maritbet girişmaritbet
Bursa Timsah Arena'da kaplamalar başladı!

Bursa Timsah Arena'da kaplamalar başladı!

Dünyanın özellikli statlarından biri olarak gösterilen Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nun çatısının ana kirişlerinin parçaları Bursa’ya geldi

 

Dünyanın özellikli statlarından biri olarak gösterilen Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nun çatısının ana kirişlerinin parçaları Bursa'ya geldi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nun çatı malzemelerinin ilk partisi Bursa'ya getirildi. Bu dönemde kente güzel eserler kazandırmaya devam ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çatı malzemelerinin indirildiği stadyum şantiyesinde incelemelerde bulundu.
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin bu dönem yaptığı en büyük inşaat olan stadyumun, Bursa'nın en önemli anıtsal yapılarından biri olduğunu ifade ederek, “180 bin metrekare inşaat alanıyla Bursa'nın en önemli simgesi, en büyük anıtsal yapılarından biri olacak olan stadyumda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bursa'nın gücünü yansıtan bu eserin 2013 sonbaharına yetiştirmeye yönelik çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda kaba inşaatın hemen hemen bittiğini ifade eden Başkan Altepe, “Stadyumda tesisatların yapılması, duvar örülmesi çalışmaları sürüyor. Çatıyı ayrı bir firma yapıyor. Çatı firması dış cephe kaplamaları, alüminyum panellerin monte edilmesi ve cam cephe giydirilmesine devam edilirken bir yandan da çatıyla ilgili en önemli çelik parçalar Bursa'ya geldi. Asma germe membran çatı, yanmayan teflon malzemeden oluşuyor. Estetik hafif metal yapısıyla dünyada sadece 4 yerde kullanılan bu özellikteki çatı Türkiye'de bir ilk olacak. Çatı -30 ile artı 80 derece arasında rahatlıkla kullanılan bir özellikte. Bugün getirilen 12 ve 24 metrelik birbirine eklenecek bu parçalar çatımızı taşıyan ana kirişler olacak. Çatıda yaklaşık 7 bin ton çelik imalatımız var” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nun, dünyanın özellikli statlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, çatı üretiminin İstanbul Sanayi Bölgesi'nde yapıldığını hatırlatarak, “Büyükşehir Belediyesi Stadyumu, Bursa'ya değer ve güzellik katacak. Marka kent Bursa oluşmasında en büyük güçlerimizden bir olacak” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe daha sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanları Taha Aydın ve Fahreddin Yıldırım, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Büyükşehir Belediyesi bürokrat ve teknokratları ile müteahhit firma yetkilileriyle birlikte stadyum inşaatında incelemelerde bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte Bursa'ya 440 milyon lira kazandıran hareket!
  • 18.04.2016 17:06

İşte Bursa'ya 440 milyon lira kazandıran hareket!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehirde yapılmakta olan yatırıml ...

Bursa'da stadyumun açılışı için geri sayım başladı!
  • 07.08.2015 13:59

Bursa'da stadyumun açılışı için geri sayım başladı!

Büyükşehir Stadyumu ismine sahip Timsah Arena'da çalışmalar sona geldi, tahliye ...

Dünya basını Timsah Arena'yı konuşuyor!
  • 05.04.2015 13:54

Dünya basını Timsah Arena'yı konuşuyor!

İspanyol Marca Gazetesi yayınladığı haberde, Timsah Arena'dan övgüyle bahsetti. ...

Devrilen vinç Bursaray'ı 3 günlüğüne iptal etti!
  • 01.02.2015 14:05

Devrilen vinç Bursaray'ı 3 günlüğüne iptal etti!

Saatte 100 kilometre hıza çıkan lodos nedeniyle devrilen vinç, Bursaray hattının ...

Bursa Timsah Arena'da vinç devrildi, bir ölü!
  • 01.02.2015 11:42

Bursa Timsah Arena'da vinç devrildi, bir ölü!

Bursaspor'un yapımı devam eden stadyumu Timsah Arena'nın vinci, rüzgar nedeniyle ...

Timsah Arena Stadı, İngiltere’yi heyecanlandırdı!
  • 26.11.2014 13:44

Timsah Arena Stadı, İngiltere’yi heyecanlandırdı!

İngiltere’nin yüksek tirajlı gazetesi The Telegraph’ın editörü Adam Hurrey, düny ...