maritbet girişmaritbet
Adıyaman Mermeri ihracat için dünyaya açılıyor!

Adıyaman Mermeri ihracat için dünyaya açılıyor!

Türkiye'nin önemli mermer üretim merkezleri arasında yer alan Adıyaman, son yıllarda bu alanda yapılan yatırımlarla dikkati çekiyor ATSO Başkanı Uslu: "Önümüzdeki süreçte mermerimizin hem kalitesini hem de rezervini uluslararası pazarda tanıtacağız"

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ülke rezervinin yaklaşık yüzde 15'ine sahip Adıyaman mermerinin uluslararası pazarda tanıtımı için çalışma başlattı.

Türkiye'nin önemli mermer üretim merkezleri arasında yer alan Adıyaman, son yıllarda bu alanda yapılan yatırımlarla dikkat çekiyor. Şehrin ihraç mamülleri arasında ilk sıralarda yer alan mermer, başta Çin olmak üzere Hindistan, Tayland ve Ortadoğu ülkelerindeki pazarla sunuluyor. Yılda yaklaşık 400 bin ton üretim kapasitesine sahip kentte irili ufaklı 50 işletme yer alıyor. 

ATSO Başkanı Mustafa Uslu, AA muhabirine yapıtığı açıklamada, Adıyaman'ın barındırdığı potansiyelle mermer başkenti olmaya oday olduğunu söyledi.

Kentte çıkartılan mermerin bloklar halinde üretilip ihraç edildiğini belirten Uslu, "Yeraltı kaynaklarımız ülkemiz için büyük bir zenginlik kaynağıdır. Bu anlamda ilimiz ve ülkemiz açısından büyük bir potansiyele sahip olan mermeri daha fazla ülkeye ihraç etmek istiyoruz. Çünkü İhraç edilen mermer ülkemizin cari açığına katkı sağladığı gibi Türkiye'ye döviz getiriyor" diye konuştu.

Uslu, kentteki mermerin işlenerek ihraç edilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını ve bu kapsamda yeni işletmelerin faaliyete başladığını dile getirdi.

Mermerinin tanıtımı yapılacak

Adıyaman mermerinin tanıtımı konusunda da çalışmalar yaptıklarını anımsatan Uslu, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki süreçte mermerimizin hem kalitesini hem de rezervesini dünya kamuoyuna uluslararası pazarda tanıtacağız. Oda olarak bu konudaki misyonumuzun farkındayız. Gerek fuarlar gerekse birebir ülke bazında çalışma yapacağız. Çünkü mermer gelecekte ülkemiz ve Adıyaman için çok önemli bir sektör olacak. Şuanda mermeri mamul hale getiren iki atölyemiz var. İnşallah bu sayının artacağını düşünüyoruz.  Özellikle Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin talaplerine cevap verebilecek nitelikte ve kapasitede işletmelerin kurulması için de çalışma yapıyoruz."

Uslu, yakın bir dönemde mermer sektöründe önemli bir yere geleceklerine inandığını söyledi.

Yeraltı zenginliklerini katma değere çevrilmesinin çok önemli olduğuna işaret eden Uslu, doğal kaynakların işlenerek ihraç edilmesinin cari açık sorununa da çözüm getireceğini anlattı. Yakın dönemde mermer sektöründe ilk sıraya çıkacaklarını vurgulayan Uslu, blok halinde çıkarılan mermerin tonunun 120-150 dolara ihraç edildiğini ancak bunun işlenerek satışa hazır hale getirilmesi durumunda fiyatının 8 katına çıkacağını ifade etti. 

Uslu, özellikle mermer işleme tesislerine ihtiyaçlarının bulunduğunu bu konuda da yatırımcıları teşvik ettiklerini sözlerine ekledi.

Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

EMLAK SEKTÖRÜNDE DURGUNLUK
  • 14.01.2012 11:43

EMLAK SEKTÖRÜNDE DURGUNLUK

Atso Emlak Komisyonu Başkanı Halil Ersoy emlak sektöründe 2011 yılının ikinci ya ...

TOKİ konut projelerinde banka kredisi şartı kaldırıldı
  • 26.09.2020 16:05

TOKİ konut projelerinde banka kredisi şartı kaldırıldı

TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlar için yapılan konut projesinde, konut alm ...

Kayseri’de konut satışları haziranda 4 kat arttı
  • 08.08.2020 08:45

Kayseri’de konut satışları haziranda 4 kat arttı

TÜİK Bölge Müdürü Mustafa Uslu, "2020 yılı Haziran ayında Kayseri’de satılan kon ...

Çeyiz Hesabı'nda düzenli ödeme yapmama imkanı 2 katına çıkarıldı
  • 09.06.2020 09:21

Çeyiz Hesabı'nda düzenli ödeme yapmama imkanı 2 katına çıkarıldı

Çeyiz Hesabı'nda düzenli ödeme yapmama imkanı Ağustos sonuna kadar iki katına çı ...

Antalya'da emlakçılara Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi
  • 18.09.2019 08:30

Antalya'da emlakçılara Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi

Emlak Danışmanına Mesleki Yeterlilik Belgeleri ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa ...