maritbet girişmaritbet
Maliye Bakanlığı’ndan satılık hazine arazileri

Maliye Bakanlığı’ndan satılık hazine arazileri

Maliye Bakanlığı, atıl durumda bulunan Antalya ve ilçelerindeki bazı hazine arazilerini açık artırma usulü satışa çıkardı

Antalya Defterdarı Hidayet Mat yaptığı açıklamada, Antalya'da 96 bin 447 parselde 7 milyon 650 bin metrekare yüz ölçüme sahip hazine arazisi bulunduğunu bildirdi. Antalya yüz ölçümünün üçte birinin tapuda hazine adına tescilli olduğunu belirten Mat, şunları kaydetti:

"Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerleri de eklediğimizde, ilimiz yüz ölçümünün yaklaşık yüzde 55'i hazine taşınmazıdır. Bu aslında hiç de övünülecek bir durum değildir. Dünya ekonomilerini incelediğimiz zaman, gelişmiş batı ekonomilerine baktığımızda hiçbirinde bu kadar fazla devlet arazisi ya da ölü, atıl sermaye bulunmamaktadır. Tamamına yakını ekonomiye kazandırılmıştır. Bizim de atıl gayrimenkullerimizi bir an önce ekonomiye kazandırarak gelişmiş ülke ekonomileri ile yarışabilir duruma gelmemiz gerekmektedir."
 
Antalya Defterdarlığı'nca hazinenin özel mülkiyetinde ve devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazlardan kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyacı olanlara tahsisi yapıldığını ifade eden Mat, "Herhangi bir kamu hizmetine tahsisli olmayan taşınmazlar ise, kiralama, ön izin, kullanma izni, irtifak hakkı tesisi, tarımsal amaçlı kiralamalar, yatırımcılara taşınmaz tahsisi, gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine taşınmaz satışı, kat karşılığı inşaat yapımı gibi geniş bir yelpazede gerek kamu yararı, gerekse atıl vaziyette bekleyen ve ölü sermaye olan taşınmazlarımızın ülke ekonomisine kazandırılması amaçlanmaktadır" dedi.
 
Antalya'da atıl durumdaki hazine arazilerinin ülke ekonomisine kazandırılması için belirli aralıklarla yaptığı ihalelerin bu ay da devam ettiğini belirten Mat, Antalya merkez Güzeloba, Keşirler ve Sütçüler mahallelerinde bulunan bin 6 metrekare büyüklüğünde 3 arsanın 17 Haziran Perşembe günü Defterdarlık ihale salonunda, Korkuteli ilçesinde 26 bin 871 metrekare büyüklüğünde 17 hazine arsa ve arazisinin de 25 Haziran Cuma günü Korkuteli Mal Müdürlüğünde açık artırma ile satışa çıkarıldığını bildirdi.
 
Sütçüler, Keşirler ve Güzeloba mahallerinde konut yapımına uygun satılık hazine arsaları toplam bin 6 metrekare büyüklüğünde 162 bin 206 lira değerinde 3 arsa da satışa çıkarılacak.
Korkuteli ilçesinde Bayatbademleri köyünde 3 bin 260 metrekare büyüklüğünde 4 taşınmazın toplam satış değeri 52 bin 518 lira olarak belirlendi. 2 bin 143 metrekare büyüklüğünde ve 45 bin lira değerinde bir adet taşınmaz, planda konut alanı olarak ayrılırken, diğer 3 parsel ise plansız sahada yer alıyor.
 
Ayrıca, aynı ihalede Büyükköy beldesinde bulunan 1 bin 658 metrekare yüzölçüme sahip, 4 arsa, 41 bin 500 lira değer üzerinden açık artırma ihale usulü ile satılacak. Taşınmazların tamamı 1/1000 ölçekli uygulama imar planında konut alanı olarak ayrıldı.
Yazır köyündeki 6 bin 888 metrekare büyüklüğünde üç arazi ise toplam 112 bin 500 lira değer üzerinden satılacak. Yazır köyündeki taşınmazlar plansız sahada kaldı.
 
Bozova beldesi sınırları içinde konut alanı olarak ayrılan 384 metrekarelik bir hazine arsası ise 10 bin liradan ihaleye çıkarılacak. Leylek, Çomaklı, Kayabaş, Karataş köylerinde bulunan 52 bin 430 lira değerinde 14 bin 681 metrekare yüzölçüme sahip 5 arazide aynı ihalede satılacak olup, bu taşınmazlar plansız sahada yer alıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

KENTSEL DÖNÜŞÜM HAZIRLIĞI
  • 24.01.2012 17:55

KENTSEL DÖNÜŞÜM HAZIRLIĞI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ümraniye’de dönüşüm yapılacak maha ...

Maliye Bakanlığı’ndan rezidans iddiasına yanıt geldi
  • 23.02.2018 17:25

Maliye Bakanlığı’ndan rezidans iddiasına yanıt geldi

Maliye Bakanlığı, Türkşeker’e ait olan arazinin, Alpullu Şeker Fabrikası'nın sat ...

2B arazileri için başvurular 7 Mart'ta bitiyor!
  • 18.02.2018 12:00

2B arazileri için başvurular 7 Mart'ta bitiyor!

Maliye Bakanı Ağbal: "Bu hakka sahip tüm vatandaşlarımızı 7 Mart'a kadar başvuru ...

Hükümetten yeni özelleştirme adımı!
  • 05.02.2018 11:03

Hükümetten yeni özelleştirme adımı!

Meclis’e sunulan yasa tasarısı ile ‘ekonomik verimliliğine bakılmadan’ kamu kuru ...

Kamu sosyal tesis ücretleri belirlendi
  • 19.01.2018 10:32

Kamu sosyal tesis ücretleri belirlendi

Kamuya ait sosyal tesislerden yararlanmak isteyenlerin ödeyeceği asgari ücret dü ...

Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde değişiklik yapıldı
  • 01.12.2017 13:29

Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde değişiklik yapıldı

Maliye'nin Kurumlar Vergisi tebliğinde bina, arsa ve araziden oluşan gayrimenkul ...