maritbet girişmaritbet
Mensace Mermer, yurtdışındaki fuarlarla markasını dünyaya tanıtacak!

Mensace Mermer, yurtdışındaki fuarlarla markasını dünyaya tanıtacak!

Mensace Mermer Genel Müdürü Emre Çenesiz, ihracat odaklı çalışmalarına ağırlık vermek isteyen firmalarının marka bilinirliliğini artırmak için yurtdışı fuar organizasyonlarına yöneldiğini söyledi

Mensace Mermer Genel Müdürü Emre Çenesiz, ihracat odaklı çalışmalarına ağırlık vermek isteyen firmalarının marka bilinirliliğini artırmak için yurtdışı fuar organizasyonlarına yöneldiğini söyledi. Özellikle İtalya, Çin ve Ortadoğu ülkelerinde gerçekleştirilen fuarlarda yer alarak müşteri, portföylerini genişletmeyi hedeflediklerini dile getiren Çenesiz, fuar çalışmalarının da diğer firmalarla iletişime geçmek ve onların kullandığı teknolojiyi takip etmek açısından bir nevi Ar-Ge çalışması olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Mensace Mermer'in Tokat Turhal OSB'de, 2005 yılında faaliyete geçtiğini anlatan Emre Çenesiz, firmalarının hem kendi ocaklarından çıkardığı hem de çevre ocaklardan aldığı çeşitli mermer ve travertenleri işleyerek, sattığını anlattı. Mermerleri Tokat ve Kayseri'deki fabrikalarında işlediklerini bildiren Çenesiz, geçen yıl toplam 900 bin metrekare mermer işlediklerini kaydetti. Şu anda Çin, Hindistan, Suudi Arabistan, Katar, Romanya, Azerbaycan, Rusya, Libya, Irak, İngiltere, Gürcistan, Ukrayna , Avustralya, Güney Afrika gibi ülkelere ham blok ve kesilmiş ürün ihracatı yaptıklarını anlatan Çenesiz, yurtiçinde de birçok noktaya satışlarının bulunduğunu anlattı. 

Bej mermer ocağı açıldı

Mensace için 2013 yılının yeni yatırımların yapıldığı, uzun vadede büyümeyi olumlu etkileyecek projelerin temellerinin atıldığı verimli bir yıl olduğunu açıklayan Emre Çenesiz, Kayseri'de bünyelerine dahil olan fabrika ile hem üretim hem de istihdam kapasitelerini  artırdıklarını kaydetti. 2013 yılında şirketin kurumsallaşması ve ihracat oranlarının yükseltilmesine yönelik bir takım proje fikirlerinin bulunduğunu aktaran Çenesiz, yakın bir zamanda uygulama aşamasına geçirecekleri projelerin bölgeye ve Türkiye'ye ciddi bir katma değer sağlayacağı görüşünde. Yapılan yeni yatırımlarda hedeflere ulaşmak için inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarının büyük bir öneme sahip olduğunu öngören Çenesiz, bu bağlamda yeni ocak araştırmaları yaptıklarını bildirdi. Mevcut ocakların daha etkin bir şekilde değerlendirmenin alternatif yolları ile ilgili çalışmaları da sürdürdüklerini ifade eden Çenesiz, “Mevcut makine ve ekipmanları daha iyi değerlendirebilmek adına Turhal'daki fabrikamıza 20 dakika uzaklıkta yeni bir bej mermer ocağı açtık. Ocaktan çıkarttığımız ilk blokların hem iç piyasa satışlarına hem de ihracatına başladık” açıklamasını yaptı.

Mermer sektöründe üretimi artıracak her türlü ekipman ve uygulamanın hemen ilgi gördüğü tespitini de paylaşan Çenesiz, kendilerinin de gelişen teknolojiyi yakından takip ettiğini ifade etti. Çenesiz, bu takibin sonucu olarak yakın zamanda ocaklarına birer adet paletli ekskavatör ve lastik tekerlekli yükleyici aldıklarını söyledi. Fabrikalarına da bir adet köprü kesme makinesi aldıklarını vurgulayan çenesiz, makine parklarındaki genişlemeyle aylık üretimlerini 83 bin metrekareye çıkardıklarını kaydetti. Son olarak Türkiye mermer sektörünün Avrupa'daki krizi lehine kullanabileceğini savunan Çenesiz, artık İtalya ve İspanya'daki üreticilerin inovasyon maliyetlerinden kaçınmak için standart türlerde imalat yapabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çin’in Shenzhen kentindeki Ping An Uluslararası Finans Merkezi havadan görüntülendi
  • 02.09.2022 11:23

Çin’in Shenzhen kentindeki Ping An Uluslararası Finans Merkezi havadan görüntülendi

Çin’in Shenzhen kentinde bulunan 115 katlı Ping An Uluslararası Finans Merkezi 5 ...

Çin'de duran konut projelerine 29 milyar dolarlık destek!
  • 31.08.2022 09:34

Çin'de duran konut projelerine 29 milyar dolarlık destek!

Çin'in, gayrimenkul sektöründeki borç problemleri nedeniyle yapımı duran ko ...

Çin'de inşaata dayalı büyüme modeli düşüşte!
  • 30.08.2022 15:18

Çin'de inşaata dayalı büyüme modeli düşüşte!

Financial Times’da dün kaleme alınan bir analizde Çin’in küresel ekonomiye ...

Çin'de konut kredi faizleri indirildi, sektör hareketlenecek!
  • 23.08.2022 09:15

Çin'de konut kredi faizleri indirildi, sektör hareketlenecek!

Analistler, emlak kredileri için referans kabul edilen faiz oranındaki ...

Çin'de 100 bin kişilik stadyum inşaatından görüntüler!
  • 19.03.2022 15:45

Çin'de 100 bin kişilik stadyum inşaatından görüntüler!

İnşası devam eden Guangzhou Evergrande'nin dünyanın en büyük stadyumu olması pla ...

Çin Merkez Bankası faiz indirdi, emlak sektörü desteği aldı!
  • 22.01.2022 11:17

Çin Merkez Bankası faiz indirdi, emlak sektörü desteği aldı!

Çin Merkez Bankası (PBoC), 1 yıllık kredi referans faiz oranını (LPR) 10 baz pua ...