maritbet girişmaritbet
1. Bursa Turizm Zirvesi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı!

1. Bursa Turizm Zirvesi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı!

Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) düzenlenen ‘1. Bursa Turizm Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Genel Müdürü Pervin Zeydanlı Yalazan, uluslar arası kongrelerin Bursa’ya getirilmesinin mümkün olduğunu kaydetti

 

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi'nin katkılarıyla Bursa Skal Kulübü tarafından düzenlenen 1. Bursa Turizm Zirvesi, turizm duayenlerinin konuşmacı olarak katıldığı oturumlarla devam ediyor. ‘Fahri Esgin Anısına' yapılan ikinci oturumda ‘Bursa'nın turizmde güçlü yanlarının geliştirilmesi' konusu ele alındı. Skal Internatioanl Dünya Başkanı Hülya Aslantaş'ın yönettiği oturumda, TÜREB Başkanı Şefir Yenen ‘Tarih kültür inanç turizmi', Avrupa Termal Merkezler Birliği Temsilcisi Joao Pinto Barbosa ‘Termal ve sağlık turizmi', Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Okan Gültekin ‘Dağ ve Kayak turizmi' konularında bilgi ve birikimlerini paylaştı.
 
Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Genel Müdürü Pervin Zeydanlı Yalazan ise ‘Kongre ve Fuar turizmi' hakkında düşüncelerini aktardı. Merinos AKKM'nin sektörde yeni olmasına rağmen uluslar arası toplantıları alabileceğini söyleyen Pervin Zeydanlı Yalazan, “Uluslar arası kongrelerin Bursa'ya getirilmesi mümkündür. Bugün olmasa bile yıllar içerisinde uluslar arası kongrelerin Bursa'da yapılacağına inanıyorum. Bursa'da tüm kesimlerin kongre turizmine hazır olduğunu düşünüyorum. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin açılışta dediği gibi ‘Kongre merkezi yapmakla kongre gelmez'. Tanıtım ve pazarlama faaliyetleri de ayrı koldan başlatılmalı ve sürdürülmelidir. ‘Yeşil Bursa' vurgusu öne çıkarılmadır. Kongreler uzun vadeli organizasyonlardır. Bugün bile uluslar arası kongre alınabilmesi için en az 3 yıl gerekiyor” dedi.
 
Bursa Tanıtım AŞ'nin kurulmasının olumlu bir adım olduğunu ifade eden Yalazan, kurumun çok iyi çalıştırılması gerektiğini dile getirdi. Tanıtım AŞ'de çalışacak personelin kongre turizmde deneyimli ve bu işi uzun yıllardır yapan kişilerden oluşması gerektiğini belirten Yalazan, görünürlük, bilinirlik ve yabancı katılımcıya hitap edebilme konularının önemine dikkat çekti. Yalazan, kongre merkezlerinde teknolojinin de çok iyi kullanılmasını tavsiye etti. 16 yıldır kongre hizmeti verdiklerini anlatan Yalazan, kendilerinin de eksikleri olduğunu söyleyerek, “Yeni başladığımızda bizim de zayıf yönlerimiz vardı. Deneme yanılma yöntemiyle çözmeye çalıştık. Bizim avantajımız ise bu alanda tek olmamız ve çok sık kongre gelmesiydi. Bu açıdan deneyimli olmada çok çabuk mesafe kat ettik. Bursa'ya gerekli desteği her zaman vermeye hazırız” diye konuştu.
 
Kongre merkezlerinin klasik tanıtım yöntemlerinden vazgeçemeyeceğini belirten Yalazan, uluslar arası pazarlarda ve fuarlarda yer alınmasının ve medyayı etkin kullanmanın önemli olduğunu ifade etti. Şehrin etkin bir şekilde planlanması için tüm kesimleriyle aynı amaç üzerinde birleşmesi gerektiğini ifade eden Yalazan, “Turizmin şehre yerleştirilmesi için toplumun turizm yönünde eğitilmesi gerekir. Kongre turizminin yerleşmesinde üniversitelerimize, akademisyenlere, meslek odalarına çok işler düşüyor. Öte yandan referans olabilecek bir organizasyon da alınmalıdır. İnşallah bu yönde yakın zamanda gelişmenin olacağını ümit ediyorum.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Yenişehir Havalimanı ne zaman açılacak?
  • 29.10.2020 09:49

Bursa Yenişehir Havalimanı ne zaman açılacak?

Bursa Kent Konseyi, Yenişehir Havalimanı'nın durumu hakkında açıklama yaptı. ...

Tayyare Kültür Merkezi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı
  • 26.06.2017 10:36

Tayyare Kültür Merkezi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı

Bursa'daki Tayyare Kültür Merkezi’nin restorasyon çalışmaları kapsamlı bir şekil ...

Merinos AKKM, Bursa'nın sosyal, kültürel ve sanatsal merkezi oldu
  • 02.11.2014 11:31

Merinos AKKM, Bursa'nın sosyal, kültürel ve sanatsal merkezi oldu

Semih Pala, Merinos AKKM’nin Bursa’da yapılan en önemli yatırımlardan bir tanesi ...

Bursa Kent Konseyi`nde ‘İş Güvenliği` masaya yatırıldı
  • 27.09.2014 10:48

Bursa Kent Konseyi`nde ‘İş Güvenliği` masaya yatırıldı

Bursa Kent Konseyi İş Hayatı Çalışma Grubu tarafından düzenlenen toplantıda ‘İş ...

Ata Model Uçak Şampiyonası Merinos Parkı'nda başladı
  • 31.05.2014 12:26

Ata Model Uçak Şampiyonası Merinos Parkı'nda başladı

Bursa'daki 4. Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası Merinos Parkı’nda başladı ...

Bursa Kent Konseyi, Mimarlar Odası’nı ağırladı
  • 23.04.2014 10:29

Bursa Kent Konseyi, Mimarlar Odası’nı ağırladı

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, BKK Ba ...