maritbet girişmaritbet
Balıkesir OSB yabancılardan yoğun ilgi görüyor!

Balıkesir OSB yabancılardan yoğun ilgi görüyor!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (OSB), son dönemde yabancı yatırımcıların gözdesi haline geldi

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (OSB), son dönemde yabancı yatırımcıların gözdesi haline geldi. Yaklaşık altı aydır görüşmeleri devam eden Çinli Texhong tekstil firması ile gerekli yatırım anlaşmaları tamamlandı. 200 bin metrekare arazi tahsisi yapılan firma ile anlaşma, geçtiğimiz günlerde imzalandı.

Gerek stratejik konumu, gerek ulaşım kolaylıkları gibi birçok neden ile tercih sebeplerinden biri olan ve yabancı yatırımcıların gözdesi haline gelen Balıkesir OSB'ye ilgi her geçen gün artıyor. Çinli Texhong tekstil firmasının yanı sıra bir diğer ilgi gösteren yatırımcı ise, prefabrik sektöründe faaliyet gösteren ve dünya çapında söz sahibi olan Avusturyalı Oberndorfer. Gelecek olan yatırımcılar hakkında bilgi veren Balıkesir 1'inci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Gökmen Zeytun, "Son dönemde OSB'mize yabancı yatırımcıların ilgisi oldukça arttı. Çinli tekstil firması Texhong ile anlaşmamızı imzaladık. 2013 yılı içinde yatırımlarını başlatacaklar. Bir diğer yatırımcı firmamız ise prefabrik sektöründe faaliyet gösteren ve dünya çapında söz sahibi olan Avusturalyalı Oberndorfer firması. Oberndorfer da yıl içinde yatırımlarını başlatmayı hedefliyor. Öte yandan, Trabzon ve Ankara'dan gıda sektöründen 30'ar dönüm iki ayrı talep var" dedi.

Yapımının 2013 yılında tamamlanması planlanan Lojistik Köy ile ilgili de bilgi veren Gökmen Zeytun, şöyle konuştu: "Müteahhit firma, 2013 yılında ray döşeme tesisinin tamamlanacağını bildirdi. Stratejik konumu ve alternatif ulaşım yolları ile cazibe merkezi haline gelen Organize Sanayi Bölgemizde, firmalarımız demiryolu taşımacılığından faydalanabilecekler. Limanlara olan yakınlığı ile demiryolu bağlantılı çok daha rahat ihracat gerçekleştirebilecekler. Öte yandan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları (BALO) projesinin çalışmaları da hızla devam ediyor. Yakın tarihte tamamlanması planlanan BALO projesi ile yatırımcılarımız, denize kıyısı olmayan Avrupa ülkelerine çok rahat ve uygun fiyatlarla ihracat yapabilme olanağına sahip olacaklar. Hava alanımız mevcut. Ancak yurtdışından gelen yatırımcılarımız için merkezde bulunan havaalanımızın uluslararası havalimanı olması gerekiyor. Uçuş saatlerinin yeniden ayarlanmasının yanı sıra İstanbul ve Ankara seferlerinin sık olması gerekiyor. Kara yolundaki stratejik konumumuz ise, Marmara ve Ege'yi birbirine bağlayan önemli bir noktada olduğumuzun çok açık göstergesi."

Meslek lisesi projesi

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımcıların ara eleman sıkıntısına çözüm ürettiklerini dile getiren Zeytun, "OSB'mizin içinde endüstri meslek lisesi inşaatımız devam ediyor. Kaba inşaatını tamamlanan binamızın 2013-2014 eğitim-öğretim yılında hizmete almayı planlıyoruz" dedi. Zeytun, "16 derslik ve 350 öğrenci kapasiteli lisemizde bölümler, sanayicimizin talepleri üzerine belirlenecek. Ülkemizde olduğu gibi bizde de ciddi oranda ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. Biz sanayicilerimizin bu sorununa çözüm bulmak adına bu liseyi inşa ettik. Yetişecek olan öğrencilerimiz işsiz kalmayacağı gibi, sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu ara eleman sıkıntısını da öğrenciler ile aşmayı planlıyoruz" diye konuştu. Zeytun, "Ülkemizde benzer okul projelerinin yapım bedeli 2 milyon lira dolaylarında. Biz, özellikli bir lise ayrıcalığı ile yatırım tutarımızı 3 milyon lira olarak belirledik" dedi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Balıkesir OSB yeni yatırımcılar için hazır!
  • 09.03.2021 10:09

Balıkesir OSB yeni yatırımcılar için hazır!

Balıkesir OSB, ülkemizin ekonomik değerlerine katkı sağlamaya hazır şekilde yatı ...

Balıkesir OSB yabancılardan yoğun ilgi görüyor!
  • 05.06.2013 11:59

Balıkesir OSB yabancılardan yoğun ilgi görüyor!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (OSB), son dönemde yabancı yatırımcıların gözd ...

Çinli tekstil firmaları yatırımcıları Balıkesir OSB'de boş arsaları gezdi!
  • 20.09.2012 10:38

Çinli tekstil firmaları yatırımcıları Balıkesir OSB'de boş arsaları gezdi!

Türkiye'de yatırım yapmayı planlayan Çinli bir tekstil firmasının yöneticileri, ...