maritbet girişmaritbet
Boya sektörü 1.5 milyar dolarlık dev: Polisan

Boya sektörü 1.5 milyar dolarlık dev: Polisan

Polisan CEO’su Erol Mizrahi, Türkiye’nin bugün sektörel yapısı ve gücü itibarı ile Avrupa’nın 6. büyük boya üreticisi konumunda olduğunu ve boya sektörünün 1.5 milyar dolarlık dev bir sanayi haline geldiğini söyledi

 


 
Polisan CEO'su Erol Mizrahi, Türkiye'nin bugün sektörel yapısı ve gücü itibarı ile Avrupa'nın 6. büyük boya üreticisi konumunda olduğunu ve boya sektörünün 1.5 milyar dolarlık dev bir sanayi haline geldiğini söyledi.
 
Türkiye'nin önde gelen boya üreticilerinden Polisan Boya, artık geleneksel hale gelen iftar yemeğini 25 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirdi.
Polisan bayilerinden oluşan yaklaşık bin beş yüz kişinin katıldığı iftar yemeğinde Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, grubun CEO'su Erol Mizrahi ve üst düzey yönetim de yer aldı. 

İftar yemeğinde ilk sözü alan Necmettin Bitlis, Polisan olarak çok geniş bir aile olduklarını ve her geçen gün büyüdüklerini söyledi.

Boya tüketimi artacak
Daha sonra gurubun CEO'luğunu yürüten Erol Mizrahi, Polisan ve boya sektörü hakkında bilgiler verdi. Türkiye'nin bugün sektörel yapısı ve gücü itibarı ile Avrupa'nın 6. büyük boya üreticisi konumunda olduğunu ve boya sektörünün 1.5 milyar dolarlık dev bir sanayi haline geldiğini ifade eden Mizrahi, 2009 yılında yaşanan çalkantıların sektörde doğal olarak bir daralma yarattığını söyledi.
 
Bu daralmanın yüzde 5 seviyelerinde gerçekleştiğini tahmin ettiklerini belirten Mizrahi; “Ancak 2010 yılının ilk yarısı geride kaldığında, sektörümüzde kayda değer bir canlanma yaşandığını söyleyebilirim. Ülkemizin düzelen ekonomik koşulları, buna bağlı kentleşme süreci ve yaşam kalitesinin artması ile birlikte boya tüketiminin önümüzdeki yıllarda artması kaçınılmaz” dedi.
 
2009'a göre 2010 yılında yüzde 38 büyüdüklerini söyleyen Erol Mizrahi,  Ar-Ge'ye 5 milyon dolar yatırım yaparak yenilediklerini vurguladı. Mizrahi ayrıca, yurtdışından yabancı ortaklık teklifleri geldiğini ve Polisan'a katkısı olduğuna inandıklarında işbirliğine gidebileceklerini de sözlerine ekledi.
 
Polisan uygulaması: “Home Cosmetics”
Boyayı tozlu raflardan cıkartıp, ev dekorasyonunun bir parçası yapma amacında olduklarını belirten Mizrahi, bu konuda Polisan'ın sektörde öncü olduğunu, “Home Cosmetics” kavramını yarattıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacımız tüketicilerin boyayı dekorasyon malzemesi olarak algılamasıdır. Bunun için yatırımlarımız devam ediyor. Bu amaca hizmet edecek Türkiye çapında 40'a yakın “shop” kimliğinde alışveriş noktası yarattık.”
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz