maritbet girişmaritbet
THBB: KSG belgeli betonlarla depreme hazırız!

THBB: KSG belgeli betonlarla depreme hazırız!

Türkiye Hazır Beton Birliği üyelerinin ürettiği, Kalite Güvence Sistemi Belgeli hazır betonlarla inşa edilen yapılarımız ile depreme her geçen gün daha hazır hale geliyoruz. Avrupa standartlarında üretimin işareti olan KGS belgeli betonlar ile inşa edilen her yapı depreme ve dış etkilere karşı dayanıklı ve güvenilir oluyor.

 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) olarak yaptığımız araştırmalara göre 1999 yılında 26 milyon m3 beton üretilirken 2011 yılı itibari ile üretilen betonun 90 milyon m3'e ulaştı. Bu üretim rakamı ile Türkiye Avrupa'da birinci Dünyada ise üçüncü sırada yer alıyor. Üretilen 90 milyon m3 betonun 60 milyon m3'ü ise Kalite Güvence Sistemi (KGS) tarafından denetleniyor. 
 
THBB olarak, ülkemizde üretilen betonların kaliteli olması vazgeçilmez ilkelerimizin başında yer alıyor. THBB, ülkemizin çağdaş yapılara ulaşması için hiçbir karşılık beklemeden özveri ile çalışıyor. Üyelerimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmış kuruluş olan Kalite Güvence Sistemi (KGS) tarafından yılda 3 kez habersiz ürün, 1 kez ise sistem denetimi ile denetleniyor. Türkiye Hazır Beton Birliği üyelerinin tamamı KGS belgesine sahip ve sürekli denetim altında tutuluyor. Ülkemizde KGS'den belge alan 350 hazır beton tesisi bulunuyor.
 
Marmara ve Van depremi ardından THBB olarak bölgelerde yaptığımız karot incelemelerinde yapılarda C8 (santimetrekarede en az 80 kg basınca dayanıklı beton) dayanım sınıfı betonlar kullanıldığını gördük. ‘Afet Bölgeleri'nde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik'e göre en düşük beton sınıfı ‘C20' (santimetrekarede en az 200 kg basınca dayanıklı beton) olmalıdır. Depremlerin ardından gündeme gelen Kentsel Dönüşüm ile yenilenmesi planlanan yapılar arasında kalitesiz beton ile üretilen yapılar da yer alıyor. Kentsel Dönüşüm ile 8 milyon konutun yenileneceği ve bunun için de 600 milyar gerekeceği tahmin ediliyor. THBB olarak, yeni yapılacak yapılarda KGS belgeli beton kullanımının ülkemiz yapı stoğunun uzun ömürlü ve depreme dayanıklı olmasına katkı sağlayacaktır. Son 100 senede Türkiye'de 100.000'e yakın vatandaşımızı depremlerde kaybettik.
 
Türkiye coğrafi konumu ile fay hatları üzerinde yer alıyor. Bu nedenle THBB olarak depremlerin can ve mal kaybına neden olmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Depremin önlenemez bir doğal afet olmasına karşı, yapacağımız her binanın kaliteli, dayanıklı ve denetimli betonlar ile inşa edilmesi bilincinin oluşturulması için gayret ediyoruz. Birlik olarak, ülkemizde kayıtsız şartsız tüm hazır beton firmalarının kaliteli beton üretmesinin sağlanmasını sosyal sorumluluk bilinci ile üstleniyor, beton üretimi yapan firmaların tamamını Birliğimiz çatısı altında görmeyi temenni ediyoruz. 
 
Türkiye Hazır Beton Birliği Hakkında
Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 1988 yılından beri güvenli ve dayanıklı yapıların inşası için, standartlara uygun beton üretilmesi, standartlara uygun beton uygulamaları için, özellikle deprem riski yüksek bölgelerde yüksek dayanım sınıflarında beton kullanılması için uğraş veren mesleki bir kuruluştur. 1991 yılından beri Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO)'nin de tam üyesi olan THBB'ye üye olacak şirketlerin tüm hazır beton tesislerinde standartlara uygun üretim yapılması, Kalite Güvence Sistemi (KGS)'nin sürekli habersiz denetimlerine tabi olunarak KGS Uygunluk Belgesi alınması, uygun laboratuvar bulunması, teknik, çevre, iş sağlığı - işçi güvenliği, yasal ve etik kriterlerin eksiksiz yerine getirilmesi zorunludur. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Doğru alınmayan taze beton numuneleri yanıltıcı sonuçlara sebep oluyor"
  • 02.03.2023 15:45

"Doğru alınmayan taze beton numuneleri yanıltıcı sonuçlara sebep oluyor"

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, hazır beto ...

"Depreme karşı en etkili çözüm riskli yapıların dönüştürülmesidir"
  • 07.02.2023 11:14

"Depreme karşı en etkili çözüm riskli yapıların dönüştürülmesidir"

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Kahramanmaraş'ta meydana gelen d ...

THBB: İnşaatta, güven ve beklenti artmıyor!
  • 14.12.2022 10:41

THBB: İnşaatta, güven ve beklenti artmıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantıl ...

İnşaat sektörünün yapı taşları BETON 2023’te buluşacak
  • 28.11.2022 15:55

İnşaat sektörünün yapı taşları BETON 2023’te buluşacak

Türkiye Hazır Beton Birliği ve TG Expo ortaklığı ile düzenlenen “BETON 2023 Hazı ...

"İnşaat sektörü geçen yıla göre yavaş seyrediyor"
  • 11.11.2022 11:09

"İnşaat sektörü geçen yıla göre yavaş seyrediyor"

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantıl ...

İnşaat sektörü 2022'nin son çeyreğine yavaşlayarak girdi
  • 14.10.2022 16:04

İnşaat sektörü 2022'nin son çeyreğine yavaşlayarak girdi

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ve bununla ba ...