maritbet girişmaritbet
YTÜ’nün Çağlayan binasını TOKİ ihaleye çıkaracak

YTÜ’nün Çağlayan binasını TOKİ ihaleye çıkaracak

TOKİ, Yıldız Teknik Üniversitesi ile yaptığı protokol kapsamında Çağlayan’daki 6.8 dönümlük arsayı ihaleye çıkarıp karşılığında hizmet binası yapacak

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında bir protokol imzalandı. Anlaşmaya göre, TOKİ, üniversitenin İstanbul Çağlayan'daki binasını hasılat paylaşımı modeliyle ihaleye çıkaracak ve elde edilecek gelirin bir kısmıyla YTÜ'ye Davutpaşa Kampusu'nda bir hizmet binası ve yurt inşa edecek.

Yeni yapılan Adalet Sarayı'na yakın bir bölgede yer alan arazi, yaklaşık 6 bin 850 metrekare büyüklüğünde. Arazinin 5 bin metrekareye yakın kısmı YTÜ'ye ait, bin 850 metrekareye yakın kısmını ise TOKİ'nin Hazine'den satın aldığı belirtildi.

Ticaret ve turizm imarlı arsanın emsali ise 3. Buna göre, arsa üzerinde yaklaşık 20 bin 550 metrekarelik inşaat yapılabiliyor. 90'lı yıllarda meslek yüksekokulu olarak kullanıldığı bilinen bir binanın yer aldığı arsa, 10 yılı aşkın süredir atıl biçimde duruyordu.

TOKİ'nin verdiği bilgiye göre, ihale için gerekli evraklar idarenin Ankara Bilkent'teki merkezinden alınabilecek. Teklif dosyaları da 13 Ocak 2011 tarihine kadar TOKİ'ye elden teslim edilecek. Teklifler, aynı gün saat 15.00'te istekliler huzurunda ihale komisyonu tarafından açılacak.

Değerlendirme sonucu uygun görülecek istekliler, 20 Ocak 2011'de saat 15.30'da yapılacak ikinci oturuma davet edilecek.

1.8 dönümü Hazine'den

TOKİ'nin ihaleye konu olan arsanın 1.8 dönümlük kısmını Hazine'den aldığı belirtildi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz