maritbet girişmaritbet
Bursa Osmangazi Belediyesi projeleriyle bölgeye hayat veriyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi projeleriyle bölgeye hayat veriyor!

Osmangazi'yi geleceğe taşımak için önemli projelerin altına imza atan Osmangazi Belediyesi, 3 yılda Bursa'nın merkezine onlarca tesis kazandırdı

Osmangazi'yi yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için önemli projelerin altına imza atan Osmangazi Belediyesi, 3 yılda Bursa'nın merkezine onlarca tesis kazandırdı, kentte yaşam kalitesinin artmasına öncülük etti. 3 yıllık emeklerin karşılığını 2012 yazında hasat etmeye hazırlanan Osmangazi Belediyesi, kapalı pazar alanlarından mega otoparklara, spor tesislerinden meydan düzenlemelerine kadar çok sayıda hizmeti ilçeye kazandırarak, halkın kullanımına sunacak.

Bursa'nın merkezi Osmangazi'de yeni bir şehircilik felsefesi ile yatırımlarını yönlendiren Osmangazi Belediyesi, mutlu ve modern bir yaşam için tüm imkânlarını seferber ediyor. Bursa'nın en önemli sorunu olan trafik yoğunluğuna kalıcı çözüm bulmak izin otopark yatırımlarını artırarak sürdüren Osmangazi Belediyesi, Selimiye-İntizam ve Uluyol Katlı Otoparklarının ardından bu yaz Çarşamba Katlı Otoparkı ve Fatih Çiftehavuzlar Otoparkı'nı hizmete açacak. Yine 5 otopark için de çalışmalar hızla devam ediyor.

Modern kentin ihtiyaçları doğrultusunda sokak pazarlarını kaldırarak ilçeye modern, kapalı Pazar alanları yapmak için hızlı adımlar atan Osmangazi Belediyesi, Çarşamba, Akpınar ve Fatih-Çiftehavuzlar'da tamamlanma aşamasına gelen pazarlara ek olarak mevcut olan Soğanlı, Alemdar, Hamitler pazarlarının da üzerini modern mimari ile kapatılıyor. Pazar alışverişleri gerek esnaf gerekse vatandaş açısından eziyetten keyfe dönüşüyor.

Osmangazi Belediyesi'nin bu dönem hassasiyet gösterdiği alanlardan birisi de spor tesisleri olarak ortaya çıkıyor. Kentin dört bir yanında inşa edilen spor tesisleri hem Türk sporu için önemli bir kaynak oluşturuyor, hem de 7'den 70'e vatandaşlara tam donanımlı tesislerde spor yapma imkânı sağlıyor. Osmangazi Belediyesi 24 spor tesisi ile sadece Bursa'nın değil ülke sporuna hizmet ediyor.

Şehircilik Akademisi ile gerek yatırım gerekse planlama alanında Bursa'nın geleceği için çalışan Osmangazi Belediyesi, kaçak yapılaşmayla mücadeleye ve kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık veriyor. Özellikle yoğun mahallelerde yapılan kamulaştırmalarla vatandaşların nefes alacakları parklar oluşturan Osmangazi Belediyesi, çıkmaz sokakları açıp caddeleri genişleterek trafiği de rahatlatıyor.

DÜNDAR: BİZ İŞ ÜRETİYORUZ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Halkın içinde halk için belediye" anlayışını kendine vizyon edinmiş, her zaman insan odaklı, yenilikçi ve geleceği yönelik hizmetler ürettik, üretmeye devam ediyoruz" dedi. Dündar, geriye kalan 3 yıla yüzlerce hizmet ve yatırım sığdırdıklarını belirterek, "Biz iş üretiyoruz, devasa işleri bile sıradan hale getirdik. Türkiye'nin örnek aldığı projelerle Bursa mimarisine yeni bir ivme kazandırıyoruz" diye konuştu.

MİMARİ ANLAYIŞ DEĞİŞİYOR

Bursa'da imalatını yaptıkları projelerde modern mimari örnekleri kullanarak, yeni bir mimari anlayışın önünü açtıklarını vurgulayan Başkan Dündar, Osmangazi'nin üstlendiği bu misyonun Türkiye'de ve Balkanlarda birçok belediyeye de örnek olduğunu kaydetti.

Çarşamba Pazar Alanı ve Yeraltı Katlı Otoparkı'nın mimari yapısı ve işlevselliğiyle Bursa'nın en büyük ve en önemli mimari eserinden biri olduğunun altını çizen Başkan Dündar "Bir yandan otopark sorununu çözerken, diğer yandan da mimari anlayışı değiştiriyor ve geliştiriyoruz. Biz zor olanı başarıyor, Bursa'ya yakışır icraatlarla ilçemize vizyon kazandırıyoruz" diye konuştu.

BEKLENTİ VE STANDART DEĞİŞTİ

Günümüzde vatandaşın beklentilerinin ve standartlarının yükseldiğini belirten Başkan Dündar, sıradan hizmetlerin değil artı hizmetlerin dikkati çektiğini belirtti. "Büyük projelerimiz bile sıradanlaştı" diyen Dündar "5 yılda 5 otopark projesi Bursa'da yerel yönetimler döneminde trafiğin çözümü noktasında atılmış en önemli adımlardan biri oldu. İlçe belediyesi olarak koyduğumuz hedefi geliştirerek bu dönem tam 9 otoparkı ve 8 Pazar alanını ilçemize kazandıracağız" dedi.

DÖNÜŞÜM YERELDEN OLMALI

Kentsel dönüşüm noktasında da önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Dündar, bu amaçla kurdukları Şehircilik Akademisi ile planlı ve modern şehirciliğin kapısını araladıklarına kaydetti. "Hamitler Bölgesi'nden Güneştepe ve Yunuseli'ne kadar planlı yapılaşmanın önünü açıyoruz" diyen Başkan Dündar, "Demirtaş Bölgesi kaçak yapılaşmanın olmadığı bir bölge; buranın da revize çalışmalarını ve imarını yapıyoruz" dedi. Dündar dönüşümün yerelden olmasını istediklerinin de altını çizdi.

HALKIN YANINDAYIZ

"Başkan Mahallemizde" projesi kapsamında 100 mahalleyi ziyaret ettiklerini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, adım adım gezdiği mahallelerde 7'den 70'e tüm mahallelinin nabzını tutuyor.

"Halkın içinde halk için belediye" anlayışını misyon edinen Başkan Dündar, bir yandan gittiği mahallelerde ihtiyaç duyulan hizmetleri tespit ediyor; diğer yandan da sıkıntıları yerinde tespit edip, çözüm üretiyor. "Osmangazi Belediyesi olarak her zaman vatandaş odaklı çalışmalar yapıyoruz" diyen Başkan Dündar, "Merkezden en uç noktalara kadar her yere ulaşıyor, halkımızın nabzını tutuyoruz. Zaman zaman vatandaştan belediyeleri ilgilendirmeyen konularda talepler geliyor; onu da dikkate alıyor, gerekli yerlere ulaştırıyoruz" dedi.

DEVASA İŞLER YAPIYORUZ

Spor tesislerinden pazar alanlarına, otoparklardan hizmet binalarına, bir milyon fidan kampanyasından geri dönüşüm çalışmalarına kadar birçok alanda fark yaratacak işlere imza attıklarını söyleyen Başkan Mustafa Dündar, tarihi miras çalışmalarının da Osmangazi'nin olmazsa olmazı olduğunu vurguladı. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde yürütülen çalışmalar ve sivil mimari örneği yapıların restorasyonu hakkında bilgi veren Dündar, bugüne kadar 103 eserin onarımını ve restorasyonunu yaptıklarına dikkati çekti. Bir yandan esnafın kalkınmasına destek olduklarını belirten Başkan Dündar, diğer yandan da geçmişin mirasını geleceğe taşıdıklarını vurguladı.

BURSA'YA İKİ EŞSİZ ESER

Osmangazi Belediyesi olarak bu dönem planladıkları iki önemli çalışmanın da "Panorama Beylikten İmparatorluğa Müzesi" ve Hisar Arkeopark olduğunu vurgulayan Başkan Dündar, "Hisar Arkeopark, Bu huzurevi sakinleri, rsa'nın kurulduğu döneme İskitlere kadar kentin tarihini gözler önüne serecek. Panorama Beylikten İmparatorluğa Müzesi de 600 yıl hüküm süren cihan imparatorluğu Osmanlı'nın kuruluş dönemi ve Bursa'nın fethini yaşatacak" diye konuştu. Başkan Dündar her iki proje içinde çalışmaların hızla sürdüğünü aktardı.

Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mi Store, Gebze Center AVM’de açılıyor
  • 18.02.2021 11:31

Mi Store, Gebze Center AVM’de açılıyor

Gebze’nin renkli yaşam merkezi Gebze Center AVM, geniş marka karmasına dünyaca ü ...

Osmangazi Köprüsü’nün seyir zevki bu parkta yaşanacak
  • 25.07.2020 11:01

Osmangazi Köprüsü’nün seyir zevki bu parkta yaşanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşasına başlanan Diliskelesi Sahil Düz ...

Bursa’da 4 gayrimenkul 68 milyon liraya satılıyor!
  • 07.06.2017 12:49

Bursa’da 4 gayrimenkul 68 milyon liraya satılıyor!

Bursa Osmangazi Gaziakdemir Mahallesi'ndeki 4 adet parselinin satışı için ihaley ...

Bursa Osmangazi'de 4.6 milyon liraya satılık tarla!
  • 28.04.2017 08:43

Bursa Osmangazi'de 4.6 milyon liraya satılık tarla!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yer alan tarla 4.6 milyon liraya satışa çıkarıldı. ...

Bursa Osmangazi'de satılık tarla ve ham toprak!
  • 25.04.2017 09:57

Bursa Osmangazi'de satılık tarla ve ham toprak!

Bursa ili, Osmangazi ilçesindeki 2 mahallede yer alan tarla ve ham toprak Bursa ...

Bursa Osmangazi'de 5 milyon 863 bin TL'ye satılık 2 arsa!
  • 15.03.2017 08:47

Bursa Osmangazi'de 5 milyon 863 bin TL'ye satılık 2 arsa!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Osmangazi'de yer alan 2 arsayı toplam 5 mi ...