maritbet girişmaritbet
Beylikdüzü Jetkent’in tapu sorunu çözülüyor!

Beylikdüzü Jetkent’in tapu sorunu çözülüyor!

Belediye Başkanı Yusuf Uzun başkanlığında toplanan Beylikdüzü Belediye Meclisi Mart ayı olağan oturumunda, Jetkent’in tapularının, hak sahibi üyelere devredilmek üzere Pınarkule Kooperatifleri Üst Birliği’ne devrine karar verildi. Devirle ilgili Hukuk Komisyonu’ndan gelen rapor oy birliği ile kabul edildi.

 

Belediye Başkanı Yusuf Uzun başkanlığında toplanan Beylikdüzü Belediye Meclisi Mart ayı olağan oturumunda, Jetkent'in tapularının, hak sahibi üyelere devredilmek üzere Pınarkule Kooperatifleri Üst Birliği'ne devrine karar verildi. Devirle ilgili Hukuk Komisyonu'ndan gelen rapor oy birliği ile kabul edildi.

Beylikdüzü Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı, Başkan Yusuf Uzun başkanlığında gerçekleşti. Başkan Uzun, oturum öncesi, meclisteki bayan meclis üyelerinin ve meclisi izlemeye gelen bayanların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, kendilerine çiçek takdim etti. 

Meclis toplantısında Hukuk Komisyonu'ndan gelen Jetkent konutlarının tapularının, hak sahiplerine devredilmek üzere üst birliğe devri ile ilgili rapor görüşüldükten sonra oy birliği ile kabul edildi.

Belediye görevini yaptı; sıra üst birlik ve Jetpa'da

Konu ile ilgili konuşan Başkan Uzun, Gürpınar Belde Belediyesi döneminde konutların tapu dağıtım hakkının ilgili kooperatiflere devredildiğini ancak, Jetpa firmasının mahkemelik durumu nedeniyle bu konutların devrinin yapılamadığını dile getirdi. 2012 yılının Aralık ayında Jetpa ile ilgili tapuların bir bölümünü Pınarkule Kooperatifleri Üst Birliği'ne devrettiklerini ifade eden Başkan Uzun, “Ancak maalesef konu siyasete alet edilmeye çalışıldı. Bu çok yanlış bir yaklaşım. Belediye olarak biz hep bu sorunun çözümüne katkı sağlamaya çalıştık. Biz devri yaptıktan sonra sorumluluk üzerimizden kalkıyor. Bundan sonraki süreçte sorumluluk üst birlik, onun devrettiği kooperatif ve Jetpa'ya aittir. Ancak Beylikdüzü Belediyesi olarak biz her zaman vatandaşlarımıza destek olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bilgilendirme yapılacak

Konu ile ilgili Jetpa konutlarına giderek, ayrıca bilgilendirme toplantısı yapacağını da belirten Başkan Uzun, “Bu meclis oturumunda tapuların devir kararının oy birliği ile çıkmasından dolayı meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Meclis oturumunda ayrıca, dört önerge oy birliği, bir önerge oy çokluğu ile kabul edildi. Bir önerge teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi. İki önerge Hukuk Komisyonu'na, iki önerge İmar Komisyonu'na gönderildi. Üç önerge de yeniden görüşülmesi için geldiği komisyona geri gönderildi.

Meclis oturumu sonrasında Başkan Uzun, CHP Grup Odası'nda CHP ve MHP ilçe başkanları ve meclis üyeleriyle bir süre sohbet etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beylikdüzü Jetkent’in tapu sorunu çözülüyor!
  • 05.03.2013 12:02

Beylikdüzü Jetkent’in tapu sorunu çözülüyor!

Belediye Başkanı Yusuf Uzun başkanlığında toplanan Beylikdüzü Belediye Meclisi M ...