maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi Yahşibey Caddesi’nde evlerin dış cephesini düzenliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yahşibey Caddesi’nde evlerin dış cephesini düzenliyor!

Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘yaşayan, canlı bir tarih başkenti Bursa’ hedefiyle hayata geçirilen çalışmalar kapsamında Altıparmak ile Muradiye’yi birbirine bağlayan Yahşibey Caddesi’nde eski evlerin cephe düzenleme çalışmaları başladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘yaşayan, canlı bir tarih başkenti Bursa' hedefiyle hayata geçirilen çalışmalar kapsamında Altıparmak ile Muradiye'yi birbirine bağlayan Yahşibey Caddesi'nde eski evlerin cephe düzenleme çalışmaları başladı.

‘Daha yaşanabilir ve sağlıklı Bursa' hedefiyle hizmetlerini bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın tarih başkenti kimliğini öne çıkaran çalışmaları kapsamında Yahşibey Caddesi'ndeki eski evlerin de cephelerinin yenilenmeye başladığını söyledi. Yahşibey Caddesi'nde incelemelerde bulunan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak tarih başkenti Bursa'nın ayağa kaldırılması, yaşayan, canlı bir tarih şehri Bursa'nın oluşturulması konusundaki faaliyetlerimizi hızla sürdürüyoruz. Bu kapsamda anıtsal yapılar başta olmak kentin pek çok noktasında eserler restore ediliyor, işlevlendiriliyor ve gerçek bir müzekent oluşturuluyor” dedi.

Bölge değer kazanacak

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi ve kültürel miras dalında yaptığı en önemli çalışmalardan birinin de sokak ıslahı olduğunu söyledi. Özellikle özgün dokusu olan tarihi sokak ve mahallerin bu noktada önem kazandığını kaydeden Başkan Altepe, “Muradiye ile Altıparmak arasında bulunan Yahşibey Caddesi de özgün sivil mimarlık örneği yapılarımızın hakim olduğu bir sokak. Burada bulunan 74 bina komple elden geçiriliyor. İki semti bağlayan cadde özgün bir yapıyla komple boydan boya düzenlenecek. Bursa'ya gelen turistlerin ilgisini çekecek bölgelerden biri olacak” diye konuştu.

Başkan Altepe, 74 binanın tamamının cephelerinin düzenlendiğini ifade ederek, “Binalar elden geçiriyor, çatısından çerçevelerine doğramalarından binaların dışındaki klima ünitelerinin gizlenmesine her türlü detay ele alınıyor. Böylece caddedeki görüntü boydan boya değişiyor. En kısa zamanda çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

“Bursa'nın silüeti değişiyor”

Kültür ve medeniyetin izlerinin bölgeye değer katacağını ifade eden Başkan Altepe, kentin merkezindeki caddelerin cephe düzenleme çalışmalarının da önemine değinerek, “Bursa, kabuk değiştiriyor. Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri düzenlendi, Altıparmak Caddesi de düzenleniyor. Daha sonra Setbaşı, İnönü, Ulu Cadde gibi tramvay hattının geçtiği hatlar ve ana güzergahların hepsi düzenlenecek. Bursa'nın silüeti değişiyor. Düzenli bir tarih kenti Bursa oluşuyor” diyerek yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...