maritbet girişmaritbet
Braas, Red Dot tasarım ödüllü TegaLModerN’i Türkiye’de üretiyor!

Braas, Red Dot tasarım ödüllü TegaLModerN’i Türkiye’de üretiyor!

Dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticisi Braas Çatı Sistemleri, özellikle modern çizgilere sahip yapılara yönelik olarak geliştirdiği TegaLModerN modelini Türkiye’de üretmeye başladı

Dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticisi Braas Çatı Sistemleri, özellikle modern çizgilere sahip yapılara yönelik olarak geliştirdiği TegaLModerN modelini Türkiye'de üretmeye başladı. 2009 yılında, Almanya fabrikalarında üretilen TegaLModerN' i ülkemizdeki tüketicilerine sunan Braas, ürünün mimar ve tasarımcılardan yoğun ilgi görmesi üzerine Türkiye'de üretilmesi için 2011 yılında yatırım kararı aldı. Braas, bu amaçla kapasite artırımının yanı sıra, üretim teknolojisi ve insan kaynakları anlamında da yatırımlar yaptı. Braas' ın Almanya'daki Teknik Merkezinde onlarca kalite testinden başarıyla geçen Türkiye üretimi TegaLModerN' in özellikle modern çizgilere sahip, nitelikli projelerde tercih edilmesi bekleniyor. 2010 yılında uluslararası Red Dot tasarım ödülüne layık görülen TegaLModerN,  mimar ve tasarımcılara üçüncü boyuttan vazgeçmeden düzlemsel ve geometrik çizgilere sahip bir çatı kaplaması tasarımı sunuyor.

Ülkemizde faaliyete başladığı ilk günden bu yana birçok ilke imza atan Braas Çatı Sistemleri, Almanya fabrikalarında ürettiği TegaLModerN' i 2009 yılında Türkiye'deki tüketicilerine sunmaya başladı. Braas' ın özellikle Avrupa'daki modern mimari çizgilere yönelik olarak geliştirdiği TegaLModerN, ülkemizdeki mimar ve tasarımcıların da beğenisini kazandı. 2011 yılındaki yatırım kararını takiben, gerek insan kaynakları gerekse üretim teknolojisi anlamında yatırımlar yapan Braas, TegaLModerN için kapasitesini de arttırdı.

Yenilikçi ve iddialı tasarımı ile dikkat çeken TegaLModerN, uzun ve derin bir araştırma sonucu yeni nesil teknolojilerle geliştirildi. Geometrik hatlar, düz profil ve üçüncü boyutun sağladığı gölge efekti ile çatılarda fark yaratan TegaLModerN, Türkiye'de gerçekleşen üretiminde Granit Gri rengi ve STAR yüzey teknolojisi ile kullanıcılarla buluşuyor. TegaLModerN ürün gamında, havalandırma, geçiş, şet ve yarım kiremit gibi birçok tamamlayıcı sistemik kiremit de bulunuyor.

Dünyanın en eski ve saygın tasarım enstitülerinden “Design Zentrum Nordrhein Westfalen” tarafından, her yıl 60 farklı ülkeden, 12.000'in üzerindeki başvuru, farklı kategorilerde Red Dot tasarım ödülü alabilmek için yarışıyor. Değerlendirmelerin yenilik derecesi, işlevsellik, kalite, çevreye olan duyarlılık ve ergonomi gibi birçok ürün özelliğine göre itina ile yapıldığı bu prestijli ödül 2010 yılında TegaLModerN' e de verilmişti.

Braas İcra Kurulu Başkanı Daniş Navaro, üretim hattından çıkan ilk ürün sonrasında: “Çatı bir yapının en önemli bölümlerinden biri. Günümüzde mimarlar tasarımlarında birçok farklı konuyu aynı anda ele almak durumundalar. Örneğin; sürdürülebilirlik, yapının çevresiyle ve bulunduğu bölgeyle barışık olması ve o bölgenin mimari yapı kültürüne uygun olması bunlardan sadece bazıları. Bir çatı tasarımında yangın güvenliğinden, rüzgâra kadar pek çok faktör mimarlar ve tasarımcılar tarafından ele alınıyor. Bu noktada inovasyonu temel strateji olarak benimseyen Braas Çatı Sistemleri, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu amaca hizmet edecek ürün ve çözümler geliştirmeye devam ediyor. TegaLModerN' i bu anlamda çok önemli görüyor ve sektörün değerli mensupları tarafından beğeni ile karşılanacağını umuyoruz” yorumunda bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Braas, kentsel dönüşümle çatıları enerji üssü yapacak!
  • 26.01.2016 17:23

Braas, kentsel dönüşümle çatıları enerji üssü yapacak!

Firma, yenilenebilir enerji kaynaklarından en üst seviyede yararlanmayı hedefliy ...

ÇATIDER 2013 yılında 792 mimarlık öğrencisine eğitim verdi
  • 14.01.2014 10:56

ÇATIDER 2013 yılında 792 mimarlık öğrencisine eğitim verdi

ÇATIDER’in uygulamalı çatı kaplama malzemeleri ve çatı sistemleri eğitimleri 201 ...

Braas Divoroll Premium WU ile su yalıtımında yeni çözümler!
  • 04.06.2013 16:39

Braas Divoroll Premium WU ile su yalıtımında yeni çözümler!

Dünyanın en büyük kiremit ve çatı çözümleri üreticisi Braas Çatı Sistemleri, “Ça ...

Braas, 36. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’a katılıyor!
  • 19.04.2013 10:10

Braas, 36. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’a katılıyor!

Dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticisi Braas, 24 - 28 Nisan 2013 ...

Braas, çatı sağlık raporu ile çatıların durumunu ortaya koyuyor!
  • 09.04.2013 16:09

Braas, çatı sağlık raporu ile çatıların durumunu ortaya koyuyor!

TUİK raporlarına göre ülkemizdeki konutların % 40’ından fazlasında sızdıran çatı ...

Braas Divoroll Clima+S, çatılarda su yalıtımını enerji tasarrufuna dönüştürecek!
  • 05.03.2013 16:17

Braas Divoroll Clima+S, çatılarda su yalıtımını enerji tasarrufuna dönüştürecek!

Dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticisi Braas’ın en yeni ürünleri ...