maritbet girişmaritbet
Bağcılar’da kentsel dönüşümle birlikte yeşil alan sayısı artacak!

Bağcılar’da kentsel dönüşümle birlikte yeşil alan sayısı artacak!

Bağcılar’ın 20’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’ın 20 yılda inanılması güç bir değişim sürecinden geçtiğini söyledi

 

Bağcılar'ın 20'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar'ın 20 yılda inanılması güç bir değişim sürecinden geçtiğini söyledi.

Bağcılar'ın ilçe oluşunun 20'inci yılı dolayısıyla Bağcılar Belediyesi bir basın toplantısı düzenledi. Holiday İnn Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıya, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın yanı sıra, Bağcılar'ın Kurucu Belediye Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Başkan Çağrıcı, kuruluşundan günümüze Bağcılar'ın geçirdiği süreci bir sunumla anlattı. Bağcılar'da kurulduğu günden bu yana birlikte yönetme kültürünün olduğuna dikkat çeken Çağırıcı, Bağcılar'ın 20 yılda inanılması güç bir değişim sürecinden geçtiğini söyledi. Bağcılar'da artık 5 yıldızlı otellerin, kongre merkezlerinin varlığına dikkat çeken Çağırıcı, “Bağcılar'da bugün 2 tane üniversiteyi konuşuyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden metro çalışmalarına dikkat çeken Çağırıcı, bir metro hattının önümüzdeki günlerde açılışının yapılacağını, Kabataş'tan Bağcılar'a bir metro hattının ihalesinin yapılacağını bilgisini de verdi.

Bağcılar Belediyesi'nin kuruluşundan itibaren özellikle dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Çağırıcı, engelliler ve kadınlar için pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi. Engelliler Sarayı ve Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde engelli ve kadınlara yönelik yürütülen meslek edindirme kurslarına da değinen Çağırıcı, hem engellilere hem de kadınlara yönelik psikolojik danışmanlık hizmetinin verildiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm uygulamalarına da değinen Çağırıcı, Bağcılar'da 11 alanın kentsel dönüşüm alanı olarak belirlendiğini ve belediye meclisinden geçtiğini söyledi. Çağırıcı, yaklaşık 270 bin metrekarelik bir alanı kapsayan bu bölgelerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte dönüştürüleceğini anlattı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE BİRLİKTE YEŞİL ALAN MİKTARI DAHA DA ARTACAK

Şehircilik adına önemli gelişmelerin yaşandığının altını çizen Başkan Çağırıcı, Bağcılar ilçe olduğu 1992 yılında sadece 11 parkın olduğunu hatırlattı ve “Bugün 175 parktan bahsediyoruz” dedi. Yeşil alan miktarının günden güne arttığını belirten Çağırıcı, kentsel dönüşümün başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi ile birlikte bu oranın daha da artacağını vurguladı.

Bağcılar'da en önemli yatırımlarım alanlarının başında eğitimin geldiğini anlatan Başkan Çağırıcı, “Eğitim birinci önceliğimiz oldu. 1992'de Bağcılar'ın nüfusu 300 bin iken 16 okulumuz vardı. Bugün 746 bin nüfusumuz var, okul sayımız 92. Bu da yeterli değil, çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Bağcılar'daki hizmetlerin ülkedeki siyasi istikrarla paralel olarak devam ettiğinin altını çizen Çağırıcı, okullara kapalı spor salonları, konferans salonları yapıldığını yine tüm okulların dış cephelerinin mantolamalarının yapıldığını ifade etti. Yeni bir proje ile Bağcılar'a, özellikle öğrencilerin ücretsiz yararlanabilecekleri, 7 tane havuz yapacakları bilgisini de veren Çağırıcı, basın mensuplarının sorularına da cevap verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 10 yılda akıl almaz bir ilerleme kaydettiğini söyledi. “Belediyecilik, bu nesil tarafından çok yollar kat etti” diyen Kıyıklık, Bağcılar'ın gelişimini uyumlu kadroların işbaşında olmasına bağladı.

Bağcılar'ın doğrudan demokrasinin uygulandığı bir yer olduğunu ifade eden Kıyıklık, Halk Meclisleri, Hanımlar Meclisi, Engelliler Meclisi'nin bunun en güzel örnekleri olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Dünden Bugüne Bağcılar'ın gelişim sürecinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"
  • 05.08.2022 10:20

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"

Bakan Kurum, "Bugün İstanbul emin ellerde değildir. İstanbul'da 25 yıldır hizmet ...

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!
  • 26.10.2021 10:43

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!

Bağcılar Belediyesi, 116 milyon lira tahmini bedelle Güneşli'de Gülbahar Caddesi ...

Lokman Çağırıcı, Pınarkent Sitesi'nde konuştu!
  • 11.10.2016 17:18

Lokman Çağırıcı, Pınarkent Sitesi'nde konuştu!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Pınarkent Sitesi'nin kentsel dönüşüm ...

Bağcılar'da binalarda "Asbest yoktur" raporu isteniyor
  • 06.01.2021 17:24

Bağcılar'da binalarda "Asbest yoktur" raporu isteniyor

Bağcılar Belediyesi, kanserojen özelliğe sahip asbestin insan sağlığına zarar ve ...

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi başvuruları arttı
  • 23.12.2020 06:45

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi başvuruları arttı

İzmir’de meydana gelen 6.6’lık depremin ardından geçen 50 günde 300 kişi, “Bina ...

Bağcılar Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı
  • 13.12.2020 08:30

Bağcılar Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı

Sıfır Atık Yönetim Sistemi kuran Bağcılar Belediyesi, “Sıfır Atık Belgesi” almay ...