maritbet girişmaritbet
TOKİ 'taştan' 173 milyon çıkardı yeni Taksim meydanı yapacak

TOKİ 'taştan' 173 milyon çıkardı yeni Taksim meydanı yapacak

Kayabaşı'ndaki taş ocağını hafriyat alanı olarak ihaleye çıkartan TOKİ 173 milyon lira gelir sağlayacak. Parayla aynı yerde Taksim'den daha büyük meydan yapılacak

 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), daha önce yapılan ardından iptal edilen İstanbul Kayabaşı'ndaki 60 bin konutluk projenin uygulanacağı alanda taş ocağı boşluğunun hafriyat döküm alanı olarak kullanılmasına ilişkin ihaleyi yeniledi. İhalede en yüksek teklifi 172 milyon 666 TL ile Onur Yapı, Zirve İnşaat, Akport Madencilik ve Mat İnşaat iş ortaklığı verdi. Taş ocağını para verip doldurtmak yerine hafriyat döküm alanı olarak kullanıma açarak para kazanma yoluna giden TOKİ, 300 bin metrekarelik alanda çevre araziyle birlikte 650 bin metrekarelik bir rekreasyon alanı projesi uygulanacak. Buraya ise Taksim Meydanı'nın 20-30 katı büyüklüğünde İstanbul'un en büyük meydanı kurulacak.

BARUTHANE YAPILARI KİRALANACAK
Bu arada TOKİ, İstanbul Bakırköy'deki tarihi baruthane yapılarını 6 milyon lira muhammen bedel üzerinden 49 yıllığına açık artırma yoluyla kiralayacak. Yapıların aslına uygun restorasyonu ve anıt ağaçların korunması şartı getiriliyor. 59 bin 799.89 metrekare turizm ve rekreasyon alanı olan taşınmaz üzerinde bulunan tarihi Baruthane yapılarının satışı için 12 Temmuz 2010 tarihinde saat 15.30'da TOKİ'de açık artırma düzenlenecek. 49 yıllık kiranın peşin ödenmesi durumunda yüzde 40 indirim yapılacak, peşin ödemeyi taahhüt eden istekli tercih edilecek. Ayrıca, 49 yıllık kiranın peşin ödenmesi durumunda yüzde 40 indirim uygulanmış tutarını, kiracı isterse yüzde 20'si peşin, 48 ay vadeli olarak ödeyebilecek.
  • Etiketler:

Yorum Yaz