maritbet girişmaritbet
Binali Yıldırım: Yüksek Hızlı Tren hattı ile İstanbul İzmir arası 4 saate inecek!

Binali Yıldırım: Yüksek Hızlı Tren hattı ile İstanbul İzmir arası 4 saate inecek!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, İzmir’i İstanbul’a bağlayacak Yüksek Hızlı Tren hattı projesine başladıklarını belirterek, “İzmir-İstanbul seyahati 4 saate inecek" dedi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, İzmir'i İstanbul'a bağlayacak Yüksek Hızlı Tren hattı projesine başladıklarını belirterek, “İzmir-İstanbul seyahati 4 saate inecek" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'i Ankara'dan sonra İstanbul'a da bağlayacak Yüksek Hızlı Tren hattı projesine başladıklarını belirterek, “Güzel İzmir'i Balıkesir, Bursa ve Kocaeli üzerinden İstanbul'a bağlayacağız" dedi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir-İstanbul arasındaki seyahat süresini 4 saate indirecek İzmir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin hızla sürdürüldüğünü, iki kent arasında güvenli, konforlu ve hızlı bir ulaşım olanağı sağlayacak olan hattın 25 milyon kişiyi ilgilendirdiğini kaydetti. Projenin İzmir-İstanbul otoyolu ile İzmir'in ve güzergahtaki şehirlerin kaderini değiştireceğini belirten Yıldırım, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Söz konusu hattın devreye girmesiyle İzmir-Bursa seyahat süresi 1 saat 45 dakikaya, İzmir-İstanbul seyahati ise 4 saate inecek. İzmir-İstanbul arası ulaşımda, Yüksek Hızlı Tren Hattı ile saatleri kısaltıyor, yolculuğu bir keyfe dönüştürüyoruz. Vaat etmiyoruz, yapıyoruz. Güzel İzmir'i, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Kocaeli üzerinden İstanbul'a bağlayacağız. Bu proje ile 6 kenti yüksek hızla birleştireceğiz.”

Bursa-Bilecik kesimi inşaatı başladı

Yıldırım, İstanbul-Gebze arasındaki çalışmaların, Marmaray projesi kapsamında yürütüldüğünü ve tamamlanmak üzere olduğunu Bilecik ile Bursa'yı bağlayacak yerdeki hazırlıkları TCDD'nin sürdürdüğünü kaydetti. Bursa-Yenişehir kesiminde 9 tünelde inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Yıldırım, "Altyapıda da yüzde 35 gibi önemli fiziki gerçekleşme sağlandı. Yenişehir-Bilecik kesiminde de uygulama proje çalışmaları tamamlanmış olup ihale hazırlık çalışmaları devam etmektedir. Ağustos sonu ihale ilanına çıkılması planlanıyor” diye konuştu.

Yıldırım, Bursa-Balıkesir-İzmir arasında planlanan hatla ilgili proje çalışmalarının Marmaray'ı da yapan Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü, proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapım için ihaleye çıkacaklarını bildirdi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

İstanbul'a yılın ilk 5 ayında hızlı trenle 1,1 milyondan fazla yolcu geldi
  • 06.06.2022 17:01

İstanbul'a yılın ilk 5 ayında hızlı trenle 1,1 milyondan fazla yolcu geldi

İstanbul'a, 2022'nin ilk 5 ayında hızlı trenle gelen yolcu sayısının 1 milyon 11 ...

Ulaştırma Bakanlığı'ndan Ramazan Bayramı için ek sefer düzenlemesi!
  • 14.04.2022 13:51

Ulaştırma Bakanlığı'ndan Ramazan Bayramı için ek sefer düzenlemesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ramazan Bayramı’nda Yüksek Hızlı Tren hatlarında ...