maritbet girişmaritbet
ÇATIDER’e göre ihmal ve bilgisizlik çatı yangınlarına davetiye çıkarıyor!

ÇATIDER’e göre ihmal ve bilgisizlik çatı yangınlarına davetiye çıkarıyor!

Ülkemizde çatılar konusundaki ihmal ve bilgisizlik bir çatıda yaşanabilecek en tehlikeli olaylardan biri olan çatı yangınlarına davetiye çıkarıyor

Ülkemizde çatılar konusundaki ihmal ve bilgisizlik bir çatıda yaşanabilecek en tehlikeli olaylardan biri olan çatı yangınlarına davetiye çıkarıyor. Can kayıplarına, sakatlanmalara yol açabilen, ülke ve bireylerin ekonomilerine zarar veren ve en son 2010 yılındaki Haydarpaşa Gar Binası yangını örneğindeki gibi tarihi değerlerimizin yitirilmesine sebep olan çatı yangınları geri dönüşü mümkün olmayan derin yaralar açabiliyor. Bu gizli tehlikeyi önlemenin tek yolu çatılarda yapım, tamirat, tadilat veya yenileme söz konusu olduğunda işi uzman kişilere bırakmak.

Yangından Korunma Haftası olarak bilinen 25 Eylül – 1 Ekim haftası kapsamında çatı yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan ÇATIDER (Çatı Sanayici ve İşadamları Derneği) Başkanı M. Nazım Yavuz, genellikle tamiratlar, baca dibi ve detay izolasyonları sırasında çıkan çatı yangınlarını önlemenin aslında hiç zor olmadığını belirtti. Uzman bir firma sorumluluğunda doğru planlama, doğru ekipman seçimi, işin ehli, bilgili ve tecrübeli elemanların çalıştırılması ve iş güvenliği tedbirleri ile çatılardaki can ve mal kayıplarının önlenmesinin her zaman mümkün olduğunu söyleyen Yavuz, ÇATIDER olarak bu konularda eğitim verdiklerini ve üyelerini, çatı ile ilgili tüm ilgilileri çatı konusunda bilgilendirme ve uygulama çalışmaları yaptıklarını belirtti.

ÇATIDER Başkanı, “Çatılarda tamirat, yenileme gibi yapılacak her türlü iş, binanın yapısına, mevcut projesine veya yenileme projesine uygun olarak bir mimar veya mühendisin veya bir uzmanın yönlendirmesi ve görüşü doğrultusunda planlanmalı. Özellikle tarihi ve eski binalarda uygulamanın yapılacağı yer önceden görülmeli, tehlikeler ve tehlike boyutları görülerek gerekli önleyici tedbirler alınmalı, gerektiğinde yangın konusunda uzman kişilerin desteği ve görüşlerine başvurulmalı.” dedi.

Her çatı birbirinden farklı olduğu için farklı uygulama ve çözümlere ihtiyaç duyulduğunu belirten M. Nazım Yavuz, bu nedenle tamirat veya tadilat işlerinde çatının detaylarına ve standartlara uygun malzeme seçiminin de uzman seçimi gibi hayati önem taşıdığını vurguladı. Yavuz, “Çatıda yapılan her iş küçük dahi olsa önemsenmeli ve ciddiyetle ele alınmalı. Mevcut ustalar tarafından hemen yapılsın diye düşünmek yerine uygun malzeme ile konusunda uzman çatı ustaları tarafından yapılmasını sağlamak gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

ÇATIDER üyeleri güvenli çatılara imza atıyor

ÇATIDER üyesi uygulayıcı firmaların standartlara uygun uygulama yaptıklarını, aksi halde üye olamayacaklarını söyleyen Yavuz, üretici firmaların da Avrupa standartlarında üstün teknoloji ile üretim yaptıklarını ve ürünlerinin garantili olduğunu vurguladı. Yavuz, ÇATIDER'e üye firmaların çalıştırdığı ustaların sigortalı olduklarını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!
  • 04.06.2022 10:28

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şena ...

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanlığına 2. kez Yaşar Şenal seçildi
  • 22.02.2022 11:38

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanlığına 2. kez Yaşar Şenal seçildi

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) 10. Olağan Genel Kurulu'nda yeni ...

Emlak balonu 2021’de patlar mı yoksa uçar mı?
  • 02.12.2020 11:41

Emlak balonu 2021’de patlar mı yoksa uçar mı?

Emlak balonu söylemleri ne kadar gerçeği yansıtıyor ve Türkiye'de emlak krizi ol ...

Yataş’ın "Efsane Uyku Günleri" başladı
  • 24.11.2020 11:33

Yataş’ın "Efsane Uyku Günleri" başladı

Türkiye’nin uyku ürünlerinde kalite, konfor ve yeni teknoloji denince ilk akla g ...

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in aile saadeti
  • 09.11.2020 10:54

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in aile saadeti

Ünlü oyuncu Fahriye Evcen ile Burak Özçivit, geçtiğimiz gün bir AVM'de objektifl ...