maritbet girişmaritbet
BTSO Ek Hizmet Binası’nın temeli Altıparmak Meydanı’nda atıldı!

BTSO Ek Hizmet Binası’nın temeli Altıparmak Meydanı’nda atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliğiyle projelendirilen Altıparmak Meydanı’nda yer alacak olan BTSO Ek Hizmet Binası´nın temeli, merkez ve yerel yöneticilerle sanayicilerinin katıldığı görkemli törenle atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliğiyle projelendirilen Altıparmak Meydanı'nda yer alacak olan BTSO Ek Hizmet Binası´nın temeli, merkez ve yerel yöneticilerle sanayicilerinin katıldığı görkemli törenle atıldı.

Altıparmak Meydanı´nda Karagöz ve Hacivat'ı simgeleyen ve suyun kinetik gücünden yararlanılarak hareket edebilen ‘Yüzen Taşlar Heykeli'nin yanındaki alanda gerçekleştirilen temel atma törenine; Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ile BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ve sanayiciler katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmasında, Altıparmak Meydanı´nın şehrin marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.

Çalışmalar 5 ay sürecek

Büyükşehir Belediyesi'nin projelendirdiği binanın yapımının BTSO tarafından gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Altepe, yaklaşık 5 ay sürecek çalışmalar kapsamında bölgeye bir şelalenin yapılacağını ve Altıparmak Meydanı´nın stadyum bölümü haricinde tamamlanmış olacağını ifade etti.

Stadyum projesiyle ilgili çalışmaların da hızla sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, yeni stadyumun bitirilmesinin ardından eski stadyumun yıkılacağını ve Altıparmak Meydanı´nın eski stadyuma ait 100 bin metrekarelik boş bir alanla bütünleşerek Bursa´nın yeni cazibe merkezi olacağını belirtti.

Altıparmak Meydanı tüm ihtişamıyla ortaya çıkacak”

Şehirlerin meydanlarıyla anıldığını ifade eden ve Altıparmak Meydanı´yla Bursa´yı Türkiye´de bir adım öne çıkartmak istediklerini kaydeden Başkan Altepe, “Bu proje önce Altıparmak´ın, sonra da Bursa´nın marka değerine katkıda bulunacak. Proje kapsamındaki şelale ve BTSO EK Hizmet Binası bitirildiğinde, meydan biraz daha şekillenecek. Yeni stadyumun tamamlanması ve eski stadyumun yıkılmasıyla oluşacak 100 bin metrekarelik boş alanın da projeye dahil edilmesiyle birlikte, Altıparmak Meydanı tüm ihtişamıyla ortaya çıkacak” diye konuştu.

Harput'tan Altepe'ye övgü

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, Bursa´nın Büyükşehir Belediyesi´nin yatırımlarıyla gün geçtikçe geliştiğini, güzelleştiğini ve itibar kazandığını ifade etti. Büyükşehirleri büyük yapan olgunun insan yoğunluğu olmadığını, vizyon projelerle büyükşehirler haline dönüştüğünü belirten Vali Harput, meydan projeleriyle, sosyal tesislerle, spor tesisleriyle, yeşil alanlarıyla ve park-bahçeleriyle Büyükşehir Belediyesi´nin bu vizyonu yerine getirdiğini ifade etti.

Vali Harput, “Bursa, diğer şehirlere örnek oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibiyle kentin sosyal paydaşları, yaptıkları hizmetlerle sadece Bursa´ya kazandırmıyor, aynı zamanda yöneticilik sorumluluğunu da yerine getiriyorlar. Bursa, tüm Türkiye´nin örnek aldığı, çok özel bir şehir” dedi.

Sorumluluğun sadece Bursa´ya ya da Türkiye´ye karşı değil, dünyaya karşı da olması gerektiğini belirten Harput, bu sorumluluğu layıkıyla yerine getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Celal Sönmez'i tebrik etti.

Örnek bir kent meydanı

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez de BTSO EK Hizmet Binası´nın yeniden düzenlenen Altıparmak Meydanı´nın küçük bir parçası olduğunu söyledi. Projede esasen ulaşılmak istenen idealin örnek bir kent meydanı olduğunu vurgulayan Sönmez, “Kent meydanları tüm dünyada, bulundukları iklimin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmişliğinin aynasıdır. Bursa, başkentlilik kültürü olan iyi bir yaşam kenti. Bu kentin insanları, daha işlevsel meydanları hak ediyor. Bu meydan tamamlandığında, Yüzen Taşlar Heykeli´nden şelale duvarına, yeşil alanlardan sosyal donatı alanlarına kadar herkesin bulunmaktan keyif duyacağı bir nefes alma yeri olacak. Bir ortak fayda kuruluşu olan BTSO, 30 bini aşkın üyesinden aldığı güçle-kentin standardını yukarıya çekecek hamlelere omuz vermeye devam ediyor” dedi.

Sönmez, bin 609 metrekare kapalı alan üzerine 3 katlı olarak inşa edilecek ek hizmet binasının, yılsonuna kadar hizmete alınacağı ifade etti. Törende ayrıca, oda üyelerine sunulan tüm hizmetlerin bulunacağı binanın alt bölümünde kafeteryanın yer alacağı ve buranın oda üyelerinin yanı sıra halka da hizmet vereceği belirtildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursalı ev tekstili üreticileri modanın merkezi İtalya'da
  • 05.05.2022 17:12

Bursalı ev tekstili üreticileri modanın merkezi İtalya'da

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) öncülüğünde, Ticaret Bakanlığının deste ...

Turizmde konaklama vergisi 2022'ye erteleniyor!
  • 23.10.2020 09:53

Turizmde konaklama vergisi 2022'ye erteleniyor!

1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girmesi öngörülen konaklama vergisinin yürürlük ...

Bursa Teleferik çalışmasına bir gün ara verildi
  • 29.09.2020 11:57

Bursa Teleferik çalışmasına bir gün ara verildi

140 kabin ile saatte bin 500 yolcu taşıma kapasiteli Bursa Teleferik, çalışmasın ...

Rize-Artvin Havalimanı'nda tarih belli oldu!
  • 25.09.2020 09:38

Rize-Artvin Havalimanı'nda tarih belli oldu!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ...

Teknik Yapı, yüzde 0.64 faiz fırsatına devam ediyor
  • 26.08.2020 09:00

Teknik Yapı, yüzde 0.64 faiz fırsatına devam ediyor

Teknik Yapı, konut ihtiyacı olan ve düşük faizden yararlanamayanlar için "Yüzde ...

Tarihi Türk Ticaret Bankası Binası, Şehir Müzesi oluyor!
  • 28.07.2020 13:58

Tarihi Türk Ticaret Bankası Binası, Şehir Müzesi oluyor!

Tarihi Türk Ticaret Bankası Binası’nın Şehir Müzesi olarak Adapazarı’na kazandır ...