maritbet girişmaritbet
Beylikdüzü’nde her fiyata daire var!

Beylikdüzü’nde her fiyata daire var!

Büyükçekmece-Beylikdüzü lokasyonu İstanbul’un yeni merkezi olacak gibi gözüküyor. Birçok konut projesine ev sahipliği yapan iki bölgede her fiyata daire bulmak mümkün

Büyükçekmece- Beylikdüzü bölgesi artan markalı konut arzıyla birlikte İstanbul'un eski yapı stokunun olduğu merkezi yerlerden çok sayıda göç alıyor. TÜYAP fuar alanına yakın olan bölge, 1+1 rezidanslarda kiralama imkânı olması nedeniyle yatırımcılar için avantajlar sunuyor. Okul, hastane ve ulaşım yatırımları ise aileler için bölgeyi cazip kılıyor

İstanbul'un gelişen bölgelerinden Büyükçekmece ve Beylikdüzü, son dönemde konut arzının en fazla olduğu yerlerden biri olarak dikkat çekiyor. Hem yatırım hem de oturum için farklı alternatifler sunan Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece'yi kapsayan bölgedeki projeler metrobüs hattının gelmesiyle yakın zamanda değer artışı yaşadı. Şimdi ise bazı altyapı projeleri ve yapımı devam eden Bakırköy- Beylikdüzü metrosunun da bölgeye ulaşmasıyla değerlerin daha da artacağı tahmin ediliyor.

Metrekaresi 1700 TL'den başlıyor

Özellikle Beylikdüzü bölgesinde yoğunlaşan markalı projelerde yatırımcılara rezidanstan villaya kadar farklı daire alternatifleri sunuluyor. Beykent ve Beylikdüzü'nün içindeki projelerde metrekare fiyatları bin 700 ile 2 bin 700 TL arasında değişiyor. Beylikdüzü bölgesinde çalışan Remax Hedef ofisi gayrimenkul uzmanı Şenol Caner bölgedeki fiyatların markalı projelerin daha az olduğu Gürpınar ve Yakuplu taraflarında 800 ile bin 400 TL aralığına olduğunu söylüyor. Buna karşın Yakuplu'daki villa projelerinde ise fiyatlar yine Beylikdüzü merkezi bile geçiyor. Esenyurt'ta bölgesindeki ruhsat problemlerinden dolayı bölgedeki projelerde satışlar daha yavaş gidiyor. Bu ise Beylikdüzü'nde yapılan projelerdeki satışları artıran bir unsur olarak dikkat çekiyor.

İstanbul'dan göç alıyor

Caner, bölgeye İstanbul Sur içi olarak tabir edilen Kocamustafapaşa, Alibeyköy, Bahçelievler gibi yerlerden çok talep olduğunu söyleyerek "Eski yapı stoğunda ev sahibi ya da kiracı olarak oturanlar Beylikdüzü'ndeki sıfır projelere ilgi gösteriyor. Daire fiyatlarının da uygun olması nedeniyle İstanbul içinden ciddi oranda göç alıyoruz" diye konuştu. Büyükçekmece ve Beylükdüzü'ndeki projelerde özellikle yatırım için alınan 1+1 dairelerin ağırlığı dikkat çekiyor. Caner, bölgenin TÜYAP fuar alanına yakın olması ve bölgedeki otellerin yatak kapasitesinin yeterli olmaması nedeniyle haftalık ya da aylık kiralama ihtiyacının yüksek olduğunu bu nedenle de projelerde yatırım için alınan 1+1 dairelerin yüksek oranda olduğunu söylüyor. Bölge çocuklu ve kalabalık aileler için de yüksek metrekarelerde uygun fiyatlar sunması açısından tercih ediliyor. Ayrıca son yıllarda özel okul ve özel ve kamu hastane yatırımlarının artması da altyapı ve sosyal ihtiyaçların karşılanmasını kolaylaştırdığı için ailelerin de tercihi olmaya başladı. Caner, bölgedeki değerlerin okul ve hastane, AVM gibi yatırımları tamamlanmasıyla yükseleceğini, Büyükçekmece'de yapılması hedeflenen marina projesi gibi projelerle de daha da artacağını belirtiyor.

Dilek Taş-Sabah Emlak&Mortgage

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beylikdüzü'nde konut fiyatları yüzde 40 yükseldi!
  • 29.05.2021 09:57

Beylikdüzü'nde konut fiyatları yüzde 40 yükseldi!

Yeni yapılan konut projeleri ve pandemiyle birlikte sosyal konut alanı ihtiyacın ...

US Polo, Next Level AVM'de kapılarını açtı
  • 18.09.2020 09:37

US Polo, Next Level AVM'de kapılarını açtı

Marka karmasını her geçen gün zenginleştiren Next Level Alışveriş Merkezi şimdi ...

İstanbul’da 3 ilçenin konut fiyatları geriledi!
  • 06.07.2017 11:34

İstanbul’da 3 ilçenin konut fiyatları geriledi!

İstanbul’da Sarıyer, Başakşehir ve Beylikdüzü’nde son bir yılda konut fiyatların ...

Değerine değer katan bölge; Beylikdüzü!
  • 10.08.2015 16:55

Değerine değer katan bölge; Beylikdüzü!

İstanbul’un hızla gelişen bölgesi Beylikdüzü'nü Emlaktasondakika.com masaya yatı ...

Beylikdüzü, markalı konut projeleriyle yükseliyor!
  • 04.05.2015 10:54

Beylikdüzü, markalı konut projeleriyle yükseliyor!

Satış ve kira fiyatlarının İstanbul gayrimenkul piyasası ortalamasının altında o ...

Beylikdüzü'nde gayrimenkulü olan kazanıyor
  • 22.04.2015 16:17

Beylikdüzü'nde gayrimenkulü olan kazanıyor

Markalı konut projelerinin merkezi olmaya devam eden Beylikdüzü, her semtiyle ye ...