maritbet girişmaritbet
Borusan Quartet Nemrut Dağı’nda konser verdi!

Borusan Quartet Nemrut Dağı’nda konser verdi!

Nemrut Dağı'nın zirvesinde yapılması planlanan Borusan Quartet ''Güneşe Söylenen Şarkılar'' konseri olumsuz hava koşulları nedeniyle zirvedeki kafeteryada verildi

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Derneği'nin ''Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu II-Kültür ve Sanat Hibe Programı'' kapsamında yürüttüğü projenin tamamlanması dolayısıyla 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'nda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Nemrut Dağı'nın tanıtımının yanı sıra engellilere ''engelsiz yaşam alanı'' oluşturulmasını hedefleyen proje kapsamında Anadolu Engelliler, Adıyaman Görmeyenler ve Adıyaman Zihinsel Engelliler derneklerinin üyeleri, askerlerin yardımıyla Nemrut Dağı'nın zirvesine tırmandı.

Yağmura ve şiddetli rüzgara rağmen tırmanışlarını tamamlayan engelliler, dev heykelleri inceledi ve fotoğraf çektirdi.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Derneği Başkanı Yaşar Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Borusan Quartet konseri ve çeşitli etkinliklerle projenin tamamlandığını söyledi.

Zorlu hava koşullarına rağmen engellilerle tırmanış gerçekleştirdiklerini ve zirveye ulaştıklarını belirten Koca, ''Engelliler, askerlerimizin de desteğiyle tırmanışı gerçekleştirdiler. Engelli vatandaşlarımıza bu güveni verdik. Onlara bu sevgiyi aktardığımız sürece başaramayacakları hiçbir şey yoktur. Projemize ilgi gösteren herkese teşekkür ediyoruz'' dedi.

Engelliler de Nemrut'u merak ettiklerini, zor şartlar altında gerçekleştirmelerine rağmen Nemrut Dağı zirvesine tırmandıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Programın sonunda engelli vatandaşlar karda kayarak eğlendi.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Borusan Quartet Nemrut Dağı’nda konser verdi!
  • 21.05.2012 15:23

Borusan Quartet Nemrut Dağı’nda konser verdi!

Nemrut Dağı'nın zirvesinde yapılması planlanan Borusan Quartet ''Güneşe Söylenen ...