maritbet girişmaritbet
Kalekim İZODER Kalite Onay Sertifikası’nı alan ilk firma oldu!

Kalekim İZODER Kalite Onay Sertifikası’nı alan ilk firma oldu!

Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, yalıtım sektöründe İZODER Kalite Onay Sertifikası’nı alan ilk firma oldu

 

Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, yalıtım sektöründe İZODER Kalite Onay Sertifikası'nı alan ilk firma oldu.

Kalekim, İZODER tarafından haksız rekabeti önlemek, yalıtım sektörünün büyüme ve gelişmesinin sağlıklı ve sürdürülebilir koşullar içinde devamını sağlamak amacıyla başlatılan “Kalite ve Teknik Altyapı Geliştirme Hareketi” kapsamında verilen İZODER Kalite Onay Sertifikası'nı (İKOS) alarak bir ilke daha imza attı.

İZODER tarafından yapılan kontrollerde, Kalekim'in Kale EPS markasıyla piyasaya sunduğu EPS ısı yalıtım malzemelerinin temel özelliklerine dair yapılan beyanların doğru, tutarlı ve güvenilir olduğu tespit edildi. Düzenli aralıklarla piyasadan habersiz olarak alınan numunelerin İZODER'in test laboratuvarı TEBAR'da test edilmesi ve kalite yönetim sisteminde yapılan kontroller neticesinde Kalekim, İKOS almaya hak kazanan ilk firma oldu.

Kalekim'in yalıtım sektöründeki öncülüğünü ve kalitesini tescil eden İZODER Kalite Onay Sertifikası, İZODER 11. Olağan Genel Kurulu öncesinde düzenlenen törenle İZODER Başkanlar Kurulu Başkanı Sedat Arıman tarafından Kalekim Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Altuğ Akbaş'a verildi. Törende konuşan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, İZODER sanayici üyelerinin tamamının İKOS almalarını hedeflediklerini söyledi.

İKOS nedir?

İKOS, İZODER tarafından, üyeler arasında oluşabilecek haksız rekabet risklerinin asgariye indirilmesi, üyelerin güncel ve gelecekte yürürlüğe girecek teknik mevzuat ile ilgili bilgilendirilerek yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerine destek olunması, beyan değerlerinin sürekli olarak tutarlı, güvenilir olmasını temin ederek tüketicinin ve sektörün korunmasına katkı sağlanması amacıyla, hayata geçirildi.

Genel olarak İKOS çalışmaları kapsamında, ürünlerin mevcut yasa ve standartlara uygunluğu, performans beyanları esas alınarak değerlendiriliyor. Yılda en az iki kez piyasadan habersiz numuneler alınarak etiketleri kaydediliyor ve akredite bir test laboratuvar olan TEBAR A.Ş.'de deneye tabi tutularak beyan değerleri ile ölçüm değerleri mukayese ediliyor. TEBAR A.Ş. ürün etiketlerinde yazan değerler ile ölçüm sonucu elde edilen değerleri mukayese edilerek çıkan sonuçlara göre İKOS belgesinin verilip verilemeyeceği kararlaştırılıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kalekim İZODER Kalite Onay Sertifikası’nı alan ilk firma oldu!
  • 01.03.2013 13:34

Kalekim İZODER Kalite Onay Sertifikası’nı alan ilk firma oldu!

Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, yalıtım sektöründe İZODER Kal ...