maritbet girişmaritbet
Ali Babacan: Ankara'ya saymakla bitirilemeyecek kadar çok güzel eseri kazandırdık!

Ali Babacan: Ankara'ya saymakla bitirilemeyecek kadar çok güzel eseri kazandırdık!

Babacan ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Keçiören Belediyesi iş birliğinde yaptırılacak tesislerin açılış ve temel atma törenine katıldı

Projelerin hayırlı olması temennisinde bulunan Babacan, Ankara'ya saymakla bitirilemeyecek kadar çok güzel eseri kazandırdıklarını söyledi.

Ankara'nın en önemli ihtiyaçlarından birinin ulaşım olduğuna dikkati çeken Babacan, başkentte inşaatı devam eden 3 önemli hattan Batıkent-Sincan ve Kızılay-Çayyolu hatlarının çok yakında tamamlanacağını, Keçiören metro hattının ise daha sonra devreye gireceğini bildirdi. 

Bazı önemli projelerde hukuki ve teknik sorunların gecikmeye neden olabildiğine işaret eden Babacan, metro projelerinin hiçbirinde bütçe sorunu yaşanmadığını vurguladı.

Babacan, şöyle devam etti:

"Bundan 10 yıl öncenin Ankara'sı ile bugünün Ankara'sı çok farklı. Biz, içinde yaşadığımız için, her gün bu şehirde olduğumuz için fark etmiyoruz ama şöyle 10-15-20 yıldır Ankara'ya gelmeyenler, Ankara'nın eski haliyle bugünkü halini mukayese ettiklerinde çok çok şaşırıyorlar. Daha havaalanına indiklerinde o terminal binasıyla karşılayan ve havaalanından şehre gelen yolun yeniden tanzimiyle devam eden, yeşilin, parkların artık çok daha fazla olduğu ve imar planının çok daha düzgün olduğu bir Ankara var artık çok şükür. Kentsel dönüşüm projeleri de Ankara'nın çehresini hızla değiştiriyor. Artık gecekondu mahallesi diyebileceğimiz semtler hızla modern semtlere dönüşüyor."  

- "10 yılın toplam yatırımı 1 trilyon lira" 

Babacan, Ankara'daki değişikliklerin sadece Türkiye'de değil, dünyada da yakından izlendiğini dile getirerek, AK Parti Hükümeti'nin iktidara geldiğinden beri taş üstüne taş koymaya, yatırım yapmaya devam ettiğini ve süratle devam edeceğini söyledi. Babacan, şöyle konuştu:

"Bakın gelecek sene sadece devlet bütçesinden yapacağımız yatırımların toplamı 73 milyar lira. Meclis kapanmadan önce gelecek 10 yılı kapsayan yeni bir plan kabul ettik. Önümüzdeki 10 yılı kapsayan ve 2023 hedeflerini ortaya koyan ama 5 yıla daha fazla konsantre olmuş Onuncu Kalkınma Planımız, 2014-2018... Bu plana göre,  Türkiye'de yapılacak toplam sabit yatırım tutarı 417 milyar lira. Önümüzdeki 10 yılın toplam yatırımına baktığımızda, 2014-2023 tam 1 trilyon lira. Bu rakamlar eskiden hayal edilemeyecek rakamlardı. Kimsenin aklının, hafızasının almayacağı rakamlardı. Katrilyonluk yatırım büyük yatırımken, 15 sıfır, 18 sıfırı içeren yatırım rakamlarını konuşuyor artık Türkiye. Bununla da kalmıyoruz artık özel sektörümüz de altyapı yatırımlarına giriyor. Enerji tesislerinden tutun da havalimanlarına kadar. Köprülerden, tünellerden tutun şehir hastanelerine kadar pek çok yatırımı özel sektör eliyle de yapıyoruz. Yani devlet bütçesinden para harcamıyoruz bunlara. Özel sektörümüz yapıyor-işletiyor ya da yapıyor devlete kiraya veriyor. Bu şekilde gerçekleşiyor bu dev yatırımlar." 

Türkiye'de bu yatırımlar yapılırken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle "Türkiye'yi asla bir israf ekonomisine dönüştürmeyeceklerini" vurgulayan Babacan, "Türkiye'yi verimlilik üzerine kurulmuş bir ekonomi halinde yürütmemiz gerek. Harcadığımız her bir liranın, kuruşun mutlaka üretken, geri dönüşü olan yerlere harcanması gerekiyor. Bu tür yatırımlara konsantre olmamız gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin genel ekonomik yapısının son derece önemli olduğunu dile getiren Babacan, bu yatırımların ülkedeki güven ve istikrar sayesinde gerçekleştiğini ifade etti.

Göksel Yıldırım, Seval Ocak Adıyaman, Murat Taydaş/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

4 ilde 1 milyon 820 bin dekar arazi toplulaştırma yapıldı
  • 25.04.2022 11:53

4 ilde 1 milyon 820 bin dekar arazi toplulaştırma yapıldı

Eskişehir, Sakarya, Bilecik ve Kütahya'da 1 milyon 820 bin dekar alanda toplulaş ...

DSİ arazi toplulaştırma projeleriyle çiftçilere destek oluyor
  • 09.03.2022 11:34

DSİ arazi toplulaştırma projeleriyle çiftçilere destek oluyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, çeşitli illerde uygulamaya aldığı arazi toplul ...

Türkiye'de 19 yılda 650'inin üzerinde baraj tamamlandı
  • 04.02.2022 16:22

Türkiye'de 19 yılda 650'inin üzerinde baraj tamamlandı

Pakdemirli, Antalya'da Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen Devlet S ...

DSİ bazı taşınmazları acele kamulaştıracak
  • 29.12.2021 11:48

DSİ bazı taşınmazları acele kamulaştıracak

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), devam eden projeler kapsamında bazı taşı ...

DSİ ve KGM bazı taşınmazları acele kamulaştıracak
  • 14.07.2021 10:08

DSİ ve KGM bazı taşınmazları acele kamulaştıracak

DSİ ile KGM'nin devam eden projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaş ...

Ali Babacan: Gayrimenkule gölge etmeyin!
  • 09.05.2015 16:41

Ali Babacan: Gayrimenkule gölge etmeyin!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, GYODER'in Balıkesir'de gerçekleştirdiği 7. Geli ...