maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden  İznik’e 1 milyon liralık imar harekatı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden İznik’e 1 milyon liralık imar harekatı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik merkezdeki Bal-Göç Binası, Elbeyli ve Tacir Köyü Meydan Düzenlemeleri ile boyalıca sosyal tesislerinin ardından sınır aşan hizmetlerine boyalıca su deposunu da ekledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik merkezdeki Bal-Göç binası, Elbeyli ve Tacir Köyü meydan düzenlemeleri ile Boyalıca sosyal tesislerinin ardından sınır aşan hizmetlerine Boyalıca su deposunu da ekledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan sondaj kuyusu, su deposu ve tahliye hattını kapsayan yaklaşık 1 milyon TL'lik yatırım Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Henüz Büyükşehir Yasası gündemde bile yokken dağ ilçeleri başta olmak üzere mücavir alan dışında kalan tüm ilçelere altyapıdan üstyapıya kadar her alanda farklı hizmetler götüren Bursa Büyükşehir, İznik'teki hizmet halkalarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce ilçe merkezindeki Bal-Göç binasını, Elbeyli Beldesi ve Tacir Köyü meydan düzenlemeleri ile Boyalıca Beldesi'ndeki sosyal tesislerinin yapımına katkı veren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Boyalıca Beldesi'nin en önemli sorunlarından biri olan içme suyuna köklü bir çözüm getirdi. Daha önce 180 metreküp olan su deposu yerine bin metreküplük su deposu yapan Büyükşehir Belediyesi, yeni sondaj kuyusu açıp, bin 500 metrelik tahliye hattı döşedi. Beldenin içme suyu sorununu ortadan kaldıran yaklaşık 1 milyon TL'lik yatırımın açılış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekilleri İsmet Su, Hüseyin Şahin ve İsmail Aydın, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, Boyalıca Belde Belediye Başkanı Ali Çil ile çok sayıda davetli katıldı.

“Bunlar Büyükşehir'in ayak sesleri”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada bugüne kadar hizmette sınır ayrımı hiç yapmadıklarını, mücavir alan dışında kalan ilçe ve beldelerden gelen hizmet taleplerini de imkanlar ölçüsünde yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. İznik'te daha önce yapılan yatırımları da anımsatan Başkan Altepe, “En son Boyalıca'da sosyal tesislerin açılışını yapmıştık ve burada belde belediye başkanımız içme suyu sorununun çözümü noktasında destek istedi. BUSKİ ekiplerimizle çalışmaları hemen başlattık ve bugün açılışı yapıyoruz. Tüm bunlar Büyükşehir'in ayak sesledi. Yerel seçimlerden sonra zaten burası da Büyükşehir sınırlarında olacak. Tarımsal kalkınmadan İznik Gölü'nün kirlilikten arınmasına, arıtma tesislerinin kurulmasından İznik'in müze kent olmasına kadar tüm büyük yatırımları hemen başlatacağız. Bunlar büyük bütçeli kuruluşların işi. Zaman kaybetmeden İznik'in her alanda kalkınmasına öncülük edeceğiz” dedi.

“Hizmet bir telefon kadar yakın”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de yerel seçimlerden sonra yürürlüğe girecek olan Büyükşehir Yasası'nın önemine vurgu yaptı. Geçmişte kaynakların yanlış kullanıldığını, hizmet öncelikli değil, siyaset öncelikli çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Bakan Çelik, "Bir köye 2 kilometrelik bir yol yapılacak. En az yolun uzunluğu kadar evrak toplamanız gerekiyordu. Kaymakamlığa yazı yazıyorsunuz, oradan valiliğe, oradan tarım bakanlığı ve ilgili bakanlıklara. Sonra yazı aynı şekilde geri dönüyor ve hem zaman kaybı yaşanıyor hem de yolun uzunluğu kadar evrak toplanıyordu. Bu bir nebze ortadan kaldırıldı. Bazı kurumlar yerelleştirildi ve İl Özel İdaresi'ne yetkiler verildi. Şimdi ise Büyükşehir Belediyelerine veriliyor. Tabi bu öyle hemen gerçekleşmedi. İstanbul ve Kocaeli'de 4-5 yıl denendi. Gördük ki oralarda hem kaynak israfı ortadan kalktı hem de en ücra köyler bile hizmetle buluştu. Yerel seçimlerden sonra da artık çözümün adresi Büyükşehir Belediyesi. Hizmetler size bir telefon kadar yakın. Sorunu söyleyeceksiniz sabahında iş makineleri çalışmaya başlayacak. Yasa uygulamaya geçmeden su gibi önemli bir hizmeti Boyalıca'ya kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da hayatın su ile başladığına dikkat çekerek, bu önemli yatırımı henüz sorumluluk alanında bulunmamasına rağmen Boyalıca ile buluşturdukları için Başkan Altepe ve ekibini kutladı.

Boyalıca Belde Belediye Başkanı Ali Çil de kendileri için hayati önem taşıyan bu hizmet nedeniyle teşekkür ettiği Başkan Altepe'ye günün anısına çini vazo hediye etti.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesiyle birlikte Boyalıca'ya hayat verecek su deposu hizmete alındı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

İznik'ten Cittaslow adımı!
  • 25.08.2021 15:36

İznik'ten Cittaslow adımı!

Merkezi İtalya’da bulunan Uluslararası Sakin Şehirler (Cittaslow) Ağına üyelik d ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...