maritbet girişmaritbet
Viaport Houses&Suites Kurtköy'de kampanyalı daireler!

Viaport Houses&Suites Kurtköy'de kampanyalı daireler!

Karma kullanımlı projelere farklı bir konsept getiren Coşkun Bayraktar, Kurtköy’deki AVM, otel ve eğlence parkının son halkası olan 617 rezidanstan oluşan Viaport Houses&Suites ile bölgenin en kaliteli projesini yapmayı hedefliyor

 

Karma kullanımlı projelere farklı bir konsept getiren Coşkun Bayraktar, Kurtköy'deki AVM, otel ve eğlence parkının son halkası olan 617 rezidanstan oluşan Viaport Houses&Suites ile bölgenin en kaliteli projesini yapmayı hedefliyor.

Şantiye Turu'muzda bu hafta ilginç bir proje var. Türkiye'de son dönemlerde karma kullanımlı projelerin sayısı artarken, bu proje karma kullanıma farklı bir konsept getiriyor. Kurtköy'deki Viaport Houses&Suites'den bahsediyorum. Proje diğerlerinde olduğu gibi AVM, konut, otelin iç içe geçtiği değil aksine birbirinden bağımsız ama birbirini destekleyen bir zemine oturtulmuş.

1952 yılında Emin Bayraktar tarafından kurulan Bayraktar İnşaat'ın ikinci kuşak temsilcisi olan Coşkun Bayraktar, gayrimenkul sektöründe yeni bir yol haritası belirliyor. Yıllar önce Kurtköy'deki Viaport AVM'nin inşaatına başladığında bu kadar başarılı olacağı kimsenin aklına gelmezken, şimdi Viaport zincirinin halkaları bir bir tamamlanıyor. AVM'den sonra Crowne Plaza Istanbul Asia'nın açılışını gerçekleştiren Coşkun Bey, eğlence merkezinden sonra da rezidansları bu halkaya ekliyor. AVM, rezidans, eğlence parkı ve otelden oluşan bu unsurlar birbirinden bağımsız bir şekilde kullanılabildiği gibi tamamen birbirine entegre de edilebiliyor.

‘Bizden standart bir iş çıkmaz'

AVM, otel ve eğlence parkıyla bölgenin gelişmesine büyük katkı sunan Coşkun Bey, Viaport Houses&Suites projesinde de aynı amacı güdüyor. Bölgenin en lüks ve donanımlı projesini hayata geçirmeyi hedefliyor. Perakende sektöründe gösterdiği başarıyı konuta da yansıtmak isteyen Coşkun Bey, konutta konsept döneminin başladığını ve arsaya göre özgün bir proje yaptıklarını söylüyor. “Bizden standart bir iş çıkmaz” diyerek bakış açısını net bir şekilde dile getiren Coşkun Bey, her projede farklı çalıştıklarını ve birbirinin benzeri proje yapmadıklarının altını çiziyor.

Coşkun, Bey'in projelerinin 2 özelliği varsa bunlardan biri hepsinde bir AVM olması diğeri de bu AVM'lerin bir konsept üzerine oturtulması. Viaport Houses&Suites'de yaşayacak olanlar da Viaport AVM ve Crowne Plaza'dan faydalanabilecek, hem de çok avantajlı bir şekilde…  Rezidansta yaşayanlara ‘Viaplus' adında bir kart verilecek. Bu kart sayesinde yüzde 50 indirimle ürün ve hizmetler alınabilecek. Coşkun Bey de, Viaport Houses&Suites'den daire alanlara bir vaatte bulunmadıklarını belirterek, “Burada rezidans hizmeti vereceğiz demiyoruz. Bu hizmeti zaten veriyoruz. Otelimizin tüm hizmetleri daire sakinlerinin emrinde olacak. Ve bunu daha uygun koşullardan sunacağız. Ayaklarının altında da Türkiye'nin en çok ziyaretçi çeken AVM'si olacak ve eğlence merkezi” dedi.

Yüzde 65'i satıldı

Konutlar bölgedeki en yüksek fiyata sahip olmalarına rağmen, yüzde 65 satış oranına ulaşmış. Coşkun Bey de, bu kurguyu en baştan planladıklarını ve adımlarını ona göre attıklarını belirterek, “Satış seviyesi ve fiyatlar planladığımız gibi gidiyor. Projeye olan ilgiden gayet memnunuz” diyor.

Yüzde 35 prim yaptı

Proje ilk satışa çıktığından beri yüzde 35 oranında prim yapmış. Metrekare satış fiyatlarının 2 bin 800 lira olduğu Viaport Houses&Suites'deki metrekare fiyatları 3 bin 800 liraya kadar gelmiş. Ortalama fiyatlar ise 3 bin 400 lira civarında bulunuyor. Beklenti ise proje tamamlandığında en az yüzde 50 prim yapması yönünde.

Viaport Houses&Suites projesinden daha çok yatırımcılar daire aldı. Bölgenin ve projenin geleceğine inananlar bu yatırımı yapmış. Coşkun Bey, İstanbul'daki ilk konut projeleri olmasına rağmen marka bilinirliklerinin çok yüksek olmasında alımların etkili olduğunu söylüyor.

Projenin diğer halkaları olan otel, AVM ve eğlence merkezinin bitmiş olmasının etkisinden bahseden Coşkun Bey'e göre İstanbul'un sanayisi Kurtköy'den sonra başlıyor. Yani tüm para orada dönüyor ve paranın sahipleri de oraya gidiyor.

Bu nedenle projeye beyaz yakalılar büyük ilgi gösteriyor. Coşkun Bey, Anadolu yakasının en dolu oteli olan Crowne Plaza'nın da satışlarda etkili olduğunu belirterek, “Otelimize gelen yabancılara daire satıyoruz. Ayrıca Arabistan'da reklamlar yapıyoruz. Bunların da etkisi oluyor” diye konuştu.

% 1 peşin kampanyası

Projede konut almak isteyenler için kampanya da yapılıyor. Buna göre peşinatın yüzde 1'i şimdi veriliyor, geri kalan yüzde 24'ü ise aynı zamanda dairenin yeni teslim tarihinde ödeniyor.

Nasıl gidilir?

190 outlet mağazası, sinema kompleksi ve dev eğlence merkezi bulunan VIA/PORT Alışveriş Merkezi ile karşılıklı konumlanan Houses &Suites projesi Kurtköy'de TEM'in yanında bulunuyor. Projeye TEM'de direk giriş bulunuyor.

Erken teslim gündemde

Coşkun Bey, Kurtköy'deki Viaport halkasının toplam yatırım değerinin 325 milyon euro olduğunu belirterek, bunun 60 milyon euro'luk kısmını Viaport Houses&Suites için yaptıklarını söylüyor. Coşkun Bey, projeyi kat karşılığı almış. Toplam 617 daireden oluşan Viaport Houses&Suites'de inşaatın kabası bitti.

İşçiler konutlara girerek yoğun bir şekilde çalışıyor. Projenin resmi teslim tarihi Aralık 2013 ama Coşkun Bey, bu tarihi 5-6 ay erkene çekmek istediklerini vurguluyor. Bunu söyledikten sonra da “Viaport AVM'yi bile 11 ayda bitirdik. Bu bir rekordu” diyor.

Anahtar teslim

Proje birçok teraslı evden oluşuyor. Bu, evde oturanların dışarıyla kuracakları ilişki için büyük önem taşıyor. Terası olmayan evlerin ise mutlaka balkonu bulunuyor.

Coşkun Bey, projenin bölgede standartları yükselteceğini ifade ederek, en kaliteli malzemeleri kullandıklarını ve özellikle cam korkuluklara büyük para harcadıklarını söylüyor. Projede daireler anahtar teslim olarak sahiplerine verilecek.

Kendisi işletecek

Coşkun Bey, asıl uzmanlık alanlarının işletme olduğunu ve proje bittiğinde işletmeyi kendilerinin yapacağını söylüyor. Teslim sonrası hizmette çok iyi olduklarını dile getiren Coşkun Bey, “Aslında biz müteahhit değiliz, proje geliştiricisi ve işletmeciyiz. Tüm tesis bir elden yönetilecek. Otel hizmeti verilecek ve aidatlar çok yüksek olmayacak” dedi.

PROJENİN % 80'İ YEŞİL ALAN

LEED Sertifikası'nı almaya aday bir proje olan VIA PORT Houses & Suites'in yüzde 80'i yeşil alan olarak planlandı. Projenin diğer sosyal olanakları ve hizmetleri arasında dinlenme alanları, parklar, fitness center, açık ve kapalı yüzme havuzu, spa merkezi, alakart restoranlar, teknik destek hizmet, terzi ve lostra, kuru temizleme hizmeti bulunuyor.

26 dönüm üzerinde hayata geçiriliyor

Viaport Houses & Suites, 26 bin metrekarelik arazi üzerinde konumlanıyor. Özel kat planlarıyla tasarlanmış olan proje 10 katlı 4 bloktan ve 3 katlı özel houses ünitelerinden meydana geliyor. Toplam 617 dairenin bulunduğu proje, şehrin içinde doğayla buluşturan mimarisiyle öne çıkıyor. Projede ‘İnci' ve ‘Zümrüt' olarak lanse edilen bahçe dubleksleri 2+1 ve 3+1 büyüklükteki dairelerden oluşuyor. ‘Yakut' adıyla satışa sunulan house ünitelerde daire büyüklükleri ise 3+1 olarak planlandı.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Viaport Houses&Suites projesinde yaşam başladı
  • 09.05.2014 11:20

Viaport Houses&Suites projesinde yaşam başladı

Mimarisi ve geniş yeşil alanlarıyla dikkat çeken Viaport Houses&Suites Evleri'nd ...

Houses Suites Kurtköy'de 573.300 TL'ye 3+1! Yüzde 1 peşinat!
  • 18.07.2013 08:59

Houses Suites Kurtköy'de 573.300 TL'ye 3+1! Yüzde 1 peşinat!

Mercan, Lal, Oniks, Aragonit, Yeşim, Florit, Turkuaz, İnci, Safir, Zümrüt, Yakut ...

Via/Port Houses&Suites, Anadolu'dan büyük ilgi görüyor!
  • 26.02.2013 09:47

Via/Port Houses&Suites, Anadolu'dan büyük ilgi görüyor!

Via Properties’in toplam 617 daireden oluşan ve modern rezidans yaşantısını doğa ...

Houses&Suites Kurtköy Şubat ayı fiyat listesi! 212 bin TL’ye!
  • 17.02.2013 13:40

Houses&Suites Kurtköy Şubat ayı fiyat listesi! 212 bin TL’ye!

617 konutluk Houses&Suites Kurtköy projesinde Şubat ayı fiyatları 212 bin lirada ...

Murat Yılmaz: Sektörün yasaları milat oldu, artık bina yerine yaşam tarzı tasarlanacak!
  • 26.12.2012 10:28

Murat Yılmaz: Sektörün yasaları milat oldu, artık bina yerine yaşam tarzı tasarlanacak!

Varyap Meridian, Vialand, Trump Tower, Arterium, Viaport Venezia, Viaport Houses ...

Viaport Houses&Suites Kurtköy'de kampanyalı daireler!
  • 23.09.2012 08:10

Viaport Houses&Suites Kurtköy'de kampanyalı daireler!

Karma kullanımlı projelere farklı bir konsept getiren Coşkun Bayraktar, Kurtköy’ ...