maritbet girişmaritbet
Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde sona yaklaşıldı

Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde sona yaklaşıldı

Antalya ve Mersin arasındaki coğrafi engelleri ortadan kaldıracak Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde yer alan ilk ve en uzun tünelde sona yaklaşıldı

Dik rampaları ve birbiri ardına sıralanan keskin virajları nedeniyle sürücülerin "çileli yol" yakıştırması yaptığı Mersin-Antalya arasını 5 saate düşürecek projenin ilk tüneli olan Boğsak Tüneli'nin aydınlatma, havalandırma ve yangın söndürme sistemleri tamamlandı

Dik rampaları ve birbiri ardına sıralanan keskin virajları nedeniyle sürücülerin "çileli yol" yakıştırması yaptığı Mersin-Antalya arasını 5 saate indirecek Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin ilk tüneli olan Boğsak Tüneli'nin aydınlatma, havalandırma ve yangın söndürme sistemleri tamamlandı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin-Antalya karayolunda güvenli yolculuk yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğünce 2003 yılında başlatılan Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında yer alan Silifke ilçesindeki Boğsak Tüneli'nde incelemede bulundu.

Vali Güzeloğlu, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, projede 22 tünelin bulunduğunu ve bu tünellerinin toplam mesafesinin 18 kilometre olduğunu söyledi. 

Akdeniz Bölgesinin iki büyük ilini birbirine bağlayan, aynı zamanda Türkiye'nin turizm sektörü ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak yol çalışmasında önemli mesafeler kat edildiğini ifade eden Güzeloğlu, "Mersin'den Antalya'ya uzanan yol yapım sınırları içerisinde Boğsak Tüneli ilk tüneldir. Burası eski yol şartlarında bakıldığında mesafeyi 3 bin 700 metre kısaltan ama ulaşım süresini 35-40 dakika daha aza taşıyan çok önemli bir tünel" dedi.

Boğsak tünelinin trafik güvenliğini artıracağını, kaza riskini de en aza indireceğini belirten Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Boğsak Tüneli şüphesiz ki Mersin-Antalya arasındaki yol yapımında çok önemli ve çok değerli bir çalışmadır. Şu anda iki tüp tünelde sona yaklaşıldı. Bir ay içerisinde tünelin tamamlanmasını öngörüyoruz. Havalandırma, ışıklandırma, Boğsak kavşağı düzenlemesi ile birlikte devam eden çalışmalar hızla sürüyor. Bu yolun tamam lanması tıpkı Karadeniz Sahil Yolu gibi Türkiye'nin bölgesel kalkınmasından başlayarak tarımsal ürünlerin değerlendirilmesine ve hizmet sektörüne önemli dönüşümler sağlayacak. Türkiye'nin en güzel köşesi Mersin'in 320 kilometrelik sahil şeridi, çok önemli bir turizm hamlesi ile bulaşmasına da katkı sağlayacak."
Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost ise Boğsak'la Ovacık arasındaki çift tünel olarak hizmet verecek olan bölgenin kısa sürede hazır olacağını söyledi. 

Aydınlatma, havalandırma ve yangın söndürme sistemleri tamamlanan tünelin asfaltlama ve kavşak çalışmalarına başlandığını belirten Dost, "Bir ay sürede çalışmaları tamamlayarak açmayı hedefliyoruz. Açacağımız tünel, Mersin-Antalya yolundaki ilki ve en uzunu olacak. Bu yollar ve tüneller tamamlandığında Mersin-Antalya yolu 5 saate inecektir" diye konuştu. 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akdeniz Sahil Yolu ile Mersin-Antalya arası kısalıyor
  • 24.11.2017 09:33

Akdeniz Sahil Yolu ile Mersin-Antalya arası kısalıyor

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin tamamlanmasıyla Mersin-Antalya arasında şu anda 8 ...

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin viyadük ve tüneli tamamlandı
  • 05.11.2017 15:04

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin viyadük ve tüneli tamamlandı

Mersin ve Antalya arasındaki ulaşım süresini kısaltan, Demirören Mahallesi'nde y ...

Akdeniz Sahil Yolu, Mersin ile Antalya'yı bağlayacak
  • 29.09.2017 11:56

Akdeniz Sahil Yolu, Mersin ile Antalya'yı bağlayacak

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan sürücülerin "çileli yol" diye nitelendirdiği Mersin- ...

Akdeniz Sahil Yolu Projesi tünelleri yıl sonunda bitecek!
  • 28.08.2016 10:06

Akdeniz Sahil Yolu Projesi tünelleri yıl sonunda bitecek!

Ahmet Arslan, "Hedefimiz bu sene sonuna kadar 14 kilometrelik güzergahı 4 bin 10 ...

Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde sona yaklaşıldı
  • 20.11.2013 14:29

Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde sona yaklaşıldı

Antalya ve Mersin arasındaki coğrafi engelleri ortadan kaldıracak Akdeniz Sahil ...

Antalya ve Mersin, Akdeniz Sahil Yolu projesiyle yakınlaşacak!
  • 10.04.2013 13:39

Antalya ve Mersin, Akdeniz Sahil Yolu projesiyle yakınlaşacak!

Şehir merkezleri birbirine en uzak komşu iller olarak bilinen Antalya ve Mersin ...