maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi Uludağ'ın imarında tek yetkili!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Uludağ'ın imarında tek yetkili!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Uludağ'da alt ve üstyapı yetkisinin kendilerine devredilmesi yönündeki ısrarı nihayet sonuç verdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Uludağ'da alt ve üstyapı yetkisinin kendilerine devredilmesi yönündeki ısrarı nihayet sonuç verdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokolle, Uludağ'da altyapıdan sonra üstyapı yetkisi de Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmiş oldu. Altepe'nin seçilmesinin ardından sürekli gündemde tuttuğu Uludağ konusunda her ne kadar geç kalınsa da önemli bir adım atıldığını düşünüyorum. Zira Uludağ'ın karmaşası bölgeye olan ilgiyi her geçen yıl biraz daha aşağı çekmekteydi. Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Uludağ'da birden fazla sahip olduğu için bugüne kadar yapılması gerekenler de yapılamamıştı. Şimdi durum değişecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi Uludağ'ın sadece kış turizmi ile sınırlı kalmaması için birçok yatırımı da bölgede gerçekleştirecek. Yapılan protokolle 1 yıl içinde otopark, kongre merkezi, spor tesisleri ve günü birlik tesislerle ilgili projeler tamamlanacak ve  3 yıl içinde de tesisler kullanıma hazır hale getirilecek. Planlanan yatırımların gerçekleşmesi halinde Uludağ'ın gerçek anlamda bir turizm merkezi olması ve yaz kış Bursa ekonomisine katkı sağlaması içten bile değil.

Bugün Fenerbahçe Spor Kulubü İstanbul'dan kalkıp Bolu'da Topuk Yaylası'nda tesis inşa ederken, Bursa'nın hemen yanıbaşındaki bu bölgeyi bugüne kadar değerlendirememesi kabul edilebilir olmasa gerek. Uludağ kış döneminde kendi kendisinin reklamı ile yeterli ilgiyi çekerken, yapılacak tesislerle yaz aylarında da spor kulüpleri için vazgeçilmez bölgelerden birisi haline getirilebilir. Nasıl ki Antalya kış döneminde yurtiçi ve dışından yüzlerce spor kulubünü çekiyorsa, Bursa'da yaz döneminde aynı şekilde yurtiçi ve dışından birçok spor kulubüne evsahipliği yapabilir.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen ve yapımı devam eden teleferik tamamlandığında da bölgeye ulaşım çok daha kolay hale gelecek. Bundan sonraki süreçte top Büyükşehir'de. Marka kent vurgusu üzerinde sürekli durduğumuz bugünlerde Uludağ muazzam bir obje. Turizm yatırımlarının her geçen gün arttığı Bursa'da altyapısı düzenlenmiş, yeni tesislerle 12 ay kullanılabilen bir Uludağ, kent ekonomisine inanılmaz katkı sağlayacaktır. Uludağ'ın düzenlenmesi ve değerlendirilmesi adına Başkan Altepe'nin çabalarını görmezden gelmek yanlış olur. Ancak malumunuz olduğu üzere 2014 seçim yılı. Yerel yönetimler yeniden belirlenecek. Seçimlere 1 yıldan az bir süre kaldı. Başkan Altepe yeniden aday gösterilir mi? Şimdilik bunu kestirmek zor. Ama dileğimiz Altepe ya da bir başkası kim seçilirse seçilsin Uludağ konusunda bugünkü kararlılığı sürdürmesidir. Aksi durumda kaybeden Bursa olacaktır.

Ömer Faruk Çiftçi/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Ender Alkoçlar  Uludağ'da torunuyla birlikte kayak yaptı
  • 26.02.2021 11:33

Ender Alkoçlar Uludağ'da torunuyla birlikte kayak yaptı

Uludağ'da otel işletmecisi olan Ender Alkoçlar kızı Neslişah Alkoçlar Düzyatan'ı ...

Rize-Artvin Havalimanı'nda tarih belli oldu!
  • 25.09.2020 09:38

Rize-Artvin Havalimanı'nda tarih belli oldu!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ...

Uludağ'a Arap turist ilgisi!
  • 29.01.2019 17:26

Uludağ'a Arap turist ilgisi!

Kış turizmi denilince ilk akla gelen yerlerden olan Uludağ'da Arap turistlerin i ...

Uludağ doldu taştı!
  • 27.01.2019 01:01

Uludağ doldu taştı!

Türkiye'nin önemli kayak ve kış turizm merkezlerinden Bursa Uludağ'da yarıyıl ta ...