maritbet girişmaritbet
Ankara Bala depremzedeleri elektriksiz ve susuz kaldı!

Ankara Bala depremzedeleri elektriksiz ve susuz kaldı!

Bala depremzedeleri elektriksiz ve susuz evlerde yaşam mücadelesi veriyor. Afetzedeler evlerini mumla aydınlatırken, su ihtiyaçlarını taşıma usulüyle karşılıyor

Bala depremzedeleri elektriksiz ve susuz evlerde yaşam mücadelesi veriyor. Afetzedeler evlerini mumla aydınlatırken, su ihtiyaçlarını taşıma usulüyle karşılıyor.

BALA'da 2007'de meydana gelen depremin ardından inşa edilen konutlarda elektrik ve su bağlantısının olmaması depremzedeleri mağdur etti. 2011 yılının başında törenle teslim edilen evlerin elektrik ve su bağlantıları halen yapılmadı. Eski evlerine oturulamaz raporu verilen vatandaşlardan bazıları elektriği ve suyu olmayan evlere taşınmak zorunda kaldı. Elektriksiz evleri mumla aydınlatan afetzedeler su ihtiyaçlarını taşıyarak gideriyor. Sorunun müteahhitlerden kaynaklandığına dikkat çeken vatandaşlar, yetkililere seslerini duyuramamaktan yakınarak yaşadıklarına isyan etti.

Böyle evi ne yapalım

“Çevre düzenlemesiyle diğer eksiklikleri geçtik, evimizin suyu ve elektriği bağlansın” diyen Recep Ocak, evi yıkılan ve ağır hasarlı olan vatandaşların şu anda konutlarda kaldığını söyledi. Müteahhitlerin işi yarım yapmalarından dolayı mağdur olduklarını anlatan Ocak, “Eski evler yıkık, oturamıyoruz. Anahtar verdiler ama elektrik ve su yok. Böyle evi ne yapalım. 2013'te ödemeler başlıyor. Kaç lira ödeyeceğimizi bile bilmiyoruz. Eksikliklerin tamamlanacağı sözü verildi, bizler de sözleşme imzaladık. Böyle olacağını bilseydik imzalamazdık, perişan olduk. Müteahhit bizi oyalıyor” dedi.

73 yaşında su taşıyorum

Evi yıkıldığı için iki kızıyla birlikte deprem konutlarına taşınan 73 yaşındaki Aynur Meşe elektrik olmadığı için evlerinde mumla oturduklarını söyledi. Elektrik ve suyun olmaması nedeniyle mağdur olduklarını aktaran yaşlı kadın şöyle konuştu: “Bir kızım diyaliz hastası. Su olmadığı için en büyük sıkıntıyı o yaşıyor. Bu yaşımda elime bidon alıp su taşıyorum. Evimizde elektrik yok mum yakarak oturuyoruz.”

Müteahhitler anlaşamadı

Konutların yapımında üç yıl bekçi olarak çalışan İbrahim Yağmur ise binaların iki müteahhit tarafından yapıldığı bilgisini vererek yüklenicilerin aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle inşaatların bu durumda kaldığını söyledi. Müteahhitlere ulaşamadıklarını belirten bekçi Yağmur, “Aralarında anlaşmazlık çıkınca evleri susuz elektriksiz bırakıp gittiler. Çevre düzenlemesi yok. Defalarca aradık, oyaladılar. Kaymakamlığa ve belediyeye başvurduk ama ortada bir şey yok. Sorunun çözülmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Bala depremzedeleri elektriksiz ve susuz kaldı!
  • 25.05.2012 08:43

Ankara Bala depremzedeleri elektriksiz ve susuz kaldı!

Bala depremzedeleri elektriksiz ve susuz evlerde yaşam mücadelesi veriyor. Afetz ...