maritbet girişmaritbet
Knauf Arena'nın 5 günlük yapı şöleni CNR Expo İstanbul'da başladı!

Knauf Arena'nın 5 günlük yapı şöleni CNR Expo İstanbul'da başladı!

Knauf’un CNR Expo’da 10 bin metrekarelik bir alanda düzenlediği Knauf Arena bugün başladı. Açılış törenine Knauf CFO’su Edgar Binnemann ve Knauf Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Knauf’un da katıldıkları Knauf Arena, 7 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek

 

Kuru yapı sistemlerinde dünyanın lider kuruluşlarından Knauf'un tek başına düzenlediği Knauf Arena kapılarını açtı. CNR Expo İstanbul'da 10 bin metrekarelik bir alanda 1.200'ü aşkın ürün, 150'den fazla sistem ve 24 farklı dayanım performansının sergileneceği etkinliğin açılışında, Knauf CFO'su Edgar Binnemann ve Knauf Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Knauf da hazır bulundular. Açılış konuşmalarına, Türkiye ve Almanya arasında her geçen gün daha da güçlenen ticari ilişkiler damgasını vurdu. Katılımın ücretsiz olduğu Knauf Arena, 7 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.
 
Binnemann: “Türkiye'ye inanıyoruz”
Knauf Arena'nın açılış töreninde bir konuşma yapan Knauf CFO'su Edgar Binnemann şunları söyledi: “Dünya kuru yapı sektörünün en köklü şirketlerinden biri olan Knauf, bu yıl 80. yaşını kutluyor. Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren şirketimiz, Almanya dışında operasyonlarını yürüttüğü uluslararası ağ içinde Türkiye'ye özel önem veriyor. Türkiye'nin geleceğine inanan ve güvenen Knauf, burada elde ettiği performanstan son derece memnun. Türkiye pazarından elde ettiğimiz kazancı yine Türkiye pazarına yatırıyor ve bu yatırımları artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Knauf Arena, Türkiye'nin sunduğu potansiyele beslediğimiz inancın bir yansıması.” 
 
Knauf: “Türkiye ve Almanya arasında ticaret köprüsüyüz” 
Binnemann'ın ardından sözü alan Knauf Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Knauf, konuşmasında şu mesajları verdi: “Dünyanın 60'a yakın ülkesinde faaliyet göstermekte olan Knauf, 1997 yılından bu yana Türkiye pazarına da hizmet veriyor. Knauf, her geçen gün yükselen başarı grafiğiyle Türkiye ve Almanya arasında önemli bir ticaret köprüsü. Bu sağlam ilişkilerin daha da güçlenerek devam edeceğine inancımız sonsuz. Knauf, kuru yapı sektöründeki benzersiz deneyimiyle Türk tüketicilerin yaşadıkları mekanları yangına, depreme, gürültüye ve benzeri her tür dış etkene karşı korumaya devam edecek.”    
 
Düzgün: “İnşaat sektörünün ufkunu açacağız” 
Açılış töreninin son konuşmasını yapan Knauf A.Ş. Genel Müdürü Orhan Düzgün ise yapı sektöründe bugüne kadar bir firmanın tek başına gerçekleştirdiği en büyük etkinliğe imza atmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Düzgün, 5 gün sürecek Knauf Arena'da yapılara performans katacak en yeni sistem çözümlerini ve henüz Türk yapı sektörüne girmemiş ürün ve sistemleri yapı sektörü profesyonelleri ve tüketicilerle buluşturacaklarını kaydetti. Düzgün şöyle devam etti: “Etkinliğimiz, Knauf markası için olduğu kadar ilklere imza atmasıyla ülkemizin prestijine ve yapı sektörüne de önemli artılar katacak. Knauf Arena'nın, özellikle, ülkemizin yeniden yapılanmasında lokomotif sektör olan inşaat sektörünün ufkunu açacağına inanıyoruz.”
 
Knauf Arena'da caz keyfi
Knauf Arena'nın ilk gününde, dünya şampiyonu Boğaziçi Caz Korosu da bir konser verdi. Caz müziğinin en sevilen parçalarını seslendiren topluluk, 4 Ekim'de bir konser daha verecek. 1994'te kurulan ve o tarihten bu yana farklı ülkelerde düzenlenen koro olimpiyatlarından ödüllerle ayrılan Boğaziçi Caz Korosu, çalışmalarını Şef Masis Aram Gözbek yönetiminde sürdürüyor. Çoksesli müziği tanıtmayı hedefleyen topluluk, standart caz parçalarının koral aranjmanlarını seslendiriyor. 
 
Depreme hazırlıklı olmak şart
Knauf Arena kapsamında yapılacak panellerin ilki “Deprem Dayanımı” konusunda gerçekleştirildi. Prof. Dr. Panayotis Carydis ve Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu'nun konuşmacı olarak katıldıkları panelde, Türkiye'nin içinde bulunduğu deprem kuşağına ve yapılarda depreme karşı alınması gereken önlemlere dikkat çekildi. Deprem dayanımı yüksek yapılar sayesinde olası bir deprem felaketinde can ve mal kaybının önemli ölçüde azaltıldığını vurgulayan uzmanlar, deprem konusundaki duyarlılığın artırılması çağrısında bulundular. 
 
Bol aksiyonlu bir yapı evreni
CNR Fuar Alanı'nın 3. holünde yer alan ve 360 derecelik bakış açısıyla tasarlanan Knauf Arena, Knauf uzmanlığının yansıtıldığı 7 farklı fonksiyon alanına ek olarak canlı performans alanları, demo alanları ve bayi alanlarından oluşuyor. Knauf Arena'da, yaşam ve kullanım kalitesine doğrudan etki eden Knauf ürün, sistem ve çözümleri uygulamalı olarak tanıtılıyor; ısı ve ses yalıtımı, yangın emniyeti ve deprem dayanımı konularıyla ilgili paneller ve performans gösterileri yapılıyor. Knauf Arena, Necmi Yapıcı sunuculuğunda gerçekleşen yarışma ve şovlarla da dikkat çekiyor. 
 
Knauf;
Almanya merkezli Knauf, kuru yapı sistemleri konusunda, alçı, kartonlu alçı plaka (Alçıpan®), çimento bazlı sıvalar, çimento bazlı plakalar, izolasyon malzemeleri, yapı kimyasalları, profiller, sıva makineleri, taş yünü ve cam yünü üretimi ile dünyanın lider kuruluşlarından biridir. 80 yıllık köklü geçmişiyle bir aile şirketi olarak 60'a yakın ülkede 24 bini aşkın çalışanıyla hizmet vermektedir. 1997 yılından bu yana Türkiye'de de faaliyet göstermekte olan Knauf, ülkemizin ilk kartonlu alçı plaka üreticisidir. 
 
www.knauf.de
www.knaufarena.com 
www.knauf.com.tr
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

Almanya’da konut krizi büyüyor
  • 28.09.2022 17:12

Almanya’da konut krizi büyüyor

Alman IG BAU (Bauen-Agrar-Umwelt = İnşaat-Tarım-Çevre) sendikası, ülkede uygun f ...

Knauf'tan depreme deyanıklı alçıpan ürünleri!
  • 19.08.2022 09:45

Knauf'tan depreme deyanıklı alçıpan ürünleri!

Dünya her yıl on binlerce depremle sarsılırken Türkiye, yüzde 42’sinin birinci d ...

Knauf’un ıslak hacim çözümleri küf ve mantar oluşumunu engelliyor
  • 11.05.2022 16:44

Knauf’un ıslak hacim çözümleri küf ve mantar oluşumunu engelliyor

Katma değer sağlayan performanslı ürünleriyle yapı profesyonellerinin güvenilir ...

Knauf, depreme dayanıklı Alçıpan'la kötü senaryoyu minimize ediyor!
  • 10.03.2022 12:58

Knauf, depreme dayanıklı Alçıpan'la kötü senaryoyu minimize ediyor!

Dünya her yıl on binlerce depremle sarsılırken Türkiye, yüzde 42’sinin birinci d ...

Dünyanın en özel mimari yapıları Knauf AquaPanel® imzası taşıyor!
  • 16.02.2022 16:00

Dünyanın en özel mimari yapıları Knauf AquaPanel® imzası taşıyor!

90 ülkede 250’den fazla üretim tesisi ile alçı bazlı yapı malzemelerinde lider K ...