maritbet girişmaritbet
Bursa Gürsu 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu-Ortaokulu Kapalı Spor Salonu açıldı!

Bursa Gürsu 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu-Ortaokulu Kapalı Spor Salonu açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Gürsu 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu-Ortaokulu Kapalı Spor Salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Gürsu 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu-Ortaokulu Kapalı Spor Salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bursa'yı daha çağdaş bir kent haline getirmek için her alanda çalışmaların sürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ´sporda öncü kent´ hedefi doğrultusunda yatırımların artarak devam ettiğini vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘sağlıklı yaşanılabilir bir kent' hedefi doğrultusunda sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla bir spor tesisini daha Bursa'ya kazandırdı. 4 yılda 102 spor tesisinin hizmete alınmasının ardından Gürsu 80. Yıl İlkokulu-Ortaokulu Kapalı Spor Salonu da törenle hizmete açıldı. Okulun hemen yanında gerçekleştirilen törene Başkan Altepe'nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Sağlıklı kentlerin ancak sağlıklı bireylerden oluşabileceğini dile getiren Başkan Altepe, bu nedenle spor yatırımlarına büyük önem verdiklerini söyledi. Geçen 4 yıl içerisinde 102 spor tesisini hizmete aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, açılacak 7 spor tesisinden biri olan 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu-Ortaokulu Spor Salonu´nu hizmete sokmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Altepe, “İnşallah, inşaatı tamamlanan diğer tesislerimizi de sırasıyla hizmete alacağız. Her semtimize spor salonları, spor sahaları, yüzme havuzları ve sosyal donatı alanları kazandırmak için yoğun çaba harcıyoruz. Sadece gençlerimizin değil, 7'den 70'e herkesin spor yapmasını hedefliyoruz. Gençlik bizim en önemli gücümüz. Bu nedenle sağlıklı ve sporcu nesiller yetiştirilmesi için tesisleşmeye önem veriyoruz. Tesisin olduğu her yerde başarı da yükseliyor” dedi.

Bursa´ya son 20 yılda 19 spor tesisi kazandırıldığını, kendi dönemlerinde yapılan spor tesisi sayısını dönem sonu itibariyle 119´a çıkartmayı planladıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Spora önem vermek lafla olmuyor, icraatla oluyor. Önem vermek Demek yatırım yapmak demek" ifadelerini kullandı. Başkan Altepe, 720 metrekare alana 720 bin TL´lik yatırımla kurulan, 430 metrekare oyun alanı bulunan, soyunma odaları ile basketbol ve voleybol gibi salon sporlarının yapılmasına imkan tanıyan tesisin ilçe halkına hizmet vereceğini kaydetti.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, çocukları eğitim ve spor yapmaları konusunda uyardı. AK Parti olarak diğer hizmetlerin yanında eğitime ve spora büyük önem verdiklerini ifade eden Öztürk, "AK Parti olarak eğitimde reform yaptık. Lütfen eğitimle ve kitaplarla aranızdaki tüm engelleri kaldırın. İyi çalışın ve Türkiye´yi daha iyi seviyelere getirin. Yine sporda eskiye nazaran inanılmaz mesafeler kat ettik. Sizin sağlıklı yetişmenizi istiyoruz. Sağlıklı nesil sağlıklı düşünür. Onun için spor salonları yapıyoruz. Hem sağlıklı yetişeceksiniz hem de uluslararası alanlarda başarılar elde ederek Türkiye´nin adını en iyi şekilde temsil edeceksiniz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, tarihin Başkan Altepe´yi tarihi eserlerin onarımı ve spor salonlarıyla yad edeceğini söyledi. Eğitimde başarıyı sağlamak için çalıştıklarını, yapılan spor salonlarının da bu başarıya büyük etki ettiğini belirten Gülsar, "Eğitimde başarının alt yapısı, sportif imkanların ölçüleriyle paralel. Bursa´nın gelişmesi yanında sosyal, kültürel ve sportif anlamda yeni ufuklar açması hasebiyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe´ye şükranlarımı arz ediyorum" şeklinde konuştu.

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Büyükşehir Belediyesi´nin ilçelerinde açtığı ikinci spor salonu nedeniyle Başkan Altepe´ye teşekkür etti. Başkan Altepe´den Yenidoğan Mahallesi´ne de bir spor salonu ile yüzme havuzu isteyen Özcü, planlama ve yer konusunda yardımcı olmak için hazır olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından spor salonunun açılışı yapıldı. Kurdeleyi protokol heyetiyle birlikte kesen Başkan Altepe, basket açılışı yaparak badminton takımıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Gürsu 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu-Ortaokulu Kapalı Spor Salonu açıldı!
  • 17.04.2013 15:49

Bursa Gürsu 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu-Ortaokulu Kapalı Spor Salonu açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Gürsu 80. Yıl Cumhuriyet İlkok ...