maritbet girişmaritbet
Bursa Karacabey tarımdan sonra turizmin merkezi olacak!

Bursa Karacabey tarımdan sonra turizmin merkezi olacak!

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası´nın ortaklaşa düzenlediği ´ekonomiye değer katanlar´ ödül töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´nın tarım ambarı olarak bilinen Karacabey´in yeni dönemde turizm alanı olarak da değerlendirildiğini açıkladı

 

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası´nın ortaklaşa düzenlediği ´ekonomiye değer katanlar´ ödül töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´nın tarım ambarı olarak bilinen Karacabey´in yeni dönemde turizm alanı olarak da değerlendirildiğini açıkladı.

Başkan Altepe, Karacabey Ticaret Borsası´nda düzenlenen müşterek ödül törenine katıldı. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti Bursa milletvekilleri İsmet Su, Önder Matlı ve Hüseyin Şahin, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özer Matlı, Karacabey Ticaret Odası Başkanı Murat Bertan ve oda üyelerinin katıldığı törende konuşan, Karacabey´in geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Altepe, bölgenin yeni dönemde turizm alanı olarak da değerlendirildiğini söyledi. Karacabey´in tarımsal üretimin yanında bir turizm bölgesi olması yolundaki çalışmalara start verdiklerini belirten Başkan Altepe, Uluabat Gölü´yle Marmara Denizi arasında bulunan 38 kilometrelik parkurda başlatılan kanal projesinin sürdüğünü hatırlattı. Bölgenin sadece tarım bölgesi olarak değil ekonominin gelişmesi adına turizm bölgesi olarak da planlandığını kaydeden Başkan Altepe, "Karacabey ve çevresinin turizm pastasından pay almasına yönelik çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Mevcut yatırımların yanında potansiyel olanları da açığa çıkartmayı ve ekonomiye dahil etmeyi planlıyoruz. Bursa´nın ve bölge insanının çıkarları bunu gerektiriyor. Bu bakış açısıyla inşallah, tarihi ve kültürel mirastan turizmle ilgili alanlara kadar Karacabey´de bulunan tüm güzellikler Büyükşehir eliyle tekrar hayat bulacak" dedi.

Karacabey ve çevresinin kalkınmasının kendileri için önemli olduğunu kaydeden Başkan Altepe, bölgenin kalkınmasına yönelik daha önce attıkları adımları bundan sonra sıklaştırarak devam ettireceklerini söyledi. Kamuoyunda Büyükşehir Yasası olarak bilinen ve TBMM Genel Kurulu´ndan geçerek yasalaşan düzenlemenin büyükşehir belediyelerine ilçeler üzerinde sorumluluk yüklediğini hatırlatan Başkan Altepe, yapılan yasal düzenleme gereği bundan sonra Karacabey ve çevresindeki tüm gelişmelerin büyükşehir eliyle olacağını, atılacak adımların birlikte değerlendirileceğini ifade etti. Başkan Altepe, "Artık Büyükşehir, tüm birimleriyle birlikte Karacabey´de daha etkin hizmet verecek. Bölgenin daha da gelişmesi, alt yapı eksikliklerinin tamamlanması ve ekonomik olarak kalkınmayı artırması, Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle olacak. Yapılan son yasal düzenlemeyle, büyükşehir belediyeleri buna mecbur bırakılmış oldu" diye konuştu.

Başkan Altepe, Karacabey ve çevresinin tarım anlamında gelişmesi için projelere açık olduklarını söyledi. Bölgenin tarım ve hayvancılık bölgesi olarak bilindiğini, bölgedeki üretim ile hayvancılığın gelişmesinin ekonomik kalkınmayı da beraberinde getireceğini kaydeden Başkan Altepe, "Bu konuda büyükşehir olarak tüm projelere açığız. Tüm üreticilerimizle, bölgenin önde gelen kurumlarıyla ortak çalışmalar yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Törenin sonunda TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası tarafından özel ödül verildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı
  • 30.09.2017 16:29

Karacabey'e yapılan ulaşım yatırımı 32 milyon TL’yi aştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’e yapılan ulaşım yatırımları ...

Bursa Karacabey'de eski evler yıkılıyor
  • 04.12.2013 14:02

Bursa Karacabey'de eski evler yıkılıyor

Bursa'nın Karacabey ilçesinde belediye ekipleri, ilçe içerisinde yer alan eski v ...

Bursa Karacabey tarımdan sonra turizmin merkezi olacak!
  • 24.12.2012 17:02

Bursa Karacabey tarımdan sonra turizmin merkezi olacak!

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası´nın ortaklaşa düzenlediği ...