maritbet girişmaritbet
Kardemir üretimi kısmıyor

Kardemir üretimi kısmıyor

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, demir-çelik sektöründeki krize rağmen üretimi kısmadıklarını söyledi


Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, "Demir-çelik sektöründe görülen ağır krize rağmen üretimimizi kısmadık ve yatırımlarımıza devam ettik" dedi.

Yolbulan, fabrikanın 2009 faaliyetlerinin görüşüldüğü 15. Olağan Genel Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçen yılın küresel krizin dünya ekonomileri üzerindeki etkilerinin en ağır hissedildiği yıl olduğunu söyledi.
Krizle arz talep dengelerinin tamamen bozulduğuna işaret eden Yolbulan, şunları kaydetti:

"2009 krizinde hem finans hem de reel sektör ağır yara aldı. Bu krizden en çok bütün ekonominin itici gücü demir-çelik sektörü etkilendi. Bilindiği gibi 2008 yılının son çeyreğinden itibaren satış fiyatları keskin şekilde düşmüş ve maliyetlerin altına gerilemişti. Kriz nedeniyle birçok firma faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. KARDEMİR bu ortamda krizi iyi yönetmiştir. Demir-çelik sektöründe görülen ağır krize rağmen üretimimizi kısmadık ve yatırımlarımıza devam ettik. Yatırımlarımız tamamlandığında rekabetçi şirket haline geleceğiz. KARDEMİR bundan sonra da sektördeki yerini daha da güçlendirmek için azami gayret gösterecektir."
 
ÜRETİM HEDEFİ
Genel Müdür Fadıl Demirel de dünyada ve Türkiye'de ham çelik üretiminin bir önceki yıla göre düştüğünü, KARDEMİR'in ise bunu yüzde 4 artırarak 1 milyon 131 bin 809 tona ulaştırdığını bildirdi.
Şirketlerinin zor piyasa koşullarına rağmen az stokla ürününü başarıyla satma başarısını gösterdiğine dikkati çeken Demirel, şöyle dedi:

"Devam eden yatırımlar tamamlandığında KARDEMİR yılda 1 milyon 800 bin ton üretim kapasitesine çıkabilecek. Bugün için dünya ekonomisi geleceği hakkında yorumlar yapılmaktadır. Kimilerine göre dip noktalar görülmüş yükselme başlamış, kimilerine göre ise riskler devam etmektedir. Tahminler nasıl olursa olsun bilinen bir gerçek var ki oda reel sektörün toparlanması zaman alacaktır. Çünkü, yaşanan kriz globaldir. KARDEMİR olarak olası riskler göz ardı edilmeden, sürdürülebilir başarının yakalanması için dimdik bir yönetim sergilemeye devam edeceğiz."
  • Etiketler:

Yorum Yaz