maritbet girişmaritbet
Bursa Timsah Arena tamamlandıktan sonra Atatürk Stadyumu’nun yerine meydan yapılacak!

Bursa Timsah Arena tamamlandıktan sonra Atatürk Stadyumu’nun yerine meydan yapılacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Timsah Arena’ adıyla bilinen yeni stadyumun tamamlanmasının ardından mevcut Atatürk Stadyumu’nun yerine özellikli bir meydan kazandırılacağını söyledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Timsah Arena' adıyla bilinen yeni stadyumun tamamlanmasının ardından mevcut Atatürk Stadyumu'nun yerine özellikli bir meydan kazandırılacağını söyledi.

Bursa'ya her alanda değer katan Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan ‘Atatürk Stadyumu ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi'nin tanıtıldığı basın toplantısı, Dobruca Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin kente değer katan eserler kazandırdığını belirterek, yeni stadyumun tamamlanma aşamasına gelişinin ardından gözlerin Atatürk Stadyumu'na çevrildiğini belirtti. Mevcut stadın geleceği ile vatandaşların akıllarında soru işareti bırakmamak amacıyla meydan projesini kamuoyuna açıklayan Başkan Altepe, “Bursa, kentin kalbinde çok önemli bir alana sahip, burayı meydan yaparak değerlendirelim istiyoruz. Ben kendime dükkan yapmıyorum, Bursa'ya meydan kazandırıyoruz” dedi.

“Her fikre açığız, kamuoyundan katkı bekliyoruz”

Başkan Altepe, halk arasında ‘Timsah Arena' olarak bilinen ve ilk kez bir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni stadyumun, Büyükşehir Belediyesi tarihinin en büyük ve en önemli projelerinden biri olduğunu söyledi.

Eski stadın değerlendirilmesi konusunun da en az bu anıtsal eser kadar önemli olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Eski stadyum yeri ile ilgili plan değişikliği yapılmıştı. Atatürk Stadyumu´nun yeri yeşil alan olarak planlandı. Vali Münir Karaloğlu, geldiğinden bu yana Bursa ile ilgili bilgileri topladı. Kendisiyle yaptığımız toplantılarda bize mevcut stadın ne olacağı ile ilgili görüşlerini sordu, kendisine sorulan soruları bize iletti. Gördük ki, bir yandan yeni stadı yaparken diğer yandan mevcut stadın yerine ne olacağı kamuoyunda da çeşitli spekülasyonlara neden olmuş. Bursa´nın merak ettiği konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istedik. Biz burada kimseye kar sağlamıyoruz. Ben kendime dükkan yapmıyorum, Bursa'ya meydan kazandırıyoruz. Konuyla ilgili de kamuoyundan katkı bekliyoruz. Herkese, her görüşe ve her fikre açığız” diye konuştu.

“Yeni stadyum özel bir eser”

Bursa´da meydan yapılabilecek en özellikli yerin mevcut stadın bulunduğu alan olduğunu ifade eden Başkan Altepe, Timsah Arena'nın da Türkiye'nin en güzel stadı olduğunu vurgulayarak, “Bursa Büyükşehir Stadı, başlı başına bir eser. UEFA kriterlerine uygun 45 bin kişilik, seyir zevkinin yüksek olduğu bir stadyum. Hangi koltukta oturursanız oturun, maçınızı keyifle izleyeceksiniz. Modern bir çatı sistemi ve Timsah figürü ile birlikte stadyumumuz dünya gündemine girmiş oluyor. Stadyumun rotasyonu da çok güzel. Etrafında 3 tane köprü var, Dikkaldırım´a kadar da tramvay gelecek. Bir tarafından metro diğer tarafından tramvay ile birlikte ulaşım sorunu da yaşanmayacak” dedi.

“Bursa'nın gerçek meydanı olacak”

Bursa'nın en önemli eksiğinin bir meydan olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bursa´da meydan olarak kullanılan meydanlar genelde kavşaklar. Bu alanlar da artık trafik yoğunluğundan ve alan darlığından kullanılmaz hale geldi. Şu an elimizde miting alanı olarak görünen Şehreküstü, Gökdere ve Kent Meydanı´nda kavşak olması ve tramvayın geçmesi nedeniyle meydan sıkıntısı oluşuyor. Onun için Bursa Atatürk Stadyumu´nun yeri meydan olabilecek tek yer. Öte yandan Merinos Parkı da miting alanı olarak kullanılsın dedik ama o da sürekli olacak bir şey değil. Bu yüzden mevcut stadın yerinin değerlendirilmesi çok önemli. Atatürk Stadı'nın yerinde yapılması planlanan ve taslak projeyi açıkladığımız bu meydan, 12 bin metrekarelik Şehreküstü Meydanı'nın yaklaşık 4 katı, 10 bin metrekarelik Gökdere Meydanı'nın da 5 katı büyüklüğünde olacak” şeklinde konuştu.

“Bölgenin otopark ihtiyacını karşılayacak”

Başkan Altepe, stadyum kaldırıldıktan sonra oluşacak 50 bin metrekarelik alan ile spor alanlarının da kaldırılmasıyla 80 bin metrekarelik geniş bir alanın, şelale bölgesiyle birlikte yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alana ulaşacağını da sözlerine ekledi. Kentin 440 bin metrekarelik Kültürpark'ının yanında yer alacak bu alanın en iyi şekilde değerlendirilmesini istediğini vurgulayan Başkan Altepe, “Bu alan, herkesin toplanabileceği, konserlerin, mitinglerin, törenlerin yapılabileceği bir alan olacak. Bu proje üzerinde arkadaşlarımız 5 yıldır çalışıyorlar. İlerleyen zamanlarda spor salonunun ardından lisenin de kaldırılmasıyla lisenin bulunduğu alana büyük bir müze yapılmasını planlıyoruz. Bu alan ticari olarak kullanılmayacak” dedi.

Kültürpark'ta otopark çalışmalarının durduğunu ve meydanın altına yapılacak otoparkla, bölgenin otopark ihtiyacını da karşılayacağını sözlerine ekleyen Başkan Altepe, “Bu proje, şehre değer katacak önemli projelerden biri. Herkesin kullanabileceği, halkın rahat nefes alabileceği bir meydan olacak. Bu konuda her fikre ve öneriye açığız” şeklinde konuştu.

Özellikli meydan

Daha sonra projeyi hazırlayan Mimar Hasan Sözüneri, proje detaylarını anlatarak, meydanın parkın kentle bütünleşmesini sağlayacak bir geçiş alanı olacağını söyledi. Sözüneri, seyir terası, havuz, Bursa çeşmeleri, engelli rampası, belediye hizmet binası veya turist danışma merkezi olarak kullanılabilecek bir bina ile 1200 araçlık otoparkın bulunacağı meydanda Atatürk Stadyumu'nun taşlarının da bulunacağı peyzaj merdivenleri, Hyde Park örneğinde olduğu gibi bir serbest kürsü, Bursaspor'un şampiyonluğunun yaşatılacağı anı duvarı ve heykel ile vatandaşların dinlenebileceği alanların bulunacağını anlattı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve meclis üyeleri de katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte Bursa'ya 440 milyon lira kazandıran hareket!
  • 18.04.2016 17:06

İşte Bursa'ya 440 milyon lira kazandıran hareket!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehirde yapılmakta olan yatırıml ...

Bursa'da stadyumun açılışı için geri sayım başladı!
  • 07.08.2015 13:59

Bursa'da stadyumun açılışı için geri sayım başladı!

Büyükşehir Stadyumu ismine sahip Timsah Arena'da çalışmalar sona geldi, tahliye ...

Bursa Timsah Arena'da çimler seriliyor!
  • 23.06.2015 10:59

Bursa Timsah Arena'da çimler seriliyor!

Bursa'yı uçuracak olan Timsah Arena'da çimlerin serilme aşaması başladı. Dev sta ...

Devrilen vinç Bursaray'ı 3 günlüğüne iptal etti!
  • 01.02.2015 14:05

Devrilen vinç Bursaray'ı 3 günlüğüne iptal etti!

Saatte 100 kilometre hıza çıkan lodos nedeniyle devrilen vinç, Bursaray hattının ...

Bursa Timsah Arena'da vinç devrildi, bir ölü!
  • 01.02.2015 11:42

Bursa Timsah Arena'da vinç devrildi, bir ölü!

Bursaspor'un yapımı devam eden stadyumu Timsah Arena'nın vinci, rüzgar nedeniyle ...

Bursa Timsah Arena tamamlandıktan sonra Atatürk Stadyumu’nun yerine meydan yapılacak!
  • 05.09.2013 13:56

Bursa Timsah Arena tamamlandıktan sonra Atatürk Stadyumu’nun yerine meydan yapılacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Timsah Arena’ adıyla bilinen yeni sta ...