleri hizmete girdi

Büyükşehir Belediyesi´nce ´Spor Kenti Bursa´ hedefi doğrultusunda yaptırılan spo ...

Bursa'da Adalet Spor Tesisleri, törenle hizmete açıldı!
  • 24.08.2013 14:13

Bursa'da Adalet Spor Tesisleri, törenle hizmete açıldı!

‘Spor Kenti Bursa’ hedefiyle spor yatırımlarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Be ...

Bursa Fethiyespor Kompleksi ocak ayında hizmete girdi!
  • 05.09.2012 11:22

Bursa Fethiyespor Kompleksi ocak ayında hizmete girdi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Spor Kenti Bursa’ hedefiyle hizmete açtığı spor ...