maritbet girişmaritbet
Dow Bina Çözümleri, 40 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini iki kat artırdı!

Dow Bina Çözümleri, 40 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini iki kat artırdı!

Gökhun Kurt, ısıtma ve soğutmada harcanan enerjiyi ve karbon emisyonunu yarı yarıya azaltan ürünler üreterek çevreye büyük katkı sağladıklarını ifade etti

 

Gökhun Kurt, ısıtma ve soğutmada harcanan enerjiyi ve karbon emisyonunu yarı yarıya azaltan ürünler üreterek çevreye büyük katkı sağladıklarını ifade etti.

Gerçekleştirdikleri 40 milyon dolarlık yatırımla kapasitelerini iki kat artırdıklarını vurgulayan Gökhun Kurt, ısıtma ve soğutmada harcanan enerjiyi ve karbon emisyonunu yarı yarıya azaltan ürünler üreterek çevreye büyük katkı sağladıklarını ifade etti.

Uluslararası CE belgeli üretime geçiş ve kapasite artışı için 40 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyleyen Dow Bina Çözümleri Yapı Ürünleri Satış Müdürü Gökhun Kurt,  bu yatırımla kapasitelerini iki katına çıkardıklarını aktardı. Kurt, böylece 750 bin metreküp üretim kapasitesine ulaştıklarını dile getirdi. Ürünlerini Avrupa Birliği standartlarında, ürettiklerini belirten Kurt, bina ömrü boyunca başlangıçtaki ısı yalıtımı performansını devam ettiren, ısıtma ve soğutma amacıyla harcanan enerjiyi ve dolayısıyla karbon emisyonunu yarı yarıya azaltan ürünler üreterek çevreye büyük katkı sağladıklarını savundu. Üretimden uygulamaya ve sonrasında uzun ömürlü kullanıma kadar her alanda çevreye dost bir yaklaşım benimsediklerine dikkat çeken Kurt, “Bu yaklaşımımızı geliştirerek sürdürmeyi hedefliyoruz. Isı yalıtımı bilincinin yaygınlaşması, ürünümüzün doğru kullanılması ve tanınması için yaptığımız çalışmalara 2012'de daha yoğun olarak devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları artık biraz daha genişleterek hem sektörü hem de kamuoyunu doğru ısı yalıtımı konusunda daha fazla bilgilendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Dow Bina Çözümleri'nin, Dow Chemical'ın Doğu Avrupa Gelişim ve Büyüme Bölgesi'ne bağlı olarak 39 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren Dow Türkiye'nin yapı malzemeleri alanındaki işkollarından biri olduğunu anlatan Gökhun Kurt, ana faaliyet alanlarının ısı yalıtımı ürünleri ve sistemleri olduğunu aktardı. “Dünyada ve özellikle hızla gelişen bölgemizde, ısı yalıtımı ve inşaat malzemeleri konularında ürün ve çözüm yelpazemizi genişletmeyi amaçlıyoruz” diyen Kurt, Gebze Dilovası'ndaki üretim tesislerinin, Dow'ın Avrupa'da Styrofoam XPS ısı yalıtım levhası üreten 15 fabrikası arasında kuruluş sırası olarak 10'uncu sırada faaliyet gösterdiğini kaydetti. Türkiye'de gerçekleştirilen çok büyük projelerde 15 yıldır Styrofoam yalıtım ürünleri kullanıldığını vurgulayan Kurt, teknolojileri, kalite kontrol sistemleri, Ar-Ge ve test laboratuvarlarına yaptıkları yatırımlarla sektörde fark yarattıklarını iddia etti. Binalarda birçok detayda Styrofoam ürünlerinin kullanıldığına dikkat çeken Kurt, “Çatılarda Roofmate, zeminlerin yalıtımı için Floormate, duvarların dıştan yalıtımında Shapemate ve duvarların içten yalıtımında Styrofoam IB olmak üzere binanın her kesimi için teknik ihtiyaçlar dikkate alınarak ürünlerimiz geliştirildi. Styrofoam ısı yalıtım ürünleri dışında Insta-stik (dübelsiz mantolama sistemleri), Core Composite (kompozit ısı yalıtım levhaları), Thermomanto (kırma çatı çözümleri) gibi ürünlerimiz de bulunuyor” şeklinde konuştu.

Isı yalıtımı uygulamaları artıyor”

“Dow-Styrofoam ısı yalıtım ürünlerimizin bilinirliğinin ve güvenilirliğinin yüksek olmasının etkisiyle hem yeni projelerde hem de renovasyon projelerinde her zaman en çok tercih edilen firmalardan biriyiz” diyen Kurt, pazarın lider firmaları arasında ilk sıralarda yer aldıklarının altını çizdi. Enerji Kimlik Belgesi'nin zorunlu hale gelmesiyle 2011 ve 2012 ilk çeyreğinin firmaları açısından oldukça verimli geçtiğini söyleyen Gökhun Kurt, “Isı yalıtımı uygulamalarında artış gözlenmeye başladı ve bu da satışlarımıza yansıdı. 2011 yılında ayrıca firmamız ve sektörümüz için önemli bir uygulamaya imza attık. Yıllardır Türkiye'de sayısız projede kullanılan Styrofoam levhaların üzerine artık Dow logosunu basıyoruz. Bugüne kadar pazarda en çok taklit edilen ürünlerden biri bizim ürünümüz oldu” diye konuştu.

Pek çok XPS levhanın mavinin çeşitli tonlarında olduğunu vurgulayan Gökhun Kurt, bunların içinde merdiven altı üretilen, kalitesiz ürünlerin de olduğunu kaydetti. “Biz logo uygulaması ile sektörün kanayan yarası merdiven altı üretim ve bundan doğan haksız rekabeti engellemeyi hedefledik” diyen Kurt, her bir dış cephe ısı yalıtımı levhasının üzerine uzaktan da algılanabilecek şekilde Dow logosu basıldığını aktardı. Böylece ürünlerinin mavi renkli kalitesiz taklitlerinden kolayca ayrılmasını sağladıklarına dikkat çeken Kurt, mantolamada kullanılan ürünlerde 33 mw düşük ısı iletkenlik değerine sahip ve CE işareti taşıyan tek ürünü ürettiklerinin altını çizdi. Kalitesiz ve ısı iletkenliği yüksek ürünlerin kendi ürünleri ile karıştırılmaması için bu adımı attıklarını belirten Kurt, ayrıca iş ortakları ile birlikte Blue Safe Mavi Kale ısı yalıtım sistemlerinde 10 yıl garanti verdiklerini bildirdi. Yeniliklerinden bir diğerinin de Styrofoam LB White ve IBF White kullanılarak üretilen hazır kartonpiyerler olduğuna dikkat çeken Gökhun Kurt, şöyle devem etti: “Bu yeni nesil kartonpiyerler, hafif ve esnek yapısıyla hem uygulama hem de kullanım açısından çok pratik. Uygulama esnasında kesmesi ve yapıştırması çok kolay olan ürün, kırma dökme işlemleri olmadığı ve etrafı kirletmediği için mobilyalı mekanlarda sorunsuz uygulanabiliyor. Üstelik ürün iki metre uzunluğunda olduğu için montajda minimum sayıda ek yeri oluşuyor.”

Kobinden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dow Bina Çözümleri, Yapı Fuarı’nda büyük ilgi gördü
  • 10.05.2014 15:25

Dow Bina Çözümleri, Yapı Fuarı’nda büyük ilgi gördü

Dow Bina Çözümleri, yapı malzemesi ürünlerini 37. Yapı Fuarı’nda profesyonelleri ...

Bennu Gerede’nin Blue’Safe Mavi Kale fotoğrafları Erzurum’da sergileniyor!
  • 27.05.2013 14:37

Bennu Gerede’nin Blue’Safe Mavi Kale fotoğrafları Erzurum’da sergileniyor!

Ünlü fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede’nin, yalıtım konulu fotoğraflarının yer ald ...

Bennu Gerede'nin Yalıtımın Mavi Yüzü sergisi, Iyaşpark AVM'de!
  • 25.01.2013 11:48

Bennu Gerede'nin Yalıtımın Mavi Yüzü sergisi, Iyaşpark AVM'de!

Ünlü fotoğrafçı Bennu Gerede’nin, enerji verimliliği konusunda farkındalık yarat ...

Dow, çatınızda meyve sebze yetiştirme fırsatı sunuyor!
  • 21.11.2012 10:00

Dow, çatınızda meyve sebze yetiştirme fırsatı sunuyor!

Yaşadığınız evin bahçesi yok diye üzülmeyin, artık evinizin çatısında kendinize ...

Dow Bina Çözümleri, 40 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini iki kat artırdı!
  • 14.11.2012 09:40

Dow Bina Çözümleri, 40 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini iki kat artırdı!

Gökhun Kurt, ısıtma ve soğutmada harcanan enerjiyi ve karbon emisyonunu yarı yar ...

Dow Bina Çözümleri’ne göre binaların enerjisini ısınma ve soğutma harcıyor!
  • 30.10.2012 11:03

Dow Bina Çözümleri’ne göre binaların enerjisini ısınma ve soğutma harcıyor!

Tasarrufun önemini vurgulamak için her yıl kutlanan 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü ...