maritbet girişmaritbet
ÖYK bazı taşınmazları özelleştirme programına aldı

ÖYK bazı taşınmazları özelleştirme programına aldı

Özelleştirme Yüksek Kurulu bazı taşınmazların özelleştirmesine karar verdi

Özelleştirme Yüksek Kurulu(ÖYK), bazı taşınmazları özelleştirme kapsam ve programına alırken, Hazine ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı Kocaeli'nin Başiskele İlçesi ile İstanbul'un Küçükçekmece İlçesi'nde yer alan taşınmazların özelleştirilmesine karar verdi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu(ÖYK), bazı taşınmazları özelleştirme kapsam ve programına alırken, Hazine ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı Kocaeli'nin Başiskele İlçesi ile İstanbul'un Küçükçekmece İlçesi'nde yer alan taşınmazların özelleştirilmesine karar verdi. ÖYK, mülkiyeti tta Gayrimenkul A.Ş.'ye ait Bitlis'teki taşınmazların devrinin iptaline de onay verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın ÖYK Kararı'na ilişkin Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. ÖYK, Mülkiyeti tta Gayrimenkul A.Ş.' ye ait Siirt'in Kurtalan ilçesi, Kıcıman Mahallesinde bulunan taşınmazın üzerindeki binalar ve bağımsız bölümler ile birlikte özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verdi. Özelleştirme işlemleri 3 yıl içinde tamamlanacak.

ÖYK, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Aydın'ın Didim İlçesi Didim Mahallesinde bulunan taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınmasını onayladı. Söz konusu taşınmazın özelleştirme işlemleri 2 yıl içinde tamamlanacak.
ÖYK, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin ikide biri oranında hissesinin bulunduğu Ankara'nın Gölbaşı İlçesi, Virancık Köyü sınırlarında yer alan taşınmazlardaki Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (TETAŞ) Genel Müdürlüğü'ne ait hisselerin özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verdi. Özelleştirme işlemleri 2 yıl içerisinde tamamlanacak.

ÖYK, Hazine adına kayıtlı, Kocaeli'nin Başiskele Yeniköy Mahallesi yer alan taşınmazın 3 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Hayat Kimya Sanayi Anonim Şirketi'ne ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Hayat Kimya Sanayi Anonim Şirketi'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 2 milyon 950 bin TL bedelle ikinci teklifi veren Dursun Kaya'ya İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Dursun Kaya'nın sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptal edilmesine karar verdi.

ÖYK, Maliye Hazinesi adına kayıtlı İstanbul'un Küçükçekmece ilçesi Safra Mahallesi, Kartaltepe mevkiinde yer alan Prestij Hizmet Alanı imarlı gayrimenkulün, "Satış" yöntemi ve "Pazarlık Usulü" uygulanmak suretiyle özelleştirilmesini teminen yapılan ihalesi sonucunda İhale Komisyonunca satışa konu varlığın özelleştirme ihalesinde 70 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Babacan Grup Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Babacan Grup Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptal edilmesine dair verilen kararın onaylanmasına karar verdi.

ÖYK, Mülkiyeti tta Gayrimenkul A.Ş.'ye ait iken Kurulun üzerindeki muhdesat ile birlikte belediye hizmetlerinde kullanılması kaydıyla bedelsiz olarak Bitlis Belediyesine devredilmesine karar verilen Bitlis'in Merkez ilçesi Papşin köyünde bulunan taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına söz konusu taşınmazların satış veya mülkiyetin gayrı ayni hakların tesisi veya işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar yöntemi uygulanmak suretiyle özelleştirilmesine onay verdi. Özelleştirme işlemlerinin 5 Şubat 2018 tarihine kadar tamamlanmasına karar verdi.

Sondakika.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ÖYK'den Muğla'daki taşınmazların satışına onay!
  • 13.07.2018 10:01

ÖYK'den Muğla'daki taşınmazların satışına onay!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) Muğla'nın Ortaca ilçesindeki iki taşınmazın sat ...

ÖYK'den 4 şeker fabrikasının satışına onay!
  • 02.06.2018 09:55

ÖYK'den 4 şeker fabrikasının satışına onay!

Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Türkşeker'e ait Elbistan, Alpullu, Burdur ...

İstanbul, Ankara ve Afyon'da taşınmazlar özelleştirilecek!
  • 09.03.2018 10:26

İstanbul, Ankara ve Afyon'da taşınmazlar özelleştirilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile 3 ilde bulunan bazı taşınmazların özelleşti ...

Ankara Yenimahalle’de imar değişikliği onaylandı
  • 23.01.2018 09:19

Ankara Yenimahalle’de imar değişikliği onaylandı

Özelleştirme Yüksek Kurulunca (ÖYK), Ankara'nın Akköprü ve Varlık mahallelerinde ...

ÖYK, İzmir'deki imar planı değişikliğini onayladı
  • 17.03.2017 10:40

ÖYK, İzmir'deki imar planı değişikliğini onayladı

Özelleştirme Yüksek Kurulu, İzmir'in Konak ilçesinde yer alan alanın imar planın ...

ÖYK iki dev ihaleye onay verdi!
  • 24.03.2015 09:45

ÖYK iki dev ihaleye onay verdi!

ÖYK, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri’nin de içinde bulunduğu özelleştir ...