maritbet girişmaritbet
İzobozz deprem direncini dört kart artırıyor

İzobozz deprem direncini dört kart artırıyor

Gerek ekonomik gerekse ekolojik bir yatırım olarak günden güne önem kazanan ısı yalıtımında devrim niteliğinde yeni bir yöntem geliştirildi


Gerek ekonomik gerekse ekolojik bir yatırım olarak günden güne önem kazanan ısı yalıtımında devrim niteliğinde yeni bir yöntem geliştirildi.
 
Nanoteknolojinin imkanlarından faydalanarak üretilen ve binanın duvarlarında tek bir delik bile açmadan yapıştırma yöntemiyle monte edilen İzoBozz, deprem, ses, ısı ve nem konusunda bir ilke imza atıyor. İzoBozz, binaların depreme karşı direncini 4 kat artırıyor.
 
İzoBozz Marmara Bölgesi ana bayi Yapı-e'nin sahibi İnşaat Mühendisi Alaattin Birinci, Bozoğlu tarafından geliştirilen bu yapı malzemesinin deprem esnasında deprem şiddetini emdiğini ve duvara esneklik kazandırdığını belirtti. Bu sayede yapının ayakta kalmasının sağladığını ifade eden Birinci, "Olası bir yıkımda duvarlar kolay yıkılmayacağı için çökmeyi geciktiriyor ve binadan uzaklaşma şansı tanıyor. Böylece hem yaralanma hem de ölümler azalmış oluyor. Bunun yanı sıra İzoboz, bina yerleşmesi veya yaşlanması gibi nedenlerden dolayı meydana gelebilecek çatlak, kırılma ve dökülmelere karşı bağlayıcı bir malzeme niteliği taşıyor" diye konuştu.
 
4500 Kilo basınca dayanıklı
Birinci, yapılan testlerde uygulanan basınç karşısında İzoBozz uygulanmış duvarın çatlama, çökme ya da yıkılma süresi, uygulanmayan duvarlara nazaran 4 kat artırdığına dikkat çekti. " İzoBozz'lu duvara uygulanan 4500 kilogramlık basınca rağmen ayakta kalabiliyorken İzoBozz uygulanmayan duvarlar ise sadece 900 kilogramlık basınçta bile paramparça oluyor" dedi.
 

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz