maritbet girişmaritbet
Hekim Yapı 3. Fibercement Üretim Tesisi’ni 2014 yılından önce faaliyete geçirecek!

Hekim Yapı 3. Fibercement Üretim Tesisi’ni 2014 yılından önce faaliyete geçirecek!

Fibercement teknolojisini ülkemize 10 yıl önce getiren Hekim Yapı A.Ş., 3. Fibercement (HEKİMBOARD) Üretim Tesisi’ni 2014 yılından önce faaliyete geçirecek

“2004 yılında Türkiye'nin ilk otoklavlı fibercement levha üretim tesisini kurarak bu sektörde öncülüğü yapan Hekim Yapı, fibercement üretimi konusunda bir dünya devi olan ve Eternit markalı ürünleri ile tüm dünyada saygın bir yeri olan Etex Group'a bağlı Redco S.A. firmasından aldığı üretim lisansı ile başlattığı üretim sürecinde sekiz yıl içinde 3. fabrikasını da kurarak sektördeki liderliğini sağlamlaştırıyor.”

Bir Hekim Holding kuruluşu olan Hekim Yapı Endüstrisi Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2001 yılında Dr. Öner HEKİM ve Sn. Nafiz HEKİM tarafından çimento esaslı cephe kaplama malzemesi üretmek hedefiyle kurulmuştur. Üretime 2004 yılında REDCO S.A. firmasından alınan üretim lisansı ile başlanmış, kısa sürede artan talebi karşılamak amacıyla 2007 yılında İtalyan SIM S.r.l. firmasından alınan yeni lisans ile ikinci üretim hattı kurulmuştur. 2008 Eylül ayında yıllık 80.000 m3 fibercement levha üretim kapasitesine ulaşan Hekim Yapı her iki üretim hattını da tamamen kendi öz varlığı ile finanse ederek ülkemize modern tesisler kazandırmıştır. Hekim Yapı 2010 yılında Hendek 2.Organize sanayi bölgesinde EPS üretimi için yeni bir fabrika kurmuştur. 7.000 m² kapalı alan ve 20.000 m² açık alanda konuşlandırılan fabrikada yıllık 500.000 m3 üretim kapasitesi bulunmaktadır.

Hekim Holding bünyesindeki Prefabrik Yapı A.Ş., Özge Yapı A.Ş. ve Hebo Yapı A.Ş. prefabrik sektörünün kalite ve fiyat belirleyicisi firmalarının izolasyon ihtiyacı için ve fibercement cephe kaplama ürünleri ile beraber kullanımı için, son olarak da “kendi ürünleri ile kendine yetebilmek ve dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak'' misyonuyla nihai teknoloji ve sektörde belirleyici olacak bir kapasite ile EPS, sandviç panel ve prespanel üretimine de başlamıştır. 

3. fabrika yatırımı

Konuya ilişkin açıklama yapan Hekim Yapı Genel Koordinatörü M. Fatih Ulusoy; “1250x2500-2800-3000 mm ebatlarında ve 6mm'den 20 mm kalınlığa kadar düz, ahşap, taş, tuğla desenli ve fugalı olarak üretilen HEKİMBOARD fibercement levhalar, yapılarda estetik görünümlü dış cephe kaplaması uygulamalarında kullanılan düz veya ahşap desenli yüzey görünümüne sahip TURKSIDING doğal çimento yalıbaskı plakaları ve boya gereksinimini ortadan kaldırarak her türlü iç mekan uygulamalarında kullanılabilen üzeri farklı özellikte değişik renk ve desenlerde folyo kaplı Fibercementlam levhalar; pek çok üstün özelliğinin yanı sıra sağladığı işçilik kolaylığı ve ekonomik çözümler sayesinde mimarların ve proje bürolarının vazgeçemediği ürünler haline geldi. Bu süre zarfında Hekimboard markası ile piyasaya sunulan fibercement levhaların uygulama alanları genişleyerek önemli projelerde yer almaya başladı. Halen prefabrike yapı sektöründe iç ve dış duvar elemanı olarak geniş bir kullanım alanına sahip olan Hekimboard levhalar; okul binalarından hastane binalarına, askerî binalardan çok katlı binalara, konut binalarından tarihi eser yapılarına kadar pek çok uygulama alanında kullanılmaktadır” dedi.

Ulusoy sözlerine şöyle devam etti; “Ülkemizde çok sayıda referansa sahip gelişmiş ülkelerin kullandığı fibercement (Hekimboard) levhaları üretecek üçüncü fabrikasını kurma yolunda çalışmalarına başlayan Hekim Yapı, yeni yıla girmeden üretim tesisini devreye almayı hedefliyor. 20 milyon dolara mal olması beklenen bu üçüncü tesisle, sadece fibercement üretimine ait yatırımların toplam tutarı 70 milyon dolara, tüm yatırımların toplamı ise 95 milyon dolara ulaşmış oluyor. Tüm yatırımların tamamlanması durumunda halen 400 kişinin çalışmakta olduğu ve toplam 100.000 m2 bir alan üzerinde yerleşik bulunan Hendek tesislerinde bu sayının 500'ü aşması bekleniyor. Yıllık 80.000 m3 seviyesindeki fibercement üretim kapasitesi de yeni üretim tesisinin devreye girmesi ile 115.000 m3 seviyesine ulaşacak. Hekim Yapı, fibercement üretiminde kullanılan kuvars madenini kendi tesislerinde mikronize olarak öğütmekte ve kullanmaktadır. 10 yıl önce know-how alarak üretime başlayan Hekim Yapı artık tüm dünyaya teknoloji transfer edecek deneyime ve bilgi birikime ulaşmıştır” dedi.

Hekimpor, Hekimpanel, Hekimplast

Hekim Yapı, 10 farklı sektörde faaliyet gösteren toplam 8 firma ve 4 işletmeden oluşan Hekim Holding'e bağlı bir kuruluş olup, 2011yılında üç farklı ürüne ait üretim tesisini de tamamlamıştır. İzolasyon sektöründe önemli bir yeri olan EPS ürünler HEKİMPOR markası ile üretilmektedir. Üstün kalitesi ile kısa zamanda pazardaki yerini alan EPS ürünlerinin çeşitliliği her geçen gün daha da zenginleşmekte, kullanıcıların her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde ürün geliştirilmekte ve yıllık 500.000 m3 seviyesinde bulunan üretim kapasitesini artırma çalışmaları devam etmektedir. Hekim Yapı, çatı ve cephe kaplama sektörünün bir başka dalı olan sandviç panel üretiminde de iddialı bir şekilde piyasaya girmiştir. 2011 yılında işletmeye alınan kontinü sandviç panel üretim tesisinde HEKİMPANEL markası ile EPS veya taş yünü dolgulu çatı ve cephe panelleri üretilmektedir.

Yıllık 2.000.000 m2 panel üretim kapasitesine sahip tesiste sadece Hekim Yapı'ya özel olmak üzere bir yüzü boyalı sac diğer yüzü ise fibercement veya PET levhadan ibaret olan duvar panelleri yine kontinü olarak üretilebilmektedir.

Üretiminde stratejik öneme sahip ara ürünleri de kendi üretme politikasını sürdüren Hekim Yapı, panel üretiminde kullandığı PET levhaların yanı sıra yine fibercement levhaların lamine edilmesinde kullandığı PET folyoları da HEKİMPLAST markası ile kendisi üretmektedir. Özellikle nemli ve kimyasal buhar ihtiva eden kapalı mekânların çatı ve duvar kaplamalarında kullanılan bu paneller kullanıcılar tarafından büyük ilgi ile karşılanmaktadır.

AR-GE ve kalite

Hekim Yapı'nın ürün çeşitliliğine, kalite artışına ve çevre korumaya yönelik Ar-Ge çalışmaları devam etmektedir. Her üç üretim dalında farklı kullanım alanları bulunması, bu uygulama alanlarında daha ekonomik, estetik ve pratik çözümler sunabilen ürün çeşitlerinin geliştirilerek nihai kullanıcıların hizmetine sunmayı
hedefleyen Hekim Yapı; ayrıca üretim sürecinde çevreye olumsuz olabilecek tüm faktörleri ortadan kaldırmak, insana ve çevreye saygılı bir üretim sürecini firma kültürü haline getirmeyi de ana hedefleri olarak belirlemiştir. Bu amaçla daha önceki yıllarda alınan ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerine, 2012 yılı içinde 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgelerini de ekleyerek insana, çevreye, müşteriye ve kaliteye önem veren bir yönetim anlayışını daha etkin bir duruma getirmiştir.

Yatırımlar sürüyor

Yatırımlarına ara vermeyen Hekim Holding'in halen devam eden önemli bir yatırımı da Türkiye'de ilk kez üretilecek geniş açıklıklı ve 8 katlı hafif çelik yapılardır. Ayrıca izolasyonlu duvar panelleri ve panel bileşenleri üretimidir. 8 katlı hafif çelik yapı üretim hattına ilişkin teknoloji transfer anlaşması imzalanmış olup fabrika inşaatına Hekim Yapı'nın Hendek tesislerinde devam edilmektedir. 2013 yılı Ağustos ayında devreye alınması planlanan bu tesis ile ülkemizde önemli bir açığın kapanması hedefleniyor.

Hedefler

Şu an 400 kişinin istihdam edildiği üretim tesislerinde, yeni üretim tesisinin devreye girmesi ile birlikte sayının 500'e ulaşacağı öngörülüyor. 2013 yılında en büyük hedefi kurulumu devam eden üçüncü üretim tesisinin yıl sonuna kadar devreye almak ve 2014 yılına % 45 civarında bir kapasite artışı ile girmek olan Hekim Yapı, satış cirosunu bu yıl 2012 yılına göre %20 civarında artış göstereceğini tahmin etmektedir. Firma, yurt dışından gelen talepleri göz önüne alarak yaptığı değerlendirmelerde satışlarda ihracatın payının ise %15'ten %20 'ye ulaşacağını öngörmektedir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hebo Yapı, Turabexpo'ya katıldı
  • 01.12.2018 11:17

Hebo Yapı, Turabexpo'ya katıldı

Hekim Holding grup şirketlerinden Hebo Yapı, 2. Türk-Arap Gayrimenkul, Proje, Ya ...

Hekim Yapı 41. İstanbul Yapı Fuarı'nda yeni ürünlerini sergiledi
  • 16.05.2018 09:55

Hekim Yapı 41. İstanbul Yapı Fuarı'nda yeni ürünlerini sergiledi

Hekim Yapı AŞ, 41. İstanbul Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'nda ...

Hekim Yapı ihracatını yüzde 80 artırdı
  • 09.05.2018 09:28

Hekim Yapı ihracatını yüzde 80 artırdı

Hekim Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özge Hekim, TÜYAP’ta düzenlenen 41. Yapı Fua ...

Heki Yapı TEBİF Fuarı'na katıldı
  • 06.05.2018 09:57

Heki Yapı TEBİF Fuarı'na katıldı

Hekim Holding'in şirketlerinden biri olan Hekim Yapı A.Ş., TEBİF (Türkiye İnşaat ...

Kentsel dönüşüm ile yapı sektöründeki ivme artıyor
  • 27.12.2016 08:38

Kentsel dönüşüm ile yapı sektöründeki ivme artıyor

Sektörün güncel uygulama ve yeni genelgelerle sürekli gelişim gösteren yapı sekt ...

Başakşehir Evleri'nin dış cephesine Hekim Yapı imzası
  • 09.11.2016 09:48

Başakşehir Evleri'nin dış cephesine Hekim Yapı imzası

Hekim Yapı AŞ'nin ürünleri İstanbul Başakşehir'de inşaatı tamamlanan Başakşehir ...