maritbet girişmaritbet
Kale Grubu’nun 19’uncu karo fabrikasının temeli Çan’da atıldı

Kale Grubu’nun 19’uncu karo fabrikasının temeli Çan’da atıldı

Türk seramik sektörünün güçlü ve lider markası Kale Grubu’nun, 19’uncu karo fabrikasının temeli bayramın ikinci günü atıldı

Türk seramik sektörünün güçlü ve lider markası Kale Grubu'nun, 19'uncu karo fabrikasının temeli bayramın ikinci günü atıldı. Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur ile Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından, Çan'daki Kale Fabrikaları Alanı'nda temeli atılan yeni fabrika, Kale'nin 19'uncu karo fabrikası olarak kayıtlara geçti. 32 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen ve bittiğinde yıllık 21 milyon metrekarelik karo üretimi kapasitesine sahip olacak yeni fabrika 45 milyon TL'lik yatırımla gerçekleştiriliyor. 

56 yıllık köklü geçmişi ile bünyesinde pek çok önemli markayı ve bunları üreten fabrikaları barındıran Kale Grubu'nun 19'uncu karo fabrikasının temeli, 1957 yılında kurulan ilk seramik fabrikasının yanında atıldı. 

Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur ile Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından temeli atılan yeni fabrika ile Kale Grubu'nun Çan'daki fabrikaları, “tek alanda üretim yapan dünyanın en büyük seramik kuruluşu” özelliğini bir kez daha tescilledi. Temel atma törenine Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu ve Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'nun yanı sıra Kale Grubu yöneticileri ve çalışanları katıldı. 

Törende konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu'nun 1957'de başlayan sanayileşme aşkının her geçen yıl artarak devam ettiğini belirterek, “Bugün Kaleseramik firması Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın 12'nci en büyük seramik karo üreticisidir. Yapı kimyasalları alanında Türkiye ve bölgemizde birinci, Avrupa'da ise 5'inci sıradayız. Yüzde 100 Türk şirketi olarak havacılık ve savunma konusunda uluslararası alanda itibar kazanmış bir şirketiz, bu alanda hızlı adımlarla ilerliyoruz" dedi. 
Bayramın ikinci günü temeli atılan karo fabrikası, 32 bin metrekare kapalı alan üzerine kuruluyor. İlk etapta 20 bin metrekare günlük, 7 milyon metrekare yıllık üretim kapasitesiyle üretime başlayacak karo fabrikası, ilerleyen dönemde günlük 60 bin metrekare, yıllık 21 milyon metrekare üretim kapasitesine ulaşacak. 

80x80, 60x60 ve 45x45 sırlı granit yer karosu üretimi yapılacak yeni karo fabrikası ile artan müşteri talepleri daha kısa sürede karşılanacak. Yüksek kapasiteli ve enerji verimli çalışan fırınların kullanılacağı fabrikada bu amaçla 160 metre uzunlukta son teknoloji fırınlar çalışacak.

İlk etapta 70 kişiye doğrudan istihdam yaratacak yeni fabrikada üretim sürecine bağlı olarak ek istihdam olanağı da sağlanacak. Kale Grubu'nun Çan'daki 19'uncu karo üretim fabrikası olacak tesis 45 milyon TL yatırımla gerçekleştiriliyor.

Kısaca Kale Grubu hakkında 

1957 yılında Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş. ile temelleri atılan Kale Grubu, Türkiye'de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük etmiş, bu alandaki yatırımları ile bir dünya devi haline gelmiştir. Zaman içerisinde makine ve parça imalatı, savunma, kimya, elektrik malzemeleri, enerji, bilişim, nakliye, turizm ve gıda sektörlerinde yatırımlar yaparak büyüyen Kale Grubu, bugün her biri kendi alanlarında lider 17 şirkete sahip, Çanakkale başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli lokasyonları ile İtalya ve Rusya'da fabrika ve marka yatırımları olan, 5 bini aşkın çalışanı ile faaliyet gösteren Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşlarından biridir. Kale Grubu bugün Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın 12'nci en büyük seramik karo üreticisi, Yapı Kimyasalları sektöründe üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa'da ise 5'inci şirket durumundadır. Ayrıca yüzde 100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak havacılık ve savunma konusunda uluslararası alanda itibar kazanmış bir yapıya sahiptir. 100 ülkede, 400'ü aşkın noktada Kale markalı ürünler tüketicilerle buluşmaktadır. Kale Grubu, yarım asırdan bu yana sanayici kimliği ile topluma hizmet ederken kurucusu İbrahim Bodur'un ilke ve görüşleri doğrultusunda, başta eğitim ve sağlık olmak üzere kültür, sanat, bilim ve spor konularında topluma her zaman katkıda bulunmuş, bu katkılarını düzenli hale getirmek üzere Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nı kurmuştur.

www.kale.com.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kale Grubu'nun düzenlediği basın toplantısı yayında
  • 09.04.2014 11:15

Kale Grubu'nun düzenlediği basın toplantısı yayında

Kale Grubu genel değerlendirme yapmak amacıyla toplantı düzenledi. Toplantıdan ö ...

Daire Kartal'da 2 yıl kira garantisi fırsatı sunuluyor
  • 23.11.2018 15:55

Daire Kartal'da 2 yıl kira garantisi fırsatı sunuluyor

Bodur Gayrimenkul, Daire Kartal projesinde yeni bir kampanya başlattı. ...

'Düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanına ihtiyaç var'
  • 27.07.2018 13:23

'Düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanına ihtiyaç var'

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, inşaat sektörü ile ilgili önemli açıklama ...

Bizim Evler Güzelce yüksek yatırım potansiyeli taşıyor
  • 12.06.2018 15:57

Bizim Evler Güzelce yüksek yatırım potansiyeli taşıyor

İhlas Yapı’nın Kale Grubu ile hayata geçirdiği Bizim Evler Güzelce Büyükçekmece’ ...

Çanakkale'nin akıllı şehir olması için kolları sıvadılar!
  • 22.02.2017 10:38

Çanakkale'nin akıllı şehir olması için kolları sıvadılar!

Kale Grubu ve Türkiye Bilişim Vakfı, Çanakkale’nin akıllı şehir haline dönüşmesi ...