maritbet girişmaritbet
Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camisi’ne seyir terası yapılacak!

Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camisi’ne seyir terası yapılacak!

Ankara'nın manevi şahsiyetlerinden Hacı Bayram-ı Veli Camii ve Türbesi'nin bulunduğu bölgenin tarihi gelişim ve dönüşümü ile ilgili önemli bir proje hayata geçiriliyor

 

Ankara'nın manevi şahsiyetlerinden Hacı Bayram-ı Veli Camii ve Türbesi'nin bulunduğu bölgenin tarihi gelişim ve dönüşümü ile ilgili önemli bir proje hayata geçiriliyor.

Ankara'nın manevi şahsiyetlerinden Hacı Bayram-ı Veli Camii ve Türbesi'nin bulunduğu bölgenin tarihi gelişim ve dönüşümü ile ilgili önemli bir proje hayata geçiriliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Hacı Bayram Camii'nin bulunduğu bölgeye seyir terası yapacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla Altındağ ilçesi Ulus Semti Hacı Bayram Bölgesi Kentsel Sit Alanı içerisinde, Akşemseddin ve Gülbaba Sokakları kesişimi, 19953 ada 1 parseldeki tescilli taşınmazın yanında yer alan arazi üzerine seyir terası inşa edilecek. Ayrıca alanın altındaki alanda kapalı otopark olarak planladı. Bölgedeki diğer açık alanlar ise vatandaşların kullanımı için yeşil alan ve park olarak inşa edilecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Yenileme Projesi kapsamındaki çalışmalarına, Çıkrıkçılar Yokuşu Mazi Sokak'taki restorasyon uygulamaları ve Hacı Bayram Camii civarında seyir terası ile otopark yapımını da ekliyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin imarı, ekonomik ve sosyal hayatı, ulaşımı, dönüşüm projeleri gibi konularda önemli gündem maddelerinin görüşülmesiyle Kasım ayı toplantılarına devam ediyor. Toplantıların 5. oturumuna ise kentsel sit alanı içinde kalan bazı bölgelerde yapılacak restorasyon çalışmaları damgasını vurdu.

Meclis'te oybirliği ile kabul edilen başkanlık yazısı doğrultusunda Çıkrıkçılar Yokuşu Mazi Sokak'ta meydana gelen yangın sonrası işyerlerinin kayıplarını en kısa sürede telafi edecek karara imza atıldı.

Altındağ Kentsel Sit alanı içerisinde yer alan Çıkrıkçılar Yokuşu Mevkii Mazi Sokak üzerinde şubat ayında çıkan yangın sebebiyle zarar gören işyerlerinin yeniden yapımına ait mimari alan ve uygulama projelerinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Yenileme Alanı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığını vurgulayan başkanlık yazısı, aciliyeti nedeniyle komisyona gönderilmeden toplantıda görüşüldü. Taşınmazlara yönelik hazırlanan röleve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin eksikliklerinin giderilmesinin ardından ilgili kurumların denetimi ile Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmasına meclis üyelerinin oy birliği ile karar verildi.

Meclis gündeminde ele alınan bir başka önemli konu ise Hacı Bayram Bölgesi'ndeki tarihi gelişim ve dönüşüme ilişkin oldu. Toplantıda ele alınan başkanlık yazısının görüşülmesinin ardından, "Altındağ ilçesi Ulus Semti Hacı Bayram Bölgesi Kentsel Sit Alanı içerisinde, Akşemseddin ve Gülbaba Sokakları kesişimi, 19953 ada 1 parseldeki tescilli taşınmazın yanında yer alan arazi üzerine seyir terası ve altındaki alana kapalı otopark yapılması, açık alanlarının ise düzenlenmesi" kararı alındı. Meclis toplantısında ayrıca Tayland'da düzenlenecek "Asya Belediye Başkanları" toplantısında Büyükşehir Belediyesi'nden bir heyetin katılarak, Ankara'yı temsil etmesine oy birliği ile karar verildi.

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camisi’ne seyir terası yapılacak!
  • 15.11.2012 09:13

Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camisi’ne seyir terası yapılacak!

Ankara'nın manevi şahsiyetlerinden Hacı Bayram-ı Veli Camii ve Türbesi'nin bulun ...