maritbet girişmaritbet
Tip imar yasasıyla birlikte baz istasyonlarına özgürlük getirildi!

Tip imar yasasıyla birlikte baz istasyonlarına özgürlük getirildi!

Binalar için bütün kat maliklerinin onayı gerekiyor ama kamu arazileri, yollar ve sokaklar için vatandaşın hiçbir onayı istenmiyor

Binalar için bütün kat maliklerinin onayı gerekiyor ama kamu arazileri, yollar ve sokaklar için vatandaşın hiçbir onayı istenmiyor. Yani evinizin çatısına izin vermeyerek baz istasyonu kurdurmayabilirsiniz fakat evinizin hemen önüne istasyon kurulmasına müdahale edemezsiniz.

Planlı alanlar Tip İmar Yasası Yönetmeliği ile özel mülkiyetlerde elektronik haberleşme aracı kurulamayacak fakat mülkiyetinizin önüne kurulabilecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun “uygun” gördüğü alanda imar planı kararı aranmaksızın baz istasyonu kurulabilecek. Büyükşehir sınırları içerisinde yer seçim belgesi vermeye ve ücretini almaya yetkili olan kurum “İstanbul Büyükşehir Belediyesi” olarak belirlendi fakat ücreti ödenmesine rağmen yirmi gün içinde verilmeyen yer seçim belgesi verilmiş sayılıyor.

Elektronik Haberleşme İstasyonlarına Özgürlük Getirildi…

Gayrimenkul alanında her türlü hukuki işleyişi değerlendiren ve yorumlayan Gayrimenkul Hukuk Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel; “Çıkan Planlı Alanlar Tip İmar Yasası Yönetmeliğinde baz istasyonlarıyla ilgili olarak “kamuya ait umumi hizmet alanları ile ilgili idarelerin tasarrufu altındaki yol, otopark, yaya bölgesi gibi yerlerde kamu hizmetinin yürütülebilmesi ve iletişimin sürdürülebilmesi için gerekli tedbirler ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun uygun görüşü alınmak suretiyle elektronik haberleşme istasyonu kurulabilir. Özel mülkiyete tabi arsa ve binalarda ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun uygun görüşü ile beş yılda bir yenilenmek ve kat maliklerinin muvafakatı alınmak şartıyla ilgili idarelerden ruhsat alınarak elektronik haberleşme istasyonu kurulabilir.” şeklinde düzenlenmiştir. Bunun anlamı siz apartmanınızın çatısına istasyon kurulmamasını isteyebilirsiniz, buna izin de vermeyebilirsiniz ve bu durumda istasyon kurulamaz, fakat Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan bölgesel olarak yoğun ve uygun bulunan kamu alanlarında baz istasyonu kurulabilir. Bu sizin apartmanımızın üzerine kurulmasını istemediğiniz cadde üzerinde bile olabilir.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tip imar yasasıyla birlikte baz istasyonlarına özgürlük getirildi!
  • 23.09.2013 13:02

Tip imar yasasıyla birlikte baz istasyonlarına özgürlük getirildi!

Binalar için bütün kat maliklerinin onayı gerekiyor ama kamu arazileri, yollar v ...