maritbet girişmaritbet
Bursa Karapınar Spor Tesisi törenle hizmete açıldı!

Bursa Karapınar Spor Tesisi törenle hizmete açıldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’yı sporda da marka kent haline getirmek amacıyla Yıldırım’da yaptırılan Karapınar Spor Tesisi, törenle hizmete açıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'yı sporda da ‘marka kent' haline getirecek spor tesislerinden biri olan Karapınar Spor Tesisi, törenle hizmete açıldı.

Karapınar Spor Tesisi'ni Yıldırım'a kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'yı yaşanabilir, çağdaş ve sağlıklı kent hedefine ulaştırmak amacıyla hizmetlerini gerçekleştirdiğini belirtti.

Başkan Altepe, Bursalılara daha yaşanabilir bir kent sunmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Sağlıklı toplum ve sağlıklı bir gençlik için spora önem veriyoruz. “Bursa, doğudan kalkınacak, batıda ne varsa doğuda da olacak” dedik ve bu alanda birbiri ardına yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bölgeye, Karapınar'a hayat verecek, gençlerin toplanıp spordan kültürel etkinliklere kadar yapabilecekleri bir tesisi bölgeye kazandırıyoruz” dedi.

Yıldırım'ı çok önemsediklerini anlatan Başkan Altepe, “Yıldırım'a ne yapsak azdır. Bu bölgeye bir tesis kazandırmak bizim için çok heyecan verici. Bu bölgeye çok iş yaptık daha yapılacak çok iş var. Ankara Yolu'nun çehresi değişti, metro gündemde değildi, şimdi istasyonlar tamamlanıyor. İnşaat kısa sürede tamamlanacak. Sosyal donatı alanlarından altyapıya kadar her alanda çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. 

“Bursa kabuk değiştiriyor”

Ulaşımdan tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasına kadar her alanda yatırımların sürdüğünü anlatan Başkan Altepe, “Bu dönemde sadece Yıldırım'da 35'e yakın spor tesisi kazandırdık. Bursa hızlı bir şekilde kabuk değiştiriyor. Uludağ'dan kırsal kesimlere kadar her alanda hedeflerimiz vardı, bir bir yerine getiriyoruz. Şimdi Bursa Hava Yolları'nı kurmayı ve dış ülkelere ulaşımı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Başkan Altepe, Bursa'da 7'den 70'e herkesin spor yapmasını istediklerini de kaydederek, “Mahallelerde yaya mesafede spor tesisleri oluşturuyoruz. Sağlıklı bir toplum oluşturulması konusunda spor yatırımlarımız 100'ü geçti. Geçmiş dönemde 20 spor tesisi yapılırken bu dönemde 100'ü aştık, 5 yılın sonunda bu rakam 120'yi bulacak. Bursa, İstanbul'un ardından sporda 2. şehir haline geldi. Gençler bu tesislerde yaptıkları idmanlarla ulusal çapta başarılar kazanıyorlar. Karapınar spor tesisi de Yıldırım Belediyesi destekleriyle elde edilen alanda, yaklaşık 630 metrekare kat ve 320 metrekare oturma alanında yapıldı. 45x70 suni çim saha, 3600 metrekare alana sahip. Soyunma odalarından sosyal bölümlere kadar her ihtiyaca cevap verecek olan tesis bölgenin bu alanda önemli bir ihtiyacını karşılayacak” şeklinde konuştu.

“Bursa'da güzel işler yapılıyor”

AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım da bölgedeki hizmetlerin devam edeceğini belirtti. Yıldırım İlçesi'nde yapılan çalışmalardan örnekler veren Yıldırım, “Bursa'da işler gayet güzel gidiyor. Birileri duruyor, birileri çalışıyor. Kentimize değer katan tesislere emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılı çalışmaların devam edeceğini umuyorum” dedi.   

Yıldırım Belediye Başkanı Belediye Başkanı Özgen Keskin, son yılda kentin yaşadığı gelişimden örnekler vererek, “Yerel yöneticiler olarak Büyükşehir ve Yıldırım el ele gönül gönüle hizmetlerimize devam ediyoruz. Yaklaşık 20 yıldır yerleşim alanı olan Karapınar'da son yıllarda yapılan spor alanları, mahalle konakları kazandırdık. Çok şey yaptık, çok şey de yapmak için kararlılığımızı sürdürüyoruz” dedi.

Keskin, Uludağ'ın eteklerindeki Karapınar'da yaşamanın bir ayrıcalık olduğuna işaret ederek, mahalledeki eksiklerin zamanla tamamlandığını ifade etti. Keskin, tesisi mahalleye kazandıran Başkan Altepe'ye de teşekkür etti.

Başkan Altepe'ye hizmet teşekkürü

Karapınar Gençlik Spor Kulübü Başkanı Fuat Kurt ise “Çocuklara böyle bir tesis kazandırdığı için çok mutluyuz, teşekkür ediyorum” dedi. Karapınar Mahalle Muhtarı Nusret Karabulut da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin sporda önemli yatırımlara imza attığını belirterek, “Artık Nilüfer'de olmayan Karapınar'da var. Bu spor tesisi için ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

AK Parti Bursa milletvekilleri, AK Parti il ve ilçe temsilcileri ile Kestel, Harmancık, Yeni Sölöz Belediye başkanları da açılışa katıldı. Konuşmaların ardından Kulüp Başkanı Fuat Kurt ve sporcular Başkan Altepe'ye forma hediye ettiler. Başkan Altepe, protokol üyeleriyle birlikte kurdele keserek açılışı yaptığı tesisleri de gezdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...