maritbet girişmaritbet
TEKEL’e 4 gayrimenkulü satışa çıkardı

TEKEL’e 4 gayrimenkulü satışa çıkardı

Tütün ve Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri AŞ’ye (TTA-TEKEL) ait 4 parça gayrimenkulün satışı amacıyla düzenlenen ihalede, teklifler 30 Eylül’de alınacak

 


 

Tütün ve Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri AŞ'ye (TTA-TEKEL) ait 4 parça gayrimenkulün satışı amacıyla düzenlenen ihalede, teklifler 30 Eylül'de alınacak.
 
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın gazetelerde yer alan ilanına göre, TEKEL'in, Adana, Aydın ve Diyarbakır'da bulunan bazı taşınmazları, "satış" yöntemi, Balıkesir'de bulunan bazı taşınmazları da "kullanma izni devri, satış ve irtifak hakkı" yöntemleri ile değerlendirilecek.
 
Adana'nın Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi'nde bulunan 13 bin 415 metrekarelik taşınmazın geçici teminat tutarı 400 bin lira, Aydın'ın Merkez ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan 461 metrekarelik taşınmaz ve üzerindeki binaların geçici teminatı 100 bin lira, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Mescit Mahallesi'nde bulunan 2 parça arazi ve üzerindeki binaların geçici teminatı 100 bin lira olarak belirlendi.
 
Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Küçükköy Köyü'ndeki sosyal eğitim ve dinlenme tesisinin de yer aldığı 2 parça arazi ve üzerindeki tesisler, "satış" yöntemi ile özelleştirilecek. Aynı yerde devletin hüküm ve tasarrufunda bulunan taşınmazın 2 bin 656,62 metrekarelik bölümü 16 Aralık 2031'e kadar "kullanma izni devri", maliye hazinesine ait olan 2 bin 933 metrekarelik ve 1 milyon 59 bin 320 metrekarelik arazinin 156 metrekarelik bölümü üzerinde de 16 Aralık 2031 yılına kadar geçerli "mülkiyetin gayri ayni hak tesisi(irtifak hakkı)" tesis edilecek. Söz konusu taşınmazların ihalesinde geçici teminat tutarı da 300 bin lira olarak tespit edildi.
 
İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle "pazarlık usulü" gerçekleştirilecek. İhale komisyonunca gerek görüldüğü takdirde, ihaleler pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. İhale tanıtım dokümanı ve şartnamesi, her bir taşınmaz için bin lira bedel ile ayrı ayrı alınması gerekiyor.

Teklifler, 30 Eylül saat 17.00'ye kadar idareye iletilecek.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz