maritbet girişmaritbet
Esenyurt'taki Yenikent ve Ardıçlı mahallelerinde tapu sorunu bitti!

Esenyurt'taki Yenikent ve Ardıçlı mahallelerinde tapu sorunu bitti!

Esenyurt Belediye Başkanı NecmiKadıoğlu'nunu talimatı ile Yenikent ve Ardıçlı mahallelerindeki tapu davaları sonuçlandırıldı

Tapu mağdurları Meclis gündeminde

Esenyurt Belediye Meclisi, Mart ayının ilk oturumunda Yenikent ve Ardıçlı Mahallelerinde yıllardan beri süre gelen davaların sonuçlandırılması ve tapuların dağıtılmasını da içeren bir dizi kararı gündemine aldı. Birinci oturumunda toplam 11 gündem maddesi görüşülürken CHP grubunun verdiği yazılı önergelerin başkanlık makamına havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. 
 
Muhalefet açıklama istedi
Önergelerin okunması ve havale edilmesi ardından, BDP'li meclis üyesi Arzu Moco söz alarak, son günlerde Ardıçlı Mahallesi sakinlerinin yaşadıkları arsa ve tapu sıkıntıları hakkında bilgi verilmesini istedi. Moco ayrıca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'yle ilgili olarak kadınlara yönelik şiddetin devam ettiğini ve Esenyurt'ta yapılacak olan Kadın Konuk Evi ile ilgili çalışmaların ne aşamada olduğunu sordu. 
 
Batmazoğlu detayları ile açıklama yaptı
Ardıçlı Mahallesi'nde yaşanan sıkıntı hakkında kürsüye gelerek söz alan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Av. Emin Batmazoğlu, konu hakkında detayları ile açıklamalarda bulundu. Batmazoğlu, “Bu konunun bir evveliyatı var. 1990'lı yıllarda Yenikent ve Ardıçlı mahallelerinin bulunduğu yerlerde her biri 12 - 14 dönüm olan toplam 22 ayrı parselde mülkiyet sorunu vardı. Biz iktidara geldiğimiz dönemde 2 problemli mahallemizden biri de Ardıçlı Mahallesi'ydi. Bu problem bir an önce çözüme kavuşması gereken sorunlarımızın başında yer alıyordu. Belediye başkanımızın talimatıyla hukuk işleri müdürlüğü olarak konuyu hemen incelemeye aldık. Yaptığımız çalışmalarda 22 parsel hakkında davaların devam ettiğini ve 16 - 17 yıldan beridir mahkemece herhangi bir kararın verilmediğini tespit ettik” dedi. 
 
Batmazoğlu konuyu çizelge ile anlattı
Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Av. Emin Batmazoğlu konu hakkındaki açıklamalarına devam ederek yazı panosunda yaşanan sürecin teknik detaylarını çizelgeler ile anlattı.
 
Batmazoğlu şöyle devam etti; "Davaların tarafları Avcılar Firuzköy'de oturan bir grup vatandaşımız. Buradaki 22 parselin kendilerine ait olduklarını iddia ederek mahkemeye başvurmuşlar. Dava devam ediyor. Orada ikamet edenlerin de karşı savunma olarak "buralar bizimdir" diye karşı dava açmışlar. En sonunda Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu'nun talimatı ile vatandaşa verdiğimiz söz doğrultusunda davalara bizler müdahil olarak sonuçlandırdık. Mahkeme o tarihte söz konusu mahallelerde oturan vatandaşımızın lehine sonuçlandı.
 
Burada dikkat etmemiz gereken hususa gelince tapu kütüğünde adı geçen vatandaşların adına hüküm tesis etti. Şimdi tapulama mahkemesinde ve bizim uygulamayı esas aldığımız uygulamada tapu maliklerinin isimlerini mahkeme belirledi. Yani belediyenin burada mülkiyet anlamında herhangi bir idari tasarrufu, herhangi birine vermesi gibi herhangi bir tercihi söz konusu değildir. Tapulama mahkemesinde hisseler kime aitse herkesin hisse miktarı ve adı soyadı yazıldı. 
 
Problem çözülmeden yeni bir uygulama yapılmayacak
Bu mülkiyet problemi bitmeden bizler bu bölgede herhangi yeni bir uygulamaya izin vermeyeceğiz. Bu uygulamayı yaparken kurum tek başına hareket etmiyoruz. Belediye ile birlikte tapu ve kadastro müdürlüğü ile müşterek hareket etmekteyiz. Bu aşamalardan geçen evraklar İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de denetlemesinden geçerek uygulamaya giriyor ve yasallaşıyor.
 
"Geçmişteki mağduriyet sebebi bizlere yüklenmeye çalışılıyor” 
Arazi sahipleri ile emlakçıların arasında geçen diyaloglar ve şahsi mahkemeler ile ilişkili bizlere şikâyetler geliyor. Bu durum belediyeyi direkt olarak ilgilendiren bir durum değildir. Bu mağduriyetin sebebini de bizlere yükleyenler var” dedi. 
 
Sözlerine devam eden Batmazoğlu; “Sonuç itibariyle, özellikle siyasi parti temsilcilerimizin son derece hassas olmaları gerekmektedir. Bu konunun siyasi malzeme olarak kullanılmamasını rica ediyorum. Vatandaşımıza da bu konuda bir telkinde bulunmak istiyorum. Bu konuyu hukuk çözecektir. Mülkiyet konusunu ancak mahkemeler belirler. Hukuki konuları bir malzeme olarak kullanıp, belediyemiz önünde protestolar düzenleyip, yanlış uygulamalarda bulunup, birileri hedef gösterilerek bu meseleyi çözemezsiniz.
 
Bu doğrultuda yapacağımız en etkili yol vatandaşımızı bir an önce bilinçlendirerek, gerekli açıklamaları yapıp doğru yola sevk ettirmektir.
 
Belediye olarak, belediye başkanı olarak hiçbir kusurumuzun bulunmadığı bu durumu çözmek istiyoruz, vatandaşımızın da her zaman yanındayız. Zaten eğer vatandaşımızın derdini dert edinmemiş olsaydık tapulama mahkemelerine dâhil olmazdık, onların mülkiyet sahibi olmalarını sağlıyor olmazdık.
 
Bu bağlamda, mahkemece belirlenen tapu sahipleri isimleri dışında, biz hiçbir değişiklik yapamayız. Orada belirlenen hak sahiplerinin elinden tapuyu alıp bir başkasına veremeyiz. Bizim yaptığımız uygulamada hukuken ve fiilen hiç eksiklik yoktur. Sürece birlikte çözüm arayarak yaklaşmalıyız. Yapılan bilgi kirliliği hiç kimseye ve özellikle buradaki vatandaşımıza ve Esenyurt' a hiç bir fayda sağlamayacaktır” dedi.
 
Çözüm için meclis komisyonu kurulacak
Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Av. Emin Batmazoğlu'nun açıklamaları ardından muhalefet grubu meclis üyelerinin sıkıntı nasıl çözülecek sorusuna karşılık olarak, Batmazoğlu, meclis çatısında bir komisyon kurulması önerisinde bulundu. Komisyon oluşturulması bir sonraki mecliste görüşülmek üzere karar alındı.
 
Moco “ Belediyenin haklı olduğunu düşünüyoruz”
AK Parti gurubu adına açıklama yapan Av. Emin Batmazoğlu'nun ardından söz alan, BDP meclis üyesi Arzu Moco “Yapılan bilgilendirmeden dolayı teşekkür ediyorum. Böyle bir meselede belediyenin haklı olduğunu düşünüyoruz. Fakat vatandaşa karşı, meclis üyesi olduğumuz için sorun karşısında sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum” dedi.  
 
Meclis toplantısı gündem maddelerinin ilgili komisyonlara havale edilmesi ile sona erdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!
  • 29.11.2021 16:33

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!

Megakent İstanbul şiddetli fırtınaya teslim oldu. Fiyapı'nın Esenyurt'da inşa et ...

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!
  • 29.11.2021 16:25

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına sebebiyle İnnovia 2 projesindeki bir ...

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!
  • 29.11.2021 16:14

Fırtına nedeniyle Şafak Residence'in çatısı uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle Esenyurt-Haramidere bölgesi ...

Esenyurt'ta çatlakların oluştuğu bina ve yollar havadan görüntülendi
  • 27.04.2019 11:49

Esenyurt'ta çatlakların oluştuğu bina ve yollar havadan görüntülendi

Esenyurt'ta yolda ve bir binada oluşan çatlaklar nedeniyle tehlike altında olan ...

Makromtek görücüye çıktı
  • 24.03.2012 11:19

Makromtek görücüye çıktı

Makrom Yapı yeni projesi Makromtek'in lansmanıyla beraber 40. yılda gerçekleştir ...

Tanju Bilgen’den yatırım önerileri
  • 24.03.2012 11:12

Tanju Bilgen’den yatırım önerileri

Uluhan Grup İcra Kurulu Başkanı Tanju Bilgen konut ve işyeri yatırımını anlatıyo ...