maritbet girişmaritbet
Bağcılar Çiftlik Meydanı kentsel dönüşümle güzelleşiyor!

Bağcılar Çiftlik Meydanı kentsel dönüşümle güzelleşiyor!

Kentsel Dönüşüm Projesi”nin hızla faaliyete geçtiği Bağcılar ilçesi bu değişim ve dönüşüm faaliyetlerine paralel peyzajı ve çevre düzenlemesi yapılan parkları ve bahçeleriyle adından söz ettiriyor

Kentsel Dönüşüm Projesi”nin hızla faaliyete geçtiği Bağcılar ilçesi bu değişim ve dönüşüm faaliyetlerine paralel peyzajı ve çevre düzenlemesi yapılan parkları ve bahçeleriyle adından söz ettiriyor.  Yıllar önce atık suların boşaldığı Tavukçu Deresi'nin kenarında bulunan Çiftlik Meydanı da yapılan düzenleme çalışmaları sonucu göz kamaştırıcı bir parka dönüştü.  Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Düzenlemesi tamamlanan Çiftlik Meydanı da mükemmel peyzajıyla, ışıklı ve müzikli süs havuzuyla ilçemize ayrı bir zenginlik katıyor.” diye konuştu. 

İstanbul'un en kalabalık nüfusuna sahip olan Bağcılar ilçesinin vizyonu olarak öne çıkan yeşil parklarına bir yenisi daha eklendi.  Yavuz Selim, Fatih ve Demirkapı mahallelerinin kesiştiği kavşakta bulunan Çiftlik Meydanı‘nda 80 gün önce başlatılan çalışma tamamlandı.  Yoğun çalışma sonucu Bağcılar Çiftlik Meydanı bambaşka bir görünüme kavuştu. Toplam 1300 metrekarelik alanın 900 metrekaresi sert zemine ayrılırken, 400 metrekaresi de çimlendirildi.  Göz kamaştırıcı bir görüntüye kavuşan meydanın 120 metrekaresini  oluşturan havuzda “müzikli su oyunları” gerçekleştiriliyor.  Meydanın çevresine de Bağcılarlıların oturup dinlenmesi için banklar konuldu. 

 “PEYZAJ VE HAVUZ GÖZ KAMAŞTIRIYOR”

Otoparklı yeni yapıların inşa edildiği metro ve tramvayın hizmet verdiği Bağcılar'ın artık daha güzel olduğuna ve kaliteli göç aldığına dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu sebeple hemşehrilerinin hak ettiği çevreye kavuşması için çalıştıklarını ifade etti. İlçenin yenilenen binaları, yeşil park ve bahçeleri ve geniş yollarıyla çağdaş bir görünüme kavuştuğunu ifade eden Çağırıcı, bunun bir örneğinin yenilenen Bağcılar Çiftlik Meydanı olduğunu ifade etti. Çağırıcı, duygularını şöyle ifade etti:

“Parkımız hem göze hem de gönle hitap eden bir park oldu. Süs havuzumuzda müzikli ve ışıklı gösteriler düzenleniyor.  Mükemmel bir peyzaj düzenlemesi sonucunda da hemşehrilerime layık bir park oluşturduk. Onları hem rahatça dinlenebilecekleri  hem de gözlerini dinlendirebilecekleri parka kavuşturduk.  Projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz”

Almanya'nın Hamm Anakent Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Peterman'ın hediye ettiği fil heykelinin de yerleştirildiği parkın dört bir yanı mevsimlik begonya, şakayık ve kadife çiçekleri ile süslendi. Ayrıca ladin, manolya, bodur ve mavi ladin de dikildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''
  • 05.08.2022 11:57

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da vatandaşl ...

Bağcılar Ece Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor
  • 08.02.2022 15:46

Bağcılar Ece Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor

Bağcılar’da deprem riski taşıyan 327 bağımsız birimin yer aldığı Ece Sitesi, ken ...

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!
  • 29.11.2021 16:51

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!

Megakent İstanbul, şiddetli fırtınaya teslim oldu. Bağcılar'da bir sitenin ticar ...

Demircan Sitesi'ndeki hak sahipleri uygun şartlarda mülk sahibi olabilecek
  • 25.10.2021 16:15

Demircan Sitesi'ndeki hak sahipleri uygun şartlarda mülk sahibi olabilecek

Bağcılar Belediyesi, depremde zarar gören Demircan Sitesi'nde hayata geçirilecek ...

Bağcılar'da kentsel dönüşüm tam gaz!
  • 21.03.2017 16:13

Bağcılar'da kentsel dönüşüm tam gaz!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Huzurlu Marmara Güneşli kentsel dönüş ...

Orhan Çiftçi, Bağcılar'daki dönüşümü anlattı!
  • 21.03.2017 16:07

Orhan Çiftçi, Bağcılar'daki dönüşümü anlattı!

Bağcılar Kaymakamı Orhan Çiftçi, bölgede devam eden kentsel dönüşüm projelerini ...