maritbet girişmaritbet
Bağcılar’a Taksim'den daha büyük şehir meydanı yapılacak!

Bağcılar’a Taksim'den daha büyük şehir meydanı yapılacak!

Sancaktepe Mahallesi’ndeki Halk Meclisi’nde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’a İstanbul’un en kaliteli meydanını yapacaklarını belirterek, “Taksim Meydanı’ndan daha büyük olacak.” dedi. Metronun hizmete girdiğini söyleyen Çağırıcı, “Hemşehrim Bağcılar’dan Kartal’a kadar metro hattını kullanarak gidebilecek” dedi

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Sancaktepe Mahallesi'ndeki “Halk Meclisi”nde halkın karşısına çıkarak gerçekleştirdikleri yatırımları anlattı. Tamamlanan projeleri de fotoğraflarla anlatan Çağırıcı, Bağcılar'ı cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çok önemli projeler hazırladıklarını da kaydeden Çağırıcı, konuya yakın ilgi göstermelerinden dolayı hemşehrilerine teşekkür etti. Proje kapsamında dönüştürülecek binalarda otopark ve çocuk oyun alanları ile bahçelerinin de bulunacağını belirten Çağırıcı, buna ilaveten depreme dayanıklı inşa edilecek binaların maddi değerinin de ikiye katlanacağını kaydetti. Çağırıcı, kentsel dönüşümün gerçekleşmesiyle hırsızlığın, çevre ve gürültü kirliliğinin de çözüleceğini söyledi.

“BAĞCILAR METRO HATTI TÜM METRO HATLARINA ENTEGRE OLACAK”

Sancaktepe Mahallesi'ndeki Çarşı Caddesi'ni baştan başa yenileyip ışıklandırdıklarını hatırlatan Çağırıcı, sağlık ocağı binasının ihalesinin yapıldığını ve projesinin hazırlandığını belirtti. Sağlık Ocağı'nı Olimpik Park'ın karşısına inşa edeceklerini belirten Çağırıcı, Bağcılar Meydanı'nın tamamen yenileneceğini ifade etti. Başkan Çağırıcı, “İstanbul'un en büyük meydanını Bağcılar'da yapıyoruz. Taksim Meydanı'ndan daha büyük olacak. İstanbul'un en kaliteli binalarından birisi olacak.” diye konuştu.  Metro deneme seferlerinin başarıyla tamamlandığını da kaydeden Çağırıcı, Metromuz hizmete girdi. Tüm Bağcılar adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'a şükranlarımı sunuyorum” dedi. Bağcılar Metrosu, bütün metrolara entegre olacak. Buradan metroya binen bir kişi Kartal'a kadar gidebilecek. İstanbul'un metrolarının tamamını kullanabilecek.” diye konuştu.  

“SORULARI CEVAPLADI”

Konuşmasının ardından hemşehrilerinin sorunlarını dinleyen Başkan Çağırıcı, kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Bir kadının su ile ilgili sorusu üzerine Başkan Çağırıcı, şu ana kadar İSKİ suyundan ne zehirlenme ne de bir hastalık vakası yaşanmadığını söyledi. Musluk suyunu rahatlıkla kullanabileceğini söyleyerek kendisi de program esnasında İSKİ'nin suyundan içti. 

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise 20 yıldır sürdürülen bu geleneğin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Hemşehrilerim yöneticileriyle karşılıklı konuşarak sıkıntılarını paylaşıyor. Bu demokratik yönetimin en güzel örneğini oluşturuyor.” diye konuştu. 

“YERLİ VE YABANCI GAZETECİLER DE KATILDI”

“Halk Meclisi”nin misafiri olan Yeni Akit gazetesi yazarı Hüseyin Öztürk ise Etiyopya'ya yaptığı geziyi hatırlatarak, insanların açlık ve sefalet içerisinde yaşadıklarını belirtti. Orada insanların aylık 75 dolara yaşamak zorunda olduğunu belirten Öztürk, su ve yiyecek sıkıntısı çekildiğini belirtti. Türkiye'de yaşamanın büyük bir şans olduğunu ifade eden Öztürk, “Allah'ın bize verdiği nimetlere şükredelim. Ben şunu biliyorum ki, Sayın Lokman Çağırıcı, ne yapıyorsa önce Allah'a sonra da halka hesap vermek üzere yapıyor.” dedi. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz'ın da yanı sıra çok sayıda  mahalleli katıldı. Bu arada toplantıyı takip eden Fransa'nın ünlü Liberation Gazetesi Dış Haberler Müdürü Marc Semo ile Radio France muhabiri Remi Ink, Başkan Lokman Çağırıcı ile röportaj yaptılar. Konuk gazetecilere ilçeyi tanıtan Başkan Çağırıcı, gerçekleştirdiği yatırımları anlattı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''
  • 05.08.2022 11:57

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da vatandaşl ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da metroları yaz aylarında açmaya başlayacağız"
  • 18.04.2022 16:29

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da metroları yaz aylarında açmaya başlayacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul'da yaz ayları itibarı ...

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!
  • 29.11.2021 16:51

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!

Megakent İstanbul, şiddetli fırtınaya teslim oldu. Bağcılar'da bir sitenin ticar ...

Kartal’da yıkılan binaların yerine yeni yapılan binaların yapımı tamamlandı
  • 25.12.2019 11:11

Kartal’da yıkılan binaların yerine yeni yapılan binaların yapımı tamamlandı

Kartal’da çöken Yeşilyurt apartmanı ile çökme riski taşımaları sebebiyle yıkılan ...

Kartal’da yıkılan binaların yerine inşa edilen binalarda sona gelindi
  • 24.08.2019 11:51

Kartal’da yıkılan binaların yerine inşa edilen binalarda sona gelindi

Kartal’da 6 Şubat tarihinde çöken bina ve çevresindeki yıkılan binaların yerine ...

Taksim Camii inşaatında son durum
  • 01.08.2019 10:40

Taksim Camii inşaatında son durum

Yıl sonunda açılması planlanan Taksim Camii'nin büyük bölümü tamamlandı. Yapılan ...