maritbet girişmaritbet
Ataşehir’den İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne imar protestosu!

Ataşehir’den İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne imar protestosu!

Ataşehir halkı Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde 3,5 yıldır 1/5000’lik imar planlarının onaylanmamasını protesto etti

Mahalle muhtarlıkları önünde toplanan Ataşehirliler konvoylar halinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önüne geldi. Ellerinde “İmar Planlarımızı İstiyoruz” yazılı dövizler taşıyan Ataşehirliler, Büyükşehir Belediyesi önünde “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapması gereken nazım imar planlarımızı istiyoruz” yazılı pankartlar açtı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin göreve geldiği günden bu yana onaylanması için mücadele verdiği 1/5000'lik imar planlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanmasını isteyen Ataşehirlilere , CHP İstanbul Milletvekilleri Kadir Öğüt, Aykut Erdoğdu ve Celal Dinçer, Balıkesir Milletvekili Bülent Tezcan, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile meclis üyeleri ve mahalle muhtarları da destek verdi.

 
 
2009 Yerel Seçimleri sonrası ilçe olan Ataşehir'in 1/5000'lik nazım imar planlarının 42 aydır İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmadığını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir'in planlı bir kent olabilmesinin önündeki tek engelin onaylanmayan imar planları olduğunu vurguladı.
 
Binlerce Ataşehirliyle birlikte protesto eylemine katılan Başkan Battal İlgezdi yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün burada 17 mahalle muhtarımız ve halkımızla birlikteyiz. İstanbul'da büyük bir deprem tehlikesi var fakat Büyükşehir Belediyesi buna karşı gerekli tedbirleri almıyor. Ataşehir halkımızla birlikte haklı talebimizi Büyükşehir Belediye Başkanımıza iletmeye geldik. Bize 1/5000'lik planlarımızın yapılıp yapılmayacağını çok açık bir şekilde bildirsinler. Ataşehir halkına büyük bir haksızlık yapılıyor, 10 mahallemizin imar planları yok. Ataşehir'in % 70'i varoş halde ve halkımız imar planlarının yapılmasını bekliyor.  Büyükşehir Belediye başkanımızın sesimize kulak vermesini ve sorunumuzu çözmesini istiyoruz.”
 
 
Büyükşehir Belediyesi önünde Ataşehirlilerin protesto eylemi devam ederken, İBB Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Ergun Turan ile görüşen Başkan Battal İlgezdi, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada  “Yılbaşına kadar Yenisahra, Barbaros, İçerenköy, Küçükbakkalköy, Mustafa Kemal ve Aşıkveysel mahallelerinde imar planlarının yapılacağına dair söz verdiler, daha sonrası için de diğer mahallelere devam edileceği söylendi. Gündeme aldıklarını bildirdiler, yapacağız, edeceğiz diyorlar, yeni bir ilçe bazı sorunlar var çözeceğiz diyor, geçiştiriyorlar. Yaklaşık 3 yıldır hep aynı sözleri söylüyorlar. Amaç gündemi geçiştirmek. Bizim amacımız haklı taleplerimizi duyurmaktı, eğer bu sorunu çözmezlerse mahalle muhtarlarımız ve halkımızla birlikte tekrar buraya daha büyük bir kitle ile geleceğiz” dedi.
 
Başkan İlgezdi açıklama yaparken, başkan yardımcısı Abdullah Der'de imar planlarının onaylanmamasını soyunarak protesto etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı
  • 24.10.2022 15:49

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) restorasyonunu tamamladığı "Cendere Sana ...

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı
  • 14.10.2022 15:20

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (Europ ...

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!
  • 10.10.2022 16:24

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB'nin bütçe tahminlerine ili ...

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı
  • 21.09.2022 16:32

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...