maritbet girişmaritbet
“KENTLER ÇELİKTEN OLMALI”

“KENTLER ÇELİKTEN OLMALI”

Türkiye'deki 19 milyon konutun yarısının önümüzdeki 10 yılda yenileneceğini söyleyen ZBS Alfaçelik Genel Müdürü Rıdvan Murat, "Yeni kentler kurulurken hızlı, depreme dayanıklı, çevreci ve ekonomik bir dönüşüm için, çelik yapılara da yer verilmeli.

Türkiye'deki 19 milyon konutun yarısının önümüzdeki 10 yılda yenileneceğini söyleyen ZBS Alfaçelik Genel Müdürü Rıdvan Murat, "Yeni kentler kurulurken hızlı, depreme dayanıklı, çevreci ve ekonomik bir dönüşüm için, çelik yapılara da yer verilmeli. Çünkü çelik yapılar belirli bir kaütede üretilir ve kontrol sürecinden geçer" dedi.

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olmasına rağmen mevcut yapı stoğunun yüzde 50'den fazlasının çürük olduğunu söyleyen ZBS Alfaçelik Genel Müdürü Rıdvan Murat, "Başbakanımız'ın da dediği gibi, depreme hazırlık bakımından yapısal bir dönüşüm kaçınılmaz. Ancak gerçek bir dönüşüm hızlı, depreme dayanıldı, çevreci ve ekonomik çözümler sunan çelik yapılar üe mümkün olabilir. Yeni kentler kurulurken bu konu dikkate alınmalı" dedi.

Türkiye'de konutların yarısının önümüzdeki 10 yıllık süreçte yenileneceğine dikkat çeken Murat şöyle devam etti: "Bu yapılar yenilenirken betonarmenin yanı sıra çeliğe de yer verilmeli.
Unutulmamalıdır ki betonarme yapılara göre, çok daha esnek ve hafif olan çelik yapılar, deprem anında tahliye için zaman kazandırır ve çok büyük tasarım hataları yapılmadığı takdirde en kötü durumda bile içindeki insanlara yaşam alanı bırakır. Aynca çelik geri dönüştürülebilen bir yapı malzemesidir." Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin de kontrolsüzlük olduğunu ifade eden Murat, "Çelik yapılarla bu sorun ortadan kalkar. Çünkü çelik yapıların en önemli özelliklerinden biri de izlenebilir ve kontrollü bir sürecin ürünü olmalarıdır.

Hem ham malzemenin üretimi hem de yapı konstrüksiyonunun imalatı fabrika ortamında yapıldığından, üretim tesislerinin bünyesinde oluşturulan kalite sistemi ile tüm aşamalar son derece titiz bir şekilde kontrol edilir. Bu şekilde ortaya çıkan ürün, ülkemizin en büyük problemi olan kontrolsüzlük veya kontrol mekanizmalarındaki keyfiyete son verir" açıklamasında bulundu.

Hürriyet Emlak Yaşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Diyarbakır'ın modern yüzü büyüledi
  • 26.11.2019 14:59

Diyarbakır'ın modern yüzü büyüledi

Modern ve lüks yapıları ile metropolleri aratmayan Diyarbakır, firmaların yatırı ...

ÇELİK YAPILAR VE DÖNÜŞÜM
  • 05.01.2012 17:19

ÇELİK YAPILAR VE DÖNÜŞÜM

Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, kentsel dönüşümde çelik yapıları ...

'Sur'da kesinlikle toplu konut yapmayacağız'
  • 04.02.2016 15:09

'Sur'da kesinlikle toplu konut yapmayacağız'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Silopi zarar tespit çalışmaların ...

Bakan Fatma Güldemet Sarı’dan çelik yapılar toplantısı!
  • 04.02.2016 09:58

Bakan Fatma Güldemet Sarı’dan çelik yapılar toplantısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Fatma Güldemet Sarı, bugün çelik yapılar sektör ...

Çelik yapılar sayesinde evde brüt satış derdi bitecek
  • 06.07.2014 11:42

Çelik yapılar sayesinde evde brüt satış derdi bitecek

Halil İbrahim Boztepe, son dönemde artmaya başlayan net değer üzerinden satışlar ...

Steelife güvenli yapılar için hafif çelik yapı sistemini öneriyor
  • 05.12.2013 16:47

Steelife güvenli yapılar için hafif çelik yapı sistemini öneriyor

Steelife Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, bu nedenle ön üretimli bir yapı sistem ...